ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

כיצד ניתן לקנות קוקוטיילית ולדעת שהיא נקבה?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
Maya.
ביצה
ביצה
שם פרטי:: יש כינוי

כיצד ניתן לקנות קוקוטיילית ולדעת שהיא נקבה?

שליחה על ידי Maya. »

ניסיתי לשאול בפורום תוכים בתפוז, אבל במקום לענות לעניין רק תקפו אותי. :/

אני מחפשת לקנות קוקוטיילית האכלת יד ואני רוצה לדעת בוודאות שהיא נקבה. איך אפשר לעשות את זה? אני רוצה מבית גידול טוב, ממקום סטרילי שלא יהיה סיכוי שהיא חולה, ושיהיה לה את הדבר הזה על הרגל... הבנתי שעונת ההטלה שלהם נגמרה, אבל חשבתי אולי להתקשר לבתי גידול ולשאול אם נשאר להם. אבל השאלה היא האם יוכלו להגיד לי שם אם היא נקבה?

אם כן - איך אני יכולה למצוא בית גידול טוב באיזור המרכז כדי שאני אוכל להתקשר לשאול אם יש להם? אשמח לקבל המלצות. אני יודעת שיש כאן פורום קניה ומכירה, אבל אני לא רוצה לקנות סתם ממישהו שפרסם מודעה, אני מעדיפה המלצות למקום שניתן לסמוך עליו...

אם לא - מה אני יכולה לעשות כדי להשיג קוקוטיילית ממקום טוב (זאת אומרת שלא תהיה חולה) ולדעת בוודאות שהיא נקבה?

תודה.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: כיצד ניתן לקנות קוקוטיילית ולדעת שהיא נקבה?

שליחה על ידי שירלי87 »

לא תמיד אפשר לדעת את המין, במיוחד כשמדובר בקוקטייל בשלב גמילה, בגיל חודשיים בערך.
יש מקרים שאפשר לדעת לפי הגנטיקה (לפי הצבע) אם מדובר בנקבה, אבל לא כל מגדל יודע את זה.
יש גם מגדלים שיגידו לך מה שנוח להם כדי למכור גוזל (לא כולם, אבל תדעי שיש כאלה)

אם תרצי נקבה בוגרת (7-8 חודשים) יהיה קל יותר לדעת את המין, לפי מראה חיצוני, אבל גם כאן זה תלוי בצבע.
יש מוטציות (צבעים) שהזכרים והנקבות נראים אותו הדבר וקשה להבחין ביניהם.
אני מצרפת לך קישור, תראי שם מהם הסימנים של הנקבה ומהם של הזכר:
זיהוי והבדלי מין בתוכים

אין המלצות בקהילה על מגדלים מסוימים. הטיפ שאני יכולה לתת לך, זה לא לקנות מאדם שנראה לך מפוקפק,
או מבית גידול שנראה מוזנח, שהתוכים חיים בצפיפות או שהתזונה לקויה.

בקישור הבא יש טיפים לפני רכישת תוכי (איך נראה תוכי חולה, למה צריך לשים לב):
Re: שאלות נפוצות - בריאות, סכנות, אופי, מזון, כלובים, רבייה
מדריך לבחירת תוכי

בהצלחה תמונה
Maya.
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Maya. »

היי שירלי, תודה על התשובה. המאמרים מעניינים בהחלט. יש לי עוד כמה שאלות אחרי שקראתי.

1. נניח שאני רוצה נקבה בוגרת - מאיפה אני יכולה להשיג אחת כזאת? לא אכפת לי שתהיה בוגרת, רק חשוב לי שהיא לא תהיה אחת שכבר יש לה בן זוג, כי אני לא רוצה להפריד אותה ממנו... הגיל שלה פחות חשוב לי.
אני לא מכירה אף בית גידול ואין לי מושג למי לפנות... אני כמובן אסתכל בבית הגידול שאלך אליו ואבדוק את מצבה של הקוקוטיילית והחיבור איתה לפני שאקח אותה, אבל באיזה בתי גידול אני יכולה לבדוק אם אני לא מכירה כלום? אתם לא יכולים לתת המלצות לכמה מקומות שאני יכולה להתקשר אליהם לדוגמה? אני ממש לא יודעת לאן לפנות ואין לי מי שיעזור לי בזה. ): אני מחפשת מקומות מאיזור המרכז, אבל אני אוכל להתרחק קצת אם אין ברירה (אני מראשון לציון). אתם לא מכירים אולי מקומות שיש לכם ניסיון איתם ואפשר לסמוך עליהם?

