ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

כמה שאלות על תוכון אוסטרלי

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל
שם פרטי:: עמיר

כמה שאלות על תוכון אוסטרלי

שליחה על ידי Amir96 »

שלום לכולם תמונה

אולי חלקכם יודעים ואולי לא אבל לפני הרבה זמן תיכננתי להביא תוכון אחד, שהפך לשניים ועכשיו שוב חזר לאחד תמונה

היום(או אם לדייק לפני כמה דקות זה הפך לאתמול) הלכתי לחנות חיות לקנות כמה דברים לצ'יף וראיתי שם תוכון לא יודע אם מוחתם או פרא אבל הוא שוב הדליק אותי להביא תוכון הביתה, הוא דפק שם הופעה - התחיל לעשות סלטות על המקל, לעשות דברים מצחיקים בכלוב עם הסורגים, להשתגע עם הנדנדה ועוד כמה דברים.. בקיצור כמה שהייתי אמור להביא עוד תוכון הביתה עכשיו הוא גירה אותי פי עשרתמונה

בעבר שאלתי כמה שאלות על זה אבל עכשיו הן התחדשו קצת..
1) צ'יף הקוקטייל מפחד מכל דבר הכי קטן, אחותי רצה בבית הוא מתחיל להיבהל(ציצית זקופה ונהיה רזה), אם יש צעקה אבל ממש קטנה הוא נבהל, אם מוחאים כפיים בבית הוא נבהל, הטלפון/פלאפון מצלצל הוא נבהל.. בעבר ייחסתי לזה פחות חשיבות כי חשבתי שבדר"כ ככה התוכים נבהלים מהרבה דברים אבל אחריי שחבר שלי קנה תוכי וראיתי שהוא לא נבהל מכלום הבנתי שזה לא כ"כ לגטימי..
(זה היה הקדמה לשאלה תמונה)
אז ככה, לפני כשבוע אחותי הייתה צריכה להוציא כלב לטיולים בתור בייביסיטר(המשפחה נסעה לחופשה) - הכלב היה מסוג פומרניין חמוד ומאוד קטן. הוא לא עשה כלום רק נכנס לבית וכמו כל בית חדש הוא ריחרח פה ושם והלך בבית(אולי טיפה רץ) וצ'יף מיד נבהל, בדר"כ שהוא נבהל הוא גם עף וזה מה שקרה, רק מלראות אותו הוא נכנס ללחץ לא יודע למה, ככה גם לפני כמה ימים היה זבוב בבית והוא היה ממש מבוהל אין לי מושג מה זה.
אני מפחד להביא תוכון/כל סוג של תוכי ושצ'יף יתחיל להיבהל ולהילחץ כי אז מה עשיתי בזה אם התוכי ככה נבהל בחיים אני לא אוכל לקרב ביניהם..

מה לעשות, האם זה יקרה ככה גם בחיה מסוג תוכי או שבגלל שהם מאותו "משפחה"(בעלי הכנף) הוא לא ייבהל ולא יעשה סקנדלים?

2) איזה כלוב הכי גדול ומתאים לתוכון: 3002 / 3006 / 3006S?(אין בעיה של תקציב)

3) כל תוכון יהיה היפר-אקטיבי ו"פעלולני" כמו שתיארתי למעלה?

4) תוכי מסוג תוכון נחשב קל לאילוף לפקודות כמו סלטה, שלום, סיבוב וכו'..?

5) היה לי עוד כמה שאלות ושכחתי אותם, שאני אזכר בהם אני אוסיף.

תודה מראש, וסליחה על החפירה המרובה תמונה
קניתי את צ'יף הקוקטייל שלי ב 30.10.11
צ'יף בקע ב 3.9.11

"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

Re: כמה שאלות על תוכון אוסטרלי

שליחה על ידי uzibu »

1) יתכן מאוד שהוא יבהל, גם בין תוכים צריך לעשות "הכרות" בהדרגה. כל דבר שאינו "רגיל" ו\או "קבוע" יכול בהחלט להפחיד. אומנם זה לא אמור להיות בעייתי כמו רעש בלתי מוכר או חיה אחרת אבל עדיין..

2) לתוכון 3002 מתאים יותר, במיוחד אם אתה חושב אחר כך אולי לעשות זוג ולשים תא הטלה. (3006 כבר אין כי שדרגנו אותו ל-3006S). הכלוב 3006S הוא כלוב עם פתח עליו ומתאים לתוכים בינוניים יותר שינצלו את המרפסת העליונה.

3) תוכונים נחשבים פעילים.

4) אתה בעצמך העלת סרטון של תוכונים שעושים דברים ממש מדליקים. זה רק מוכיח שאפשר וזה יותר תלוי בנו מאשר בתוכי.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

תודה רבה עוזי תמונה

לגבי שאלה מספר אחת אני יודע שאת ההיכרות צריך לעשות בהדרגה ורק לאחר שיש לי אמון עם התוכי החדש אבל אני מפחד שצ'יף יראה אותו ויתחיל להיכנס ללחץ ובחיים אני לא אוכל להפגיש ביניהם..
צ'יף בקע ב 3.9.11

"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

אין דבר כזה "בחיים אני לא אוכל להפגיש ביניהם"..
מגדלים מרגילים חתולים, כלבים וללא בעיה. אם תעשה זאת נכון לא צריכה להיות בעיה. סומך עלייך שההרגלה תהיה נכונה ומהירה.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

אוקיי, תודה רבה תמונה

אם יהיו לי עוד שאלות אני אשאל בנושא הזה.
צ'יף בקע ב 3.9.11

סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

רק רציתי לעדכן שלבסוף רכשתי מחבר כלוב TI 1901 ובעזרת ה' בקרוב אני אביא תוכון הביתה תמונה
צ'יף בקע ב 3.9.11

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בהצלחה תמונה
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

תודה אלי.

ושכחתי לשאול לגבי האוכל של התוכון.
יש לי תערובת עשירה לתוכי קוקטייל(מתוכי-שופס), האם זה מתאים גם לתוכון? ואם לא איזה אוכל צריך לקנות לו?(אוכל איכותי - תערובת עשירה, אבל לא כופתיות)
צ'יף בקע ב 3.9.11

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אתה יכול להשתמש באותה תערובת גם לתוכונים.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”