ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שאלה-בניית אומנת.

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
Amitk
ביצה
ביצה

שאלה-בניית אומנת.

שליחה על ידי Amitk »

שלום רב.
יש לי שני תוכונים(זכר ונקבה) וברצוני לנסות להחתים את הגוזלים(במידה ויהיו) מהם.
קראתי רבות בנושא,גם בפורום הזה וגם באחרים לגבי האומנת האכלה וכה...
על פי ההדרכה שלכם יש צורך בבקר טמפרטורה לבניית אומנת.
ראיתי את הבקרים שאתם מציעים והמחיר שלהם בשמיים.
החלטתי לנסות לבנות אומנת בעצמי כשאת כל הרכיבים אני בונה ולא קונה (למעט גוף חימום שאין לי מנוס מקנייה).
יש לי ידע מוקדם באלקטרוניקה (אני הנדסאי).
ולכן השאלות\בקשות:
1. ראיתי בכל מני פורומים טבלאות של טמפרטורה לגוזלים שכלפעמים רשום בכלל דברים שונים. אשמח לקבל טבלה נכונה של הטמפרטורה והלחות הרצויה.(אם אפשר אז תחום של טמפרטורות כדי לקבוע רזולוציה לטמפרטורה).
2. הבנתי שיש צורך בבקר לחות אבל לא הבנתי איך זה עובד. נגיד ויש לי מקור מים ללחות בתוך האומנת, איך אני יכול לעלות או להוריד את אחוז הלחות או במילים אחרות מה הבקר מפעיל\מכבה כדי לשנות את אחוזי הלחות.
3. ראיתי שיטה בה משתמשים במחמם של אקווריום ושמים אותו במים מתחת למשטח שבו יהיו הגוזלים וכך דואגים גם לחום וגם ללחות: מה אתם חושבים על שיטה זו? האם אני יכול לשים את הגוזלים על מן רשת או פלסטיק כשמתחת מקור חום בתוך מים או לשים מנגנון חימום ומקור מים ללחות בנפרד.

שאלות לגבי חיישנים ואופן פעולה:
האם חיישן טמפרטורה עם דיוק של 0.5 מעלות יספיק(הרזולוציה של בערך 0.1).
האם חיישן לחות עם דיוק של 1% יספיק?

גודל האומנת:
אם אני בונה בעצמי אומנת אני לא מוגבל בגודל האומנת כי מבחינת עץ גם ככה אני אקנה בכמות גדולה(עץ סנדוויץ).
אני חושב לבנות אומנת שתתאים גם לתוכי ג'קואים ולשים בפנים תוכונים האם זה בסדר?( הראיון שאם אני אצתרך למכור את זה פעם זה יהיה טוב לכל סוג של תוכי).
תודה לעזרה אני יודע שאני מבקש הרבה.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: שאלה-בניית אומנת.

שליחה על ידי שירלי87 »

1. לא יודעת מה ראית, כאן יש טבלה לתוכים בינוניים - המדריך להחתמת גוזל-האכלת יד למתחילים
לתוכים קטנים מן הסתם הטמפרטורה משתנה, וזה גם תלוי בהתהפתחות ולא רק בגיל... צריך להתאים לפי שלבי הניצוי.
*אם אתה רואה שהם מתנשפים ו/או מרחיקים כנפיים מהגוף סימן שחם להם מדי
*אם הרגליים שלהם קרות מאוד למגע, סימן שאין מספיק חימום.
*אם העור שלהם יבש ואדום - אין מספיק לחות באומנת ו/או חם מדי באומנת

2. לא השתמשתי בבקר לחות, אני מניחה שהוא מראה מהם אחוזי הלחות ולפי זה אתה משנה את מקור הלחות.
אם נגיד יש ספל קטן עם מים, והבקר מראה שאין מספיק לחות, תחליף לספל רחב ואני מאמינה שתראה שינוי.
עם זאת - חכה לתגובות נוספות...

3. אני נגד אילתורים. רצפה חמה (במידה וזה יחמם בכלל את המשטח) לא מחממת את האוויר באומנת (בניגוד לגוף חימום ומאוורר)
או לחילופים עלולה לגרום לכוויות ברגליים אם אין בקרה על החום. אם כבר בונים משהו מקצועי, עדיף להשקיע עד הסוף - זו דעתי

לגבי החיישנים - יספיקו לדעתי אבל חכה לעוד תגובות.