2. ראיתי באחד הקישורים שהבאת רשימה של מה שאסור לתוכים לאכול, זה שימושי כי באמת חיפשתי כזאת הרבה זמן ושאלתי כבר בכמה מקומות ולא עזרו לי עם זה.
יש דברים שידעתי שאסור: אבוקדו, שוקולד, עגבניה, תפוח אדמה. במבה ניסיתי פעם אחת לתת לקוקוטייל לפני שנים והוא הקיא את זה אז מאז אני לא נותנת לו שוב.
אבל יש כמה דברים שממש הפתיעו אותי.
יש לי קוקוטייל בן 11, הוא מעולם לא היה חולה ומעולם לא היה אצל וטרינר. האוכל העיקרי שלו זה כופתיות (בשנים הראשונות הוא אכל גרעינים, אבל הכרחנו אותו להחליף כשהבנו שזה לא בריא).

גבינות - האדם שדרכו קנינו אותו אמר לנו שתוכים אוהבים קוטג' וגבינה לבנה, והתוכים שלו כבר שנים אוכלים את זה (זה אדם שיש לו המון תוכים וחיות אחרות). הקוקוטייל שלי אוכל גבינה לבנה כמעט כל יום כבר 11 שנים, הוא גם אוהב גלידה וניל ומעדן וניל וכאלה. מעולם לא הייתה לו בעיה עם זה. בנוסף אני מכירה מישהי שיש לה 3 תוכי מסוג ג'אקו שאוהבים גם יוגורט וכאלה. נתקלתי בעוד הרבה אנשים שהתוכים שלהם אוכלים גבינות, מעדנים, יוגורט, גלידה (כמובן לא שוקולד). אני גם שמה לב שהתוכי שלי ממש אוהב את זה. בקיצור מעולם לא שמעתי שאסור גבינות, וכבר שנים הוא אוכל גבינות ולא קרה לו כלום... אבל בכל זאת מבהיל אותי שקראתי כאן שזה אסור. האם אני צריכה להפסיק לתת לו את זה? למה זה אסור? האם יכול להיגרם לו נזק מזה? קצת עצוב לי כי הוא נורא אוהב את זה.

זה רציני שלתוכי אסור לאכול לחם? הקוקוטייל שלי תמיד אכל לחם ולא הייתה לו בעיה אף פעם. זה גם לא נשמע לי הגיוני שאסור לחם, מה יש בלחם שאסור לתוכי לאכול? זה נשמע לי ממש הזוי. הוא גם אוהב נורא ביסקוויטים (אני לא נותנת לו כאלה שיש בהם קקאו). חוץ מזה הוא אוכל גם הרבה דברים אחרים שיש בהם קמח, שהם לא לחם אבל לדעתי עשויים מאותם חומרים. זה ככה כבר 11 שנים ואף פעם לא קרה לו כלום. האם זה באמת מסוכן בשבילו? איזה נזק יכול להיגרם לו מזה? אני גם יודעת שבעבר הוא היה אוכל תפוצ'יפס הרבה פעמים ולא קרה לו כלום, אבל אחרי שגיליתי שאסור תפוחי אדמה, הפסקתי באופן מיידי לתת לו את זה.

