ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
בעיה - תוכון וקוקטייל
מנהל: מפקחים
בעיה - תוכון וקוקטייל
יש לי קוקטייל זכר בן 4 חודשים כמעט 5, והיום קניתי תוכון נקבה בת 3 חודשיים, שמתי את שניהםבאותו כלוב כי אמא שלי לא רוצה 2 כלובים בבית קניתי כלוב גדול יותר ששניהםיהנו מהמרווח, התוכונית מפחדת קצת כיזה מקום חדש אז אני נותן לה בינתים כמו שהבנתי לעשות לתת לה לאכול גרגירים מהיד שלי, ששניהם בכלוב היא יושבת איפושהו בכלוב והקוקטייל יושב במקום שונה אבל שהיא מיתקרבת אליו הוא מנסהלינשוך אותה... אז אני מזיז אותו קצתוכל אחד תופס פינה אחרת.
וכשאני מאכיל אותה מהיד שלי הוא יוצא מהכלוב לבחוץ ושורק כזה כאילו רוצה שאני יקח אותו גם כאילו הוא מקנא, אז אני מחזיק אתשניהםביד ונותן להםלאכול לי מהיד בהתחלה הוא אכל והיא גם שניהם מאותו יד חשבתי שזה יסדר תעניינים בינהם קצת אבל הוא התחיל לנסות לינשוך אותה אז ישר הזזתי אותו מימנה מהר.
איך אני יכול ליגרום להםלהיסתדר זה חשוב לי מאוד.
תודה לעונים.
וכשאני מאכיל אותה מהיד שלי הוא יוצא מהכלוב לבחוץ ושורק כזה כאילו רוצה שאני יקח אותו גם כאילו הוא מקנא, אז אני מחזיק אתשניהםביד ונותן להםלאכול לי מהיד בהתחלה הוא אכל והיא גם שניהם מאותו יד חשבתי שזה יסדר תעניינים בינהם קצת אבל הוא התחיל לנסות לינשוך אותה אז ישר הזזתי אותו מימנה מהר.
איך אני יכול ליגרום להםלהיסתדר זה חשוב לי מאוד.
תודה לעונים.
Re: בעיה - תוכון וקוקטייל
לא מומלץ להוסיף תוכי חדש לכלוב עם תוכי ותיק... היית צריך לשים את שניהם בכלובים נפרדים
אין לך כלוב נוסף? אולי תשאיל ממישהו כלוב לשבוע-שבועיים?
חשוב שלכל אחד יהיה את הפינה שלו
ככה גם התוכונית תתרגל אליך יותר בקלות
אם אין שום ברירה והם ביחד, תשתדל שיהיו שני מקלות למעלה (רחוקים זה מזה), שניים למטה, וכלי אוכל כפולים כדי שלא יהיו חיכוכים
וכשאתה משגיח עדיף שהם יהיו משוחררים ולא סגורים יחד בכלוב
עם הזמן הם יתרגלו, פשוט עדיף להרגיל אותם בכלובים נפרדים.. אחרת זה מה שקורה
אין לך כלוב נוסף? אולי תשאיל ממישהו כלוב לשבוע-שבועיים?
חשוב שלכל אחד יהיה את הפינה שלו
ככה גם התוכונית תתרגל אליך יותר בקלות
אם אין שום ברירה והם ביחד, תשתדל שיהיו שני מקלות למעלה (רחוקים זה מזה), שניים למטה, וכלי אוכל כפולים כדי שלא יהיו חיכוכים
וכשאתה משגיח עדיף שהם יהיו משוחררים ולא סגורים יחד בכלוב
עם הזמן הם יתרגלו, פשוט עדיף להרגיל אותם בכלובים נפרדים.. אחרת זה מה שקורה
תגיד לאימא שרק לשבוע יהיו שני כלובים, רק עד שהם יתרגלו זה לזה..
תגיד לה שאחד מהם עלול להיפצע מהשני אם מכניסים אותם "ישר" לכלוב אחד משותף... מקווה שהיא תשתכנע
כעיקרון זה קטן לשניים, ובמיוחד לשניים שלא רגילים זה לזה
אם הם יתרגלו אחד לשניה והם יהיו משוחררים רוב היום אפשר לגדל אותם בכלוב כזה, אבל אני תמיד ממליצה להחליף לכלוב גדול יותר
כדאי לשים את שני המקלות שלמעלה בגובה שווה, וככה הם לא יריבו על המקל העליון
בהצלחה
תגיד לה שאחד מהם עלול להיפצע מהשני אם מכניסים אותם "ישר" לכלוב אחד משותף... מקווה שהיא תשתכנע
כעיקרון זה קטן לשניים, ובמיוחד לשניים שלא רגילים זה לזה
אם הם יתרגלו אחד לשניה והם יהיו משוחררים רוב היום אפשר לגדל אותם בכלוב כזה, אבל אני תמיד ממליצה להחליף לכלוב גדול יותר
כדאי לשים את שני המקלות שלמעלה בגובה שווה, וככה הם לא יריבו על המקל העליון
בהצלחה

