אולי חלקכם יודעים ואולי לא אבל לפני הרבה זמן תיכננתי להביא תוכון אחד, שהפך לשניים ועכשיו שוב חזר לאחד
היום(או אם לדייק לפני כמה דקות זה הפך לאתמול) הלכתי לחנות חיות לקנות כמה דברים לצ'יף וראיתי שם תוכון לא יודע אם מוחתם או פרא אבל הוא שוב הדליק אותי להביא תוכון הביתה, הוא דפק שם הופעה - התחיל לעשות סלטות על המקל, לעשות דברים מצחיקים בכלוב עם הסורגים, להשתגע עם הנדנדה ועוד כמה דברים.. בקיצור כמה שהייתי אמור להביא עוד תוכון הביתה עכשיו הוא גירה אותי פי עשר

בעבר שאלתי כמה שאלות על זה אבל עכשיו הן התחדשו קצת..
1) צ'יף הקוקטייל מפחד מכל דבר הכי קטן, אחותי רצה בבית הוא מתחיל להיבהל(ציצית זקופה ונהיה רזה), אם יש צעקה אבל ממש קטנה הוא נבהל, אם מוחאים כפיים בבית הוא נבהל, הטלפון/פלאפון מצלצל הוא נבהל.. בעבר ייחסתי לזה פחות חשיבות כי חשבתי שבדר"כ ככה התוכים נבהלים מהרבה דברים אבל אחריי שחבר שלי קנה תוכי וראיתי שהוא לא נבהל מכלום הבנתי שזה לא כ"כ לגטימי..
(זה היה הקדמה לשאלה
אז ככה, לפני כשבוע אחותי הייתה צריכה להוציא כלב לטיולים בתור בייביסיטר(המשפחה נסעה לחופשה) - הכלב היה מסוג פומרניין חמוד ומאוד קטן. הוא לא עשה כלום רק נכנס לבית וכמו כל בית חדש הוא ריחרח פה ושם והלך בבית(אולי טיפה רץ) וצ'יף מיד נבהל, בדר"כ שהוא נבהל הוא גם עף וזה מה שקרה, רק מלראות אותו הוא נכנס ללחץ לא יודע למה, ככה גם לפני כמה ימים היה זבוב בבית והוא היה ממש מבוהל אין לי מושג מה זה.
אני מפחד להביא תוכון/כל סוג של תוכי ושצ'יף יתחיל להיבהל ולהילחץ כי אז מה עשיתי בזה אם התוכי ככה נבהל בחיים אני לא אוכל לקרב ביניהם..
מה לעשות, האם זה יקרה ככה גם בחיה מסוג תוכי או שבגלל שהם מאותו "משפחה"(בעלי הכנף) הוא לא ייבהל ולא יעשה סקנדלים?
2) איזה כלוב הכי גדול ומתאים לתוכון: 3002 / 3006 / 3006S?(אין בעיה של תקציב)
3) כל תוכון יהיה היפר-אקטיבי ו"פעלולני" כמו שתיארתי למעלה?
4) תוכי מסוג תוכון נחשב קל לאילוף לפקודות כמו סלטה, שלום, סיבוב וכו'..?
5) היה לי עוד כמה שאלות ושכחתי אותם, שאני אזכר בהם אני אוסיף.
תודה מראש, וסליחה על החפירה המרובה