גודל האומנת:
לא כדאי לבנות אומנת "ענקית", 40 על 50 זה מספיק גדול לדעתי..
קח בחשבון שככל שהאומנת גדולה יותר, גוף החימום יצטרך לעבוד יותר כדי לחמם את השטח הפנימי של האומנת

בהצלחה תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: שאלה-בניית אומנת.

שליחה על ידי eli_lea »

שלום רב,
הבקרים הנמכרים אצלנו יקרים יחסית לבקרים זולים שאינם נחשבים לאמינים. מאחר ואני עוסק כבר שנים לא מעטות בתחום האומנות ואביזרים נלווים אני יכול לומר לך בכל הציוד הוכיח את עצו כאמין מאוד ועמיד בתנאים הנדרשים כבר שנים ללא תקלות.
סט מושלם לאומנת עולה כיום 640 ש"ח כאשר איבוד של גוזל ג'אקו כתוצאה מכשל במערכת (שלא לדבר על כמה גוזלים) יכול להפוך את הניסיון לחסוך כמה מאות שקלים בודדים להפסד של אלפי שקלים.

מאחר ואתה מחתים או מתכוון להחתים תוכונים שערכם הכספי נמוך יחסית נראה לך שההשקעה הינה גבוהה. אני רואה את זה אחרת מאחר ואיבוד תוכונים לא פחות כואב מאיבוד גוזלים של תוכים גדולים יותר (למי שבאמת אוהב את בעלי החיים האלה).

אני מכיר את כל האילתורים הכוללים מדי חום של מים ומציע לך לוותר. השיטה הטובה ביותר הינה פיזור אויר חם ע"י סרקולציה בעזרת מאוורר כך שהיאזור כולו נמצא בטמפרטורה המתאימה לגוזל.
אומנת במידות ששירטטתי מתאימה לגידול מספר גוזלי ג'אקו ללא בעיה. אני משתמש באומנות במידות שבשירטוט וזה מספיק בהחלט ונוח.

להבדיל ממדגרה שבה חשוב מאוד לשמור על לחות מדוייקת אין צורך באומנת בבקרת לחות. חשוב שתהיה לחות באויר מאחר והאויר באומנת יבש כתוצאה מפעולת החימום והמאוורר אבל לשם כך מספיק כלי מים עם שטח פנים רחב.

חיישן טמפרטורה עם דיוק של 0.5 יכול להתאים לגוזלים בני 10 ימים ומעלה. הדיוק של 0.5 מעלות לא נשמר אלא אם תשתמש בבקרים מסןג PID שעלותם כמעט כפולה מהבקרים שאנו משווקים. זה שהבקר מדייק ב 0.5 מעלה לא אומר שזוהי הטמפרטורה שנשמרת באומנת ואני אסביר. נניח שיש לך גוף חימום שמכוייל ל 37.3 מעלות, כאשר הטמפרטורה ברגש ובסביבתו תהיה 37.3 מעלות הבקר יפסיק את פעולתו של גוף החימום ולעיתים את המאוורר (תלוי בתיכנון) אולם גוף החימום עדיין יפלוט חום והטמפרטורה עלולה להמשיך ולטפס (במיוחד אם גוף החימום לא מותאם מבחינת ההספק לגודל האומנת) כך שבעצם אתה יכול להגיע לעוד חצי מעלה בקלות. אם הבקר בעצמו אינו מדייק (0.5) אתה עלול לעלות גם במעלה לכאן או לכאן. כשמדובר בגוזלים בני יום התנודות בטמפרטורה לא מועילות בלשון המעטה. כשמדובר בגוזלים שעברו את גיל השבועיים זה לא משנה הרבה.
לכן כשהבקר מדייק ב 0.1 מעלה התנודות יכולות להיות מלכתחילה עד 0.5 מעלה לכאן או לכאן. שוב תלוי בהתאמת גוף החימום והספקו לגודל האומנת.

אם בכל זאת ברצונך לבנות אומנת יותר גדולה מהשירטוט גם לכך יש לנו פיתרונות חימום אמינים.

אתה לא מבקש הרבה.האתר קיים על מנת לתת מענה ועזרה ואתה מוזמן להתייעץ ולשאול.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”