אשמח לתשובות בנושא. זה מאוד מבאס אותי כי זה הוא נורא אוהב את הדברים האלה. את כל הפירות והירקות שרשומים שם הוא לא אוהב ולא מסכים להתקרב אליהם. הכי קרוב שהוא הגיע זה לאכול דברים שעשויים מתירס (הוא אוהב פופקורן וגם קצת צ'יטוס שזה חטיף תירס, מצד שני אני רואה שכתוב שאסור מזון מעובד, אז אני באמת לא יודעת). תירס בכל צורה אחרת הוא לא מסכים לאכול. הוא מסכים לאכול אגוזים וגרעינים, אבל זה הכי הרבה שהוא מוכן, לפירות וירקות הוא בכלל לא מסכים להתקרב.

3. עוד משהו שראיתי ברשימה - אני משתמשת בלקים הרבה, כמובן לא מורחת אותם ליד התוכי, אבל אני כן מלטפת אותו וכאלה כשיש לי לק על האצבעות (כשהוא כבר יבש), זה מסוכן? האם אסור לי להתקרב אליו כשיש לי לק? או שפשוט אסור למרוח לידו?
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

1. אין המלצות בקהילתנו. מה שכן תוכלי למצוא כאן זה כלים - מידע ושאלות, שתדעי למה לשים לב לפני שאת קונה תוכי.
בקישורים ששמתי לך יש הרבה מידע שיעזור לך לבחור תוכי.

את יכולה לפרסם מודעה בפורום מכירות, שאת מעוניינת לרכוש קוקטייל, ומי שמוכר יפנה אלייך.
בנוסף, יש פורום "בית גידול" את יכולה להיכנס לשם ולהתרשם מהתמונות של מגדלים מסוימים.
את יכולה לבדוק בהודעות של מגדל מסוים ולהתרשם מה"רקע" שלו.

אגב גם אם ימליצו לך בפורומים אחרים, אני מציעה לך לקחת הכול בערבון מוגבל.
יש כאלה שממליצים על חברים שלהם או ממליצים על מגדלים לא טובים, בלשון המעטה, רק כדי לפרגן.

לכן שוב, תפרסמי מודעה או תחפשי מודעה של קוקטיילים למכירה, ותגיעי ותראי במו עיניך, תתרשמי מהמקום ומהמגדל.
זה הכי טוב.

2. קודם כול, זה שהתוכי חי זה לא אומר שהכול בסדר או שהוא בריא. הנזקים של תזונה לקויה הם מצטברים,
אלא אם מדובר במזון רעיל ואז ההשפעה היא מיידית וקטלנית.
אני מכירה מקרים על אנשים "בריאים" ושמרו על כושר, והכול מעולה אצלם ופתאום התקף לב..
למה? תזונה עתירה בשומנים, אם זה גבינות, או בשר, ואולי מבחינת חיצונית הם נראו בסדר גמור
אבל בפנים הוורידים נחסמים אט אט, הכולסטרול עולה, זה דברים שלא רואים בעין.

גבינות -
אדם מסוים אמר לך שהם אוהבים, על בסיס מה הוא קבע את זה?
תוכים בשבי, כמו בטבע, יחקו את חברי הלהקה שלהם (שבשבי זה אנחנו) ואם את אוכלת גבינה, התוכי ירצה גם לאכול.
מהבחינה הזאת תוכים יכולים לרצות/לאהוב גם שוקולד, בשר או סיגריה, זה לא אומר שזה בריא להם או טוב להם.

תוכים לא אמורים לאכול גבינות או חלב, הם לא יונקים. מערכת העיכול שלהם לא בנויה לזה.
במוצרי חלב יש לקטוז, שלתוכים אין האנזים לפרק אותו. חלב ובכלל חלבונים מהחי גורמים נזק לגוף יותר מאשר תועלת
חלבון מהחי וסרטן
חלבון, עובדות ומעשיות
נזקי החלבון מהחי
אני לא יודעת, אולי התוכי שלך משלשל או היו לו בעיות בעיכול ולא שמת לב לזה. בכל מקרה אני בטוחה שזה מזיק לו
גם אם עכשיו את לא רואה את זה.
החלב עצמו אגב גם נדבק לדפנות המעי ומאט ספיגת חומרים מזינים והפרשת פסולת.
ביוגורט אם אני לא טועה יש פחות לקטוז או שאין כלל, בכל מקרה זה מיותר לגמרי, ומזיק גם אם לטווח הרחוק.
עדיף להימנע ולא לתת ולחכות שיקרה משהו, זו דעתי...
יש גם אנשים שעישנו כל החיים ומתו בגיל מבוגר *יחסית*, זה לא אומר שעישון לא מסוכן או לא מזיק.

