ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

אקלקטוסית "יד שנייה"

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
toton
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: תומר

אקלקטוסית "יד שנייה"

שליחה על ידי toton »

אהלן אהלן,
בשעה טובה, הצלחתי לרכוש את התוכייה הגדולה הראשונה שלי.
קוראים לה שפרה והיא בת 9 חודשים.
שפרה הגיעה אלינו מאדם פרטי שהחזיק בה בחצי השנה האחרונה.
קראתי כאן באתר ובאתרים אחרים בערך כל מה שהצלחתי למצוא בקשר לתהליך ההתאקלמות של תוכי בבית חדש.
השאלה הנשאלת היא כמה יותר קשה לתוכי קצת יותר בוגר (היא לא גוזל שרק נגמל, היא כבר עברה פעם אחת את הטראומה של מעבר לבית חדש) להתאקלם בסביבה חדשה?
היא הגיעה אלינו ביום רביעי (היום יום ראשון) ואמנם אני רואה סימנים חיוביים - אני כבר מאכיל אותה פירות מהיד שלי והיא כבר משמיעה את השריקות והקולות שלה (כולל צלצול של מירס תמונה) בנוכחותי ואפילו לפעמים היא מרשה ללטף אותה מעט בראש... אבל...
היא עדיין מנסה לנשוך אותי כשאני פותח את הכלוב והיא עדיין לא מוכנה לעלות לי על היד (בבית הקודם שלה היא עלתה על היד שלי כשבאתי לראות אותה) ובאופן כללי ניתן לראות שהיא עדיין חוששת ובוחנת.
יש משהו מיוחד שאני יכול/צריך לעשות? או שפשוט צריך להמשיך ולבנות את האמון לאט לאט?
כמה זמן יכול לקחת העניין הזה? האם יש איזשהו טווח זמן שבסופו אני יכול להגיע למסקנה שלא ילך לי עם הציפור הזו?
אני מאוד זהיר איתה ומנסה להתנהג הכי בעדינות כדי לא להבהיל אותה ובטח לא "לשרוף" אותי אצלה.
האם יש דברים ספציציים לגבי אקלקטוסים בסיפור הזה?

תודה רבה מראש,
שבוע מעולה לכולם...

סתם דרך אגב, אני התחלתי לגדל תוכים כמעט לפני שנתיים, די הרבה בעזרתכם, את רוב הידע שלי לקחתי מקריאה באתר הזה ועוד כמה אתרים. התחלתי עם 6 תוכונים וקוקוטיילית שקיבלתי מתנה. את שפרה הבאתי בהחלפה על גוזלים משלל התוכים שגדלו אצלי בזמן הזה... אני לא הוצאתי כסף על רכישה של תוכים.
You and I - let's save this planet
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: אקלקטוסית "יד שנייה"

שליחה על ידי eli_lea »

תתחדש תמונה

בדיוק כמו שציינת. בנייית האמון צריכה להיעