ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

הוספת בת זוג לקוקטייל האכלת-יד

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל
שם פרטי:: עמיר

הוספת בת זוג לקוקטייל האכלת-יד

שליחה על ידי Amir96 »

שלום לכולם תמונה

כמו שאתם יודעים לפני הרבה זמן רציתי להביא תוכון, זה לא הסתדר וכו'.. ואז שוב רציתי להביא תוכון ואפילו קניתי כבר עוד כלוב אבל בסוף אחרי שחשבתי קצת יותר החלטתי גם את זה לבטל..

עכשיו בגלל שאני פחות משחק עם צ'יף כואב לי עליו שהוא רוב הזמן בכלוב משתעמם, אפילו שיש לו משחקים ותעסוקה, אני צריך לשחק איתו..

ולמכור אותו גם אני לא רוצה משתי סיבות, הראשונה בגלל שנקשרתי אליו והשנייה כי רק אותי הוא אוהב, כל מי שמתקרב אליו הוא מנסה לנשוך, אז גם לא אצליח למכור.(ובקיצור גם אם נבליג על השנייה, עדיין יש את הראשונה)

טוב אז מה שרציתי לעשות הוא למכור את הכלוב שקניתי, להביא כלוב רבייה 432 עם מחיצה(ראיתי מישהו שרוצה למכור).
עכשיו בבית יהיה כלוב אחד TI-1901 ואחד הכלוב עם המחיצה.

עכשיו השאלה הראשונה, מה אתם ממליצים להביא עוד קוקטייל(נקבה) האכלת-יד או פרא? למי שלא יודע צ'יף האכלת-יד.
ואם אפשר תפרטו קצת אם אני אביא קוקטייל האכלת-יד ואשים אותם ביחד בהדרגה, מה תהיה התוצאה? הם יתקלקלו? או להפך, אם אני אביא פרא.. בקיצור כל מה שתוכלו לפרט יהיה טוב ומה שאני אצטרך אני אשאל כמובן.

עוד כמה שאלות.
אם הם יטילו גוזלים, הגוזלים יוכלו לחיות איתם בכלוב רבייה 432 או שנצטרך לספק לגוזלים עוד כלוב?(זאת אומרת בקיצור הכלוב גדול מספיק גם לגוזלים או לא?)

אם נגיד הם יחיו ביחד, שניהם האכלת-יד ואני אתן יחס לכל אחד שווה בשווה כל יום(של נגיד כל אחד שעה פחות או יותר), יכול להיות שהם יישארו חברותיים?

אחרי שהם יטילו גוזלים הבנתי שאולי הם כבר יאבדו את ההחתמה לגמריי, או משהו כזה.. זה נכוןתמונה אשמח אם תפרטו על זה.

אם יהיו לי עוד שאלות ואני בטוח שיהיו אני אשאל בהמשך תמונה
קניתי את צ'יף הקוקטייל שלי ב 30.10.11
צ'יף בקע ב 3.9.11

"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: הוספת בת זוג לקוקטייל האכלת-יד

שליחה על ידי eli_lea »

432 מתאים לזוג, את הגוזלים תצטרך להעביר לכלוב נוסף.
יתכן מאוד שההחתמה תתקלקל במיוחד כשאתה מציין שאין לך מספיק זמן לתת יחס.
במידה והכלוב בבית עדיף להביא בן/בת זוג האכלת יד ולא פרא כדי לא ליצור מצב בו התוכי נלחץ מקירבה שלכם אליו.
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

למה עדיף להביא בת זוג האכלת-יד אם בסופו של דבר ההחתמה בין כה וכה תתקלקל?
צ'יף בקע ב 3.9.11

"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מאחר ואם תביא תוכי "פרא" הוא יהיה מפוחד כשאתם בקירבתו (לפחות בתקופה הראשונה) ואם תביא האכלת יד לשעבר היא פחות תפחד מאחר והיא כבר רגילה לקירבה של בני אדם. זה חשוב גם לריבוי, אם תביא בת זוג שתהיה מפוחדת ולחוצה בכל פעם שהיא תראה אותך מגיע היא תרגיש פחות בטוחה להתרבות.
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

אוקיי תודה תמונה

ואיך אני אעשה את ההרגלה עם האכלת יד והאכלת יד לשעבר? כי אין לי מה 'לקנות' את האמון שלה ואז להפגיש ביניהם..
אז איך לעשות את זה? רק להפגיש ביניהם מכלוב אל כלוב ואז לעבור לכלוב ביחד עם מחיצה ובסוף להוריד אותה? אשמח אם תגידו לי מה לעשות בידיוק.
צ'יף בקע ב 3.9.11

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הדרך הטובה ביותר זה להרגיל אותם זה לזו בשני כלובים נפרדים צמודים ורק לאחר תקופה שנראה שהם מסתדרים ביניהם לחבר באותו כלוב. גם לאחר החיבור כדאי לבחון שהכל בסדר ולעשות את החיבור ביום שבו אתה נמצא בבית לעקוב אחר התנהגותם. בדרך כלל אין בעיות אבל תמיד יש יוצאים מן הכלל ולכן חייבים לוודא שהכל בסדר.
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

אוקיי ואם בימים הראשונים שהם יהיו ביחד באותו כלוב נגיד אני ייקח את צ׳יף מהכלוב לחצי שעה-שעה זה אפשרי? ואיך זה ישפיע בהמשך אם זה יהיה בעקביות?
צ'יף בקע ב 3.9.11

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם הוא יהיה מעוניין וישתף פעולה זה לא ישפיע. לעיתים נוצר מצב שגם הבת זוג מתחילה ליצור קשר אבל זה תלוי באופי התוכי שתביא.
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

תודה תמונה

ועוד כמה שאלות.
באיזה גיל בערך הם מתחילים להתרבות(ללא קשר לתנאי הגידול וכו')?
באיזה גיל בערך כדאי לי להביא את הנקבה?

לגבי האוכל שלהם- איזה אוכל אני אצטרך לספק להם?
תערובת עשירה לתוכי קוקטייל(כמו בתוכי-שופס), תערובת השרייה/הנבטה(כפעמיים-שלוש בשבוע) ופירות וירקות יהיה טוב?
צ'יף בקע ב 3.9.11

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אתה יכול להביא נקבה בגילו של הזכר או בוגרת יותר. הזכרים יגיעו לגיל בגרות מהר מהנקבות ולכן אם תביא נקבה בת שנה וחצי שנתיים בערך זה יכול להתאים.
מלבד התזונה שציינת כדאי להוסיף מזון ביצים איכותי והכי טוב יהיה אם התוכים יאכלו כופתיות.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”