ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
1. לדעתי עדיף שלא, בעיקר כי מדובר בנסיעה ארוכה (אולי זה יגרום לבחילות והקאה)
2. לא מדדתי האמת..
בארוחות הראשונות הגוזל עדיין לא לומד לאכול מהמזרק וייתכן שייקח יותר זמן עד שהוא יסיים "מנה" (הרי אסור להאכיל בכוח)
אבל ברגע שהוא לומד לאכול מהמזרק, וכשאתה מקרב אליו את המזרק הוא מגיב (מרים ומוריד את הראש מהר ובולע את הדייסה)
תוך כמה שניות הוא כבר יאכל את הכמות שהוא צריך.. זה באמת לא לוקח הרבה זמן
אבל תיקח גם בחשבון לנקות את האומנת ואת המזרק ושאר הכלים. בגיל צעיר האומנת תהיה נקייה יחסית אבל משלב ניצוי מתקדם
וכשאתה מוסיף כלי עם מזון יבש, אז תראה שיש הרבה אבק באומנת (בעיקר כשמחתימים קוקטיילים) וקליפות מזון שעפו כשהגוזל נופף בכנפיים.
וכמובן לא לשכוח את המגע עצמו, ליטופים ודיבור אל הגוזל שיתרגל אליך..
אני חושבת שלקח לי חצי שעה-ארבעים דקות בערך בכל האכלה-ניקיון-יחס (האכלתי מספר גוזלים ולא אחד)
3. נכון, אבל זה תלוי בגיל הגוזל ובריקון הזפק. אם לדוגמה ארוחה אחרונה אמורה להיות 23:00, והזפק עדיין לא בדיוק ריק,
כדאי לחכות שהזפק יתרוקן ולהאכיל גם אם השעה כבר 24:00 או 1:00,
כלומר מה שחשוב הוא לסדר את השעות ולהאכיל בכמות ובסמיכות הנכונה כדי שהגוזל לא יפספס את ארוחת הלילה
כי במהלך הלילה (השינה) הגוף גדל ומתפתח וזקוק למזון.
אבל כן, אם מסדרים שעות בהתאם לגיל ולזפק, לא צריך להאכיל במהלך הלילה.
אני מצרפת לך טבלת שעות האכלה לקוקטיילים (מימין גיל בימים):
1-4: כל שעתיים
5-7: כל 3 שעות
8-14: 7:00, 11:00, 15:00, 19:00, 23:00
15-24: 7:00, 12:30, 18:00, 23:00
25-34: 7:00, 15:00, 23:00
35-44: 7:00, 19:00
45- גמילה: 19:00
*אלה שעות ממוצעות כהמלצה - מאכילים אך ורק לפי הזפק.