היי.
ישלי תוכי קוקטייל בן 11 ולאחרונה המקור שלו התארך יותר מהרגיל..
כרגע אני לא רואה בעיה בהפרעות אכילה הנגרמות מהמקרה הזה.
דרך אגב זו הפעם ה 3 שהמקור גודל משום שבפעמים האחרונות גזרנו לו את קצוות המקור בעזרת מספריים
על מנת לעזור לו ושיהיה יותר נוח כי במילא הוא לא מכרסם את האבן הלבנה הזאת שתולים בתוך הכלוב וצריכים לכרסם
כדי שהמקור יתחזק.
בכל מקרה,אני מעדיף הפעם לא לגזור לו את המקור עם מספריים או לעשות סתם נזק בלתי הפיך..
מה עליי לעשות? ללכת איתו לוטרינר? או שיש דרך אחרת?
תודה רבה!
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
מקור ארוך של תוכי קוקטייל
מנהל: מפקחים
Re: מקור ארוך של תוכי קוקטייל
וטרינר יגזור/ישייף לתוכי את המקור בצורה נכונה. במקביל תארגן לתוכי ענפים ללעיסה, מקל שיוף עליו הוא יכול לשייף את המקור וצעצועי לעיסה.
התייעצתי עם וטרינר. התוכי די יתנגד כדי לשייף\לגזור לו את המקור.
מה שכן הוא הציע זה שיש אפשרות להרדים את התוכי לדקה אחת בדיוק ואז הוא
יגזור את המקור.. אבל אני נורא מפחד שזה ישפיע.. האם מישהו הרדים את התוכי שלו על מנת לגזור לו את המקור? יש דבר כזה בכלל?! ואם הוא לא יתעורר??
תודה!
מה שכן הוא הציע זה שיש אפשרות להרדים את התוכי לדקה אחת בדיוק ואז הוא
יגזור את המקור.. אבל אני נורא מפחד שזה ישפיע.. האם מישהו הרדים את התוכי שלו על מנת לגזור לו את המקור? יש דבר כזה בכלל?! ואם הוא לא יתעורר??
תודה!
הרדמת בעלי חיים ותוכים נעשית די הרבה. כמובן שיש סיכון כמו בכל התערבות רפואית אבל אם עושה זאת וטרינר מיומן שמתמחה בבעלי כנף הסיכון שיקרה לתוכי משהו הוא די נמוך. קוקטיל הוא תוכי קטן שלא קשה לאחוז אותו למי שיודע. כמעט כל תוכי יתנגד לשיוף המקור אבל אם יש צורך עושים זאת.