הבנתי, טוב הדבר העיקרי שהצלחתי לשכנע אותה
ויש לי עוד שאלה, תיראי בתמונה שליד הכלוב למטה על הריצפה יש כמו שתי פילים כאלה כדאי לשים אותה שם שיהיו אחד ליד השני או שטיפה רחוקים שלא יגיעו אחד לשני?
ואיך בדיוק להתחיל ליגרום להם להיתקרב זה לזה בלי לריב?
התוכונית לא רבה או משהו בחנות היה לה בכלוב 8 תוכונים וקוקטייל, הבעיה אצלי זה הקוקטייל.
ואיך בדיוק להתחיל ליגרום להם להיתקרב זה לזה בלי לריב?
התוכונית לא רבה או משהו בחנות היה לה בכלוב 8 תוכונים וקוקטייל, הבעיה אצלי זה הקוקטייל.
השאלה על הפילים - לא הבנתי מה זה משנה אם הם קרובים זה לזה, אבל אם זה לא מפריע לתוכים אפשר להשאיר כמו שזה
הדרך היחידה זה זמן, ככל שהם יבלו יותר זמן ביחד הם יתרגלו אחד לשניה.
רצוי שתתן לשניהם יחס באופן שווה, לתת לשניהם צ'ופר באותו זמן, שלא ירגישו קנאה/תחרותיות
הבעיה עם הקוקטייל כי "פלשו" לו לבית.. מקווה שתוכל להעביר אותם לשני כלובים לפחות לשבוע הראשון
הדרך היחידה זה זמן, ככל שהם יבלו יותר זמן ביחד הם יתרגלו אחד לשניה.
רצוי שתתן לשניהם יחס באופן שווה, לתת לשניהם צ'ופר באותו זמן, שלא ירגישו קנאה/תחרותיות
הבעיה עם הקוקטייל כי "פלשו" לו לבית.. מקווה שתוכל להעביר אותם לשני כלובים לפחות לשבוע הראשון

השאלה שלא הבנת זה נכון איפה שהפילים? אם אני מזיז אותם ושם את הכלוב עם התוכונית שם זה בסדר או שכדאי רחוק יותר?
והתוכונית די מפחדת מימני היא לא נושכת בכלל אבל שאני מנסה ללטף אותה היא בורחת לצד השני, והיא לא אוכלת ולא שותה, זה היה לי עם הקוקטייל בפעם הראשונה שהוא לא שתה ואכל רק מהיד שלי אותו דבר היא, אבל הוא למחרת שתה ואכל לבד, גם היא תילמד לבד או לא?
וזה המרחק ששמתי בינהם: עדיף קרוב יותר או לא? עם כן תגידי לי ליד איפה בערך.
http://www.myg.co.il/uploads/php66rtkd.jpg[/tmbb]
והתוכונית די מפחדת מימני היא לא נושכת בכלל אבל שאני מנסה ללטף אותה היא בורחת לצד השני, והיא לא אוכלת ולא שותה, זה היה לי עם הקוקטייל בפעם הראשונה שהוא לא שתה ואכל רק מהיד שלי אותו דבר היא, אבל הוא למחרת שתה ואכל לבד, גם היא תילמד לבד או לא?
וזה המרחק ששמתי בינהם: עדיף קרוב יותר או לא? עם כן תגידי לי ליד איפה בערך.
לחץ להגדלה |
עכשיו הבנתי 
אפשר להשאיר כמו שהם עכשיו, בשלושת הימים הבאים תנסה להרגיל אליך את התוכונית (לתת לה אוכל/צ'ופר/ליטוף - בהסכמתה)
וכן, ביום הראשון זה טבעי שהתוכי לא אוכל או שותה. מחר היא תאכל. פשוט היא במקום חדש והיא צריכה להסתגל.
אחרי כמה ימים שהיא כבר התרגלה אליך ועולה ליד חופשי, אפשר לקרב את הכלובים (לשים אותה איפה שהפילים)
כדי שהם יתרגלו אחד לשניה

אפשר להשאיר כמו שהם עכשיו, בשלושת הימים הבאים תנסה להרגיל אליך את התוכונית (לתת לה אוכל/צ'ופר/ליטוף - בהסכמתה)
וכן, ביום הראשון זה טבעי שהתוכי לא אוכל או שותה. מחר היא תאכל. פשוט היא במקום חדש והיא צריכה להסתגל.
אחרי כמה ימים שהיא כבר התרגלה אליך ועולה ליד חופשי, אפשר לקרב את הכלובים (לשים אותה איפה שהפילים)
כדי שהם יתרגלו אחד לשניה
טוב תודה רבה על כל התשובות, חג שמח 
אעדכן פה בימים הקרובים מה איתם.
אעדכן פה בימים הקרובים מה איתם.