ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גוזל קוקטייל עם נכות - שאלה למנוסים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

Lansvacer
ביצה
ביצה

גוזל קוקטייל עם נכות - שאלה למנוסים

שליחה על ידי Lansvacer »

היי חברים.
ברשותי זוג קוקטיילים שהביאו 3 גוזלים לעולם שכבר גדלו ופרחו וכיום הם בני חודש וחצי בערך.
ממש אחרי שהגוזלים עזבו את תיבת ההטלה ההורים פתחו בסבב נוסף והביאו עוד 5 ביצים שמתוכם בקעו 3.
ה2 הראשונים בריאים (חמסה חמסה), אבל השלישי האחרון שבקע נראה לי בעייתי קצת.
יש לו מעין עיוות ברגליים - הן מתוחות לצדדים (מעין שפגט) והאצבעות שלו קצרות יחסית ונראה שהן בפיגור בהתפתחות. חוץ מזה הוא מקבל אוכל ותשומת לב מההורים כמו שני האחים שלו.

השאלה שלי היא אם הנכות הזאת מוכרת, אם יש משהו לעשות בנידון ? אולי איזשהו קיבוע לרגליים כדי ליישר אותם?
אני זוכר ממש מזמן שקראתי פה על תוכי ארה עם בעיה ברגליים שבנו לו כלוב מיוחד לצרכים שלו, האם זה מקרה דומה?
אני אנסה להעלות סרטון שלו בקרוב.
תודה מראש
Lansvacer
ביצה
ביצה

Re: גוזל קוקטייל עם נכות - סרטון

שליחה על ידי Lansvacer »

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: גוזל קוקטייל עם נכות - שאלה למנוסים

שליחה על ידי eli_lea »

כתוב שהסירטון "פרטי" ולא ציבורי. בכל אופן אצלי. חשוב לראות את מצב הרגליים מאחר ולרוב זה ניתן לתיקון.
אם תוכל לנסות ולתת שוב קישור לאחר שבדקת שמתאפשר לכולם לצפות בסירטון אשמח.
Lansvacer
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Lansvacer »

אולי עכשיו זה עובד?

מציין כי מעבר לעובדה שהרגליים שלו פשוט מתוחות לצדדים, גם האצבעות שלו קצרות יחסית ונראות מנוונות במידה מסוימת (שוב, אולי זה בגלל שהוא לא גדל מספיק עדיין), ויש נפיחות מסוימת ברגל קצת לפני כף הרגל עצמה. מקווה שרואים את זה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מלבד הפיסוק שניתן לתיקון איני רואה בעייה באצבעות.
האם הוצאת אותו להאכלה?מדוע הוא מחוץ לתא?
כדי לתקן את מצב הרגליים מספיק בשלב זה לדאוג שהגוזל יהיה בתוך קופסא צרה כך שלא יפסוק את רגליו לצדדים.הבעיה שלא תוכל להחזירו כך לתא ותצטרך להאכילו ולטפל בו.
Lansvacer
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Lansvacer »

קופסה צרה עד כדי כך שהוא לא יוכל לפסוק את הרגליים, זה אומר קופסה ברוחב של הגוף שלו, בעצם הוא לא יוכל לזוז בכלל, לא?
אין דרך אחרת?
לצערי אין באפשרותי להאכיל אותו, למרות שאני מאוד רוצה, המקסימום שאוכל זה ב-3 ימים הקרובים כי אני לא גר בבית רק מבקר בסופ"שים.

האם המצב ניתן לתיקון יותר מאוחר, כאשר הוא כבר לא תלוי בהוריו לאוכל וחימום?

מה בעצם הגורמים לכך? חשבתי שאולי זה מום מולד, אבל לא יתכן שזו פציעה כלשהי שקרתה לאחר שהוא בקע מהביצה? בשלב כלשהו גיליתי את אחד האחים הגדולים (מהסבב הקודם) נכנס לתא ההטלה ו'עוזר' לדגור על הגוזלים ביחד עם ההורה... אולי יכול להיות מצב שהוא מעך קצת את הגוזל ופצע לו את הרגל?
peleg10000
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי peleg10000 »

למצב הזה קוראים : פיסוק , כאשר הגוזל בוקע על משטח חלק כלשהוא[לרוב במדגרות] או מכל סיבה אחרת הגוזל מפסק את רגליו בשביל להחזירן למצב נורמלי יש לקחת את הגוזל לאומנת, בתוך קופסה שלא נותנת לו לזוז , כמובן שלהאכיל אותו[האכלת יד] וראיתי גם שסידרו זאת בעזרת טבעת בכל רגל וחוט/אזיקון ביניהם ...

בהצלחה !!
uf527
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי uf527 »

זה לא בהכרח חייב להיות פיסוק זה יכול להיות גם שבר.
לפי דעתי זה שבר...

תקח אותו בהקדם לוטרינר,ככל שהוא גדל ככה יהיה יותר קשה לפתור את הבעיה.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

המצב לא ניתן לתיקון מאוחר יותר, ככל שהזמן עובר כך יהיה קשה יותר להביא את הרגל חזרה למקומה.בשלב זה עדיין עצמות הגוזל גמישות מה שמקל על התהליך.

אין לו שבר, פיסוק זו תופעה נפוצה ובגיל המדובר אפשר לתקן את הפיסוק בקלות יחסית. אני מעריך שבמצבו לאחר מספר ימים אפשר ייהיה כבר לראות שינוי משמעותי. אכן קופסה ברוחב הגוף כאשר דפנות הקופסה לא מאפשרות לרגליים פיסוק והן צמודות וישרות עם הגוף.
אפשר לבצע קשירה או השחלה של הרגליים דרך ספוג אבל לדעתי בשלב כזה הכי נכון להניחו בקופסה.

טיפול ע"י קיבוע הרגליים בספוג:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%9D.html

קשירת הרגליים ע"י סרט דבק רפואי
Re: גוזל לא רוצה לצאת מתא ההטלה
Lansvacer
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Lansvacer »

הגוזל נלקח לוטרינר שם הגענו למסקנה שזה באמת פיסוק (כנראה), הוא עשה לו קיבוע לרגליים עם ריבוע ספוג -כמו שבקישור שאלי העלה כאן.
החלטתי שאני אגדל אותו למרות שאין לי ניסיון בהאכלת יד. אבל רגע לפני שהחלטתי סופית החזרתי אותו עם הקיבוע לתא ההטלה עם ההורים, כי הם יאכילו אותו הכי טוב, אני גם די משוכנע שהם באמת האכילו אותו לפחות פעםאחת (לפי הזפק) אבל לצערי הוא ממשיך להמעך תחת האחים שלו ובכלל המרחב בקרקע לא ממש עוזר לו להתקבע ביציבה הנכונה, כמו שאלי היה סבור.
הכנסתי אותו בינתיים לצידנית שבתוכה יש כרית חימום שמילאתי במים חמים, והוא עצמו בתוך קופסת חומוס קטנה ולא יכול לזוז יותר מדי.
הדבר היחיד שמטריד אותי הוא שלפי הגודל והניצוי של האחים הגדולים שלו שכבר התחיל, הוא נראה ממש בפיגור בהתפתחות, אני מאוד מקווה שזה לא בלתי הפיך, אמן.

תודה לעוזרים
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”