ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכי קוקטייל.. זיהוי מין

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
mor1mz1
ביצה
ביצה

תוכי קוקטייל.. זיהוי מין

שליחה על ידי mor1mz1 »

שאלה על תוכי קוקטייל

יש לי 2 תוכים קוקטייל כבר שנה לפי כל התיאורים אני חושב שזה זכר ונקבה. תמונה: http://i45.tinypic.com/t53evm.jpg

יש בעיה גדולה לתוכים יש כלוב רחב יפה עם תא לביצים והכל, כל כמה זמן התוכי מטילה ביצים ודוגרת ביחד עם הזכר .
כשאני רואה אותם מזדווגים אני רואה את התוכי השמאלי (בתמונה) עולה על התוכי השני שמצד ימין
ואחרי כמה זמן יש ביצים שכלום לא קורה איתם הם דוגרים ימים אבל בביצה יש רק נוזל, כלום,שום דבר.

תעזרו לי ותגידו לי אם שני התוכים ניקבות או שיש בעיה אחרת?

** בתוך התא הם לא בונים קן ויש להם עשבים ודברים כאלה, הם מטילים את הביצים על משטח ישר בתוך התא!

מה אני אמור לעשות? יש מצב שניהם זכרים או נקבות?

[title][/title]
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: תוכי קוקטייל.. זיהוי מין

שליחה על ידי שירלי87 »

הימנית נקבה, השמאלי זכר.

תעלה תמונה של כל הכלוב, שנראה איזה וכמה מקלות עמידה יש להם ואיך הם ממוקמים.

* כמה זמן הם דגרו לפני שבדקת את הביצים?
זמן דגירה ממוצע 18-19 ימים. צריך לספור מהביצה השנייה 30 ימים, אם עד אז לא בקעו, הביצים לא פוריות.
כל עוד לא עברו 30 יום עדיף לא לגעת ולא להפריע, אחרת אפשר לגרום נזק לביצים
ו/או להפחיד את ההורים ולגרום להם לנטוש את הביצים ולהפסיק לדגור.

* מה גודל התא?
קוקטיילים לא צריכים עשבים, הם לא בונים קן בעצמם. הם צריכים תא מרופד בנסורת.
לרפד את תחתית התא ב-2 ס"מ נסורת.

* מה התזונה שלהם?
mor1mz1
ביצה
ביצה

שליחה על ידי mor1mz1 »

זאת תמונה של הכלוב : http://i48.tinypic.com/2qm10ua.jpg
יש להם מקל עמידה אחד!

זאת תמונה של התא הטלה: http://i49.tinypic.com/33lz8xw.jpg
בתוך התא אין כלום : וכמו שאמרת אני אוסיף נסורת!

אני לא בודק את הביצים אבל אחרי חודש בערך היא נוטשת אותן, ואז אני בודק ואין כלום.
אני לא יודע להגיד את גודל התא אבל כששניהם נכנסים לתא יש להם עוד טיפה מקום.

והמזון הוא רגיל תערובת עם טיפה גרענים קטנים
ואני מביא להם מדי פעם פירות וירקות! (הם אוכלים)
צריך עוד משהו?

** כבר יותר מ9 חודשים שהיא מטילה ביצים ונוטשת כל פעם!
יש לך מושג מה הבעיה?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מספר דברים שיש לעשות.
1. להתקין שני ענפי עמידה במקביל לתא ההטלה שני שליש גובה בערך מריצפת הכלוב.
2.תא ההטלה נראה לי קטן ואינו מתאים לקוקטילים. אולי התמונה מטעה אם תמדוד אוכל לומר לך בוודאות.
3.מצב התחזוקה והניקיון ירוד מאוד. מים עם ירוקת (כתוצאה מקרני השמש) ותחתית הכלוב מאוד מלוכלכת.
אני מציע שתחליף בקבוק מים ואת הבקבוק בצידו החיצוני תכסה בקרטון או משהו כזה שלא יהיו על המים קרני שמש ישירות.
להחליף את המים כלו יום (עדיף) או כל יומיים. לדאוג לניקיון הכלוב בתכיפות גדולה יותר. כתוצאה מליכלוך שמצטבר התוכים עלולים לחלות במחלה זיהומית תולעים טפילים ועוד וחבל.

הצטברות של ליכלוך ושאריות מזון עלולים לגרום להגעת מזיקים כגון עכברים שיתכן ומפחידים את התוכים ובמקרים מסויימים יש נטישה של הביצים. במקום שבו יש עכברים תיתכן הגעה של נחשים. לכן חשוב לשמור על הניקיון.
יתכן מאוד שענף העמידה אינו יציב ולכן הזיווג לא מוצלח. צריך לקבע את הענפים בצורה טובה ולדאוג שקוטר הענפים יתאים לאחיזה נוחה וללפיתה עם האצבעות.

תערובת זה שם כוללני למגוון זרעים. חשוב לבדוק מה מכילה התערובת.ישנם תערובות "עניות" מאוד הן במגוון הזרעים והן באיכות הזרעים.
פירות וירקות זה טוב מאוד.
אתה יכול להוסיף תערובת השרייה/הנבטה ולפזר עליה מעט מזון ביצים. תערובת ההשרייה מאוד מזינה וביחד עם מזון הביצים התוכים יקבלו תוספים והתזונה תהיה טובה יותר.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”