לחם -
כמה מהמרכיבים שיש ברוב הלחמים כיום: מלח, סוכר, חומר מתחלב, מעכב חמצון, חומר משמר, אנזימים לאפייה ועוד - תבדקי בתווית.
חומרים כאלה התוכי לא צריך לאכול. שוב, אולי זה כמות קטנה בכל פעם ולכן את לא רואה נזק, אבל זה בהחלט לא בריא.
אני חושבת שלנו יש את הידע ואנחנו במודע בוחרים מה להכניס לפה, והנזקים על אחריותנו, אבל התוכי תלוי בנו
וזו מחובתנו לתת לו את התזונה הכי טובה ובריאה שיש. התוכי לא יכול להגיד לך אם כואבת לו הבטן, יש לו גזים, או אם קשה לו לנשום
או אם יש לו כל בעיה שהיא. בכלל, תוכי, גם אם הוא מרגיש רע - הוא יתאמץ ויסתיר את זה אלא אם הוא ממש במצב קשה,
כי זה אינסטינקט שלהם. בטבע תוכים חולים מורחקים מהלהקה, ולכן הם מסתירים מחלות וחולשה.
אז אם יש לך בעל חיים שלא יראה לך שהוא חולה או חלש, איך את יכולה להגיד שהכול בסדר אצלו? אי אפשר לדעת.

תוכים שגדלים על תזונה לקויה, בד"כ יסבלו מבעיות פנימיות בשלב מאוחר יותר
אם זה בכבד או בכליות, השמנה, גידול סרטני, גידול שומן, מחסור בוויטמינים, בעיות עיכול...

אם התוכי לא "אוהב"/אוכל פירות או ירקות זה משתי סיבות:
א. את לא מציעה לו מספיק כדי שהוא ינסה, יטעם ויתרגל (כל יום לשים לו בכלוב)
ב. את לא אוכלת לידו פירות או ירקות (וכך מדרבנת אותו לאכול)

תחשבי על התוכי שלך אם הוא היה בטבע, את חושבת שהייתה לו בעיה לאכול ירק או פרי? את חושבת שזה לא היה טעים לו?
מבין ביסקוויט או תפוח, מה נראה לך יותר בריא לתוכי לאכול?
כמו שכתבתי, תוכי זה בעל חיים חברתי, הם חיים בלהקות. בטבע, הצעירים מחקים את המבוגרים וככה יודעים מאיזה עץ בטוח לאכול,
ומאיזה עץ לא לאכול. הם לומדים כל דבר בכך שהם מחקים את חבריהם ללהקה.
בשבי, את הלהקה, את מלמדת אותו מה לאכול. אם את אוכלת ביסקוויט - הוא ירצה מה שאת אוכלת.
מתי לאחרונה אכלת תפוח לידו? אני בטוחה שהוא יביע עניין בתפוח לא פחות... והוא רק ירוויח מזה

3. אסור למרוח לידו, תוכים רגישים מאוד לריחות ואדים רעילים. אם הלק יבש, אפשר להתקרב אליו
מה שכן, יכול להיות שהוא יפחד וירתע מצבעים מסוימים
Maya.
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Maya. »

תודה רבה על התשובות, ניסיתי לפתוח שם נושא.
בנוגע לתזונה אני די מודאגת כרגע... יכול להיות שנגרם לו נזק ואני לא יודעת?

אנ רוצה להתחיל לתת לו פירות וירקות, הבעיה היא שגם כשאכלנו לידו, נראה לי שהוא לא ממש יודע איך לאכול את זה. הוא אוכל רק דברים שהוא יכול לכרסם או דברים שהם קרמיים כמו גבינה לבנה. עם המרקם של פירות וירקות הוא ממש לא מסתדר ולא כל כך מוכן לנסות. פעם ניסינו גם לתת לו תערובת של תוכים עם תירס ואפונה וכאלה, שמשרים את זה במים וזה נהיה רך, אבל גם לזה הוא לא מסכים להתקרב. גם אם אוכלים לידו הוא לא ממש מסכים להתייחס לזה כאל אוכל.

באופן כללי אנחנו לא ממש אוכלים פירות וירקות (הפרי היחיד שאני אוכלת זה אבוקדו והירק היחיד עגבניה, ככה שאני לא נותנת לו להתקרב). פעם הוא ראה את אמא שלי אוכלת חסה והתקרב, היא ניסתה לתת לו אבל נראה לי שהוא נגעל מזה ולא הבין איך אוכלים את זה. מלפפון וכאלה הוא ממש לא מסכים, גם לא תפוח.
חשבתי אולי לגרד לו תפוח בפומפיה? אולי הוא יסכים לטעום.
אבל האם יש איזו שהיא מחית מוכנה שאפשר לתת לו? אולי אני יכולה לקנות לו גרבר? כי ככה זה נראה כמו גבינה אבל זה עשוי מפירות וירקות, בגלל שזה מרקם קרמי יש סיכוי שהוא יסכים. זה יהיה בסדר? אם כן, איזה טעם מומלץ לתת לו? או שזה לא משנה?

חוץ מזה אפשר רשימה של כל הפירות והירקות שמותר לו? ראיתי שכתובים שם כמה, אבל גם כתוב "וכו'", אז חשבתי אולי יש עוד דברים שלא רשומים שם. אני רוצה לדעת הכל כדי שאני לא בטעות אנסה לתת לו משהו לא מתאים.

ועוד שני דברים שרציתי לשאול לגביהם - שני דברים שהוא נורא אוהב זה שקדי מרק (הוא ממש אוהב את זה), וקורנפלקס. הקורנפלקס הוא דיאטטי בריאותי כזה (כמו פיטנס אבל מחברה אחרת), עם סיבים תזונתיים והכל, אמור לתת ויטמינים... לא נראה לי שיש בזה סוכר וכאלה. האם זה בסדר שהוא אוכל את זה? ושקדי מרק זה בטוח לא מוסיף בריאות אבל זה יותר בשביל הכיף כזה, השאלה היא האם זה גורם לו נזק? כי גם לאנשים זה לא בריא, אבל מצד שני לא נראה ל שלמישהו נגרם נזק מזה שהוא אכל שקדי מרק. מצד שלישי תוכים זה לא אנשים אז אולי זה שונה.

תודה על העזרה. מצטערת על כל החפירות, פשוט זה נורא חשוב לי, ואם אני לא אשאל אני לא אדע.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

כן, יכול להיות שנגרם לו נזק ואת לא יודעת..
אני מקווה שלא, אבל לפי מה שאת מתארת התזונה שלו ממש גרועה

זה נורמלי שהתוכי יתעלם ממזון לא מוכר, כל תוכי מתנהג ככה. בגלל זה צריך להמשיך להגיש לו.
תערובת השרייה - בפעמים הראשונות שהכנתי לקוקטייל שלי, הוא לא התקרב בכלל, בפעם השנייה, הוא הרים עם המקור וזרק,
בפעם השלישית הוא נשנש מהתירס, בפעם הרביעית כבר אכל מהתירס, בפעמים הבאות אכל כבר הכול
היום התוכים טוחנים כל גרגר מהתערובת, ומחסלים מגש עם סלטים שאני מכינה להם (פשוט ירקות ופירות חתוכים)

ממש ממש לא ממליצה לתת כל דבר שהוא לא:
תערובת זרעים עשירה, כופתיות, תערובת השרייה, פירות וירקות מותרים, אגוזים ושקדים (במינון נמוך).

שקדי מרק, גרבר - זה ממש לא מזון לתוכי.

לגבי דגני בוקר, תתפלאי אבל הם לא בדיוק בריאים. אם את רוצה שהתוכי יקבל ויטמינים ממקור טוב, תרגילי אותו למזון טבעי טרי.
בואי נגיד שאם בעוגת שוקולד היו מוסיפים ויטמינים (שזה בערך מה שעושים עם הדגנים, מוסיפים להם באופן מלאכותי ויטמינים)
זה הופך את העוגה לבריאה? ממש לא...
בריא בהגדרה שאני מתכוונת אליה, זה מזון שמועיל ולא גורם נזק כלשהו, לא מיידי ולא מצטבר.
בפרי/ירק יש ויטמינים ומינרלים חיוניים שנספגים בגוף בקלות, יש סיבים תזונתיים ואת המזון עצמו קל לתוכי לעכל.
בפרי/ירק אין חומרים משמרים, אין חומרי אפייה, אין צבעי מאכל או חומרי טעם וריח... אין שום דבר מלאכותי

את יכולה לחתוך לו לקוביות כמה ירקות/פירות ולשים לו בכלוב, עדיף מנה קטנה כדי שלא יתבזבז הרבה עד שהוא יתרגל לאכול.
אבל כל יום לשים לו - חשוב מאוד שהוא יהיה חשוף למזון הזה בכל יום.
יום אחד תשימו השרייה, יום אחר ירקות, יום אחר פירות וכל הלאה
ואני ממליצה שתפסיקו לתת לו כל דבר שלא מתאים לו.. מזון מעובד, גבינות, לחם וכל זה.
ואל תדאגו, הוא לא צריך גרבר או דברים רכים, עם המקור הוא יכול לפרק עץ, אז לחתוך פרי הוא לא יוכל? תמונה

(אני ממליצה גם לכם לאכול יותר פירות וירקות, זה מאוד בריא וחיוני...)

תיצמדי לרשימה, תתני דברים שאת יודעת מהרשימה שהם בטוחים, יש מספיק פירות וירקות שם. תמונה

לגבי מזיק או לא, שוב, זה שלא רואים את הנזק בעין, לא אומר שזה לא מזיק.
את יודעת שיש יותר מחקרים לאחרונה שמקשרים בין התזונה להפרעות קשב וריכוז אצל ילדים ובני נוער?
פתאום מגלים שחומרים מסוימים גורמים להפרעה כזו או אחרת, והחומרים האלה נמצאים כמעט בכל מזון מעובד.
על סכרת שמעת? זה נהיה ממש מגפה (מבחינת סדר גודל של חולים ואנשים שמתים מהמחלה/סיבוכים של המחלה)
הגורם העיקרי לסכרת הוא תזונה.
אנשים שלא שותים מים, אלא שותים רק מיצים, משקאות מוגזים וכד', אנשים שלא מתעמלים הרבה...
אנשים שאוכלים מלא עוגות, חטיפים, דגני בוקר מסוימים... כל המזון והמשקאות האלה מלאים בסוכר
כשיש בדם רמה גבוהה של סוכר זה מתחיל לפגוע באיברים בגוף, יש נזקים בטווח קצר ובטווח ארוך
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7% ... 95.D7.92_2
ויש עוד אלף ואחת דוגמאות לנזקים של מזונות כמו דגני בוקר, חטיפים ועוד, ש"לא רואים שהם מזיקים" אבל גורמים נזק כזה או אחר

כשמדובר בתוכי, אני ממליצה לא להרגיל אותו לאוכל תעשייתי ולדברים שבאופן טבעי הוא לא היה אוכל.
ואם הוא רגיל, להפסיק בהדרגה לתת לו לאכול מזה, ולתת יותר מזון טבעי
גם אגוזים ושקדים לתת במינון נמוך, כצ'ופר, לא צריך להפריז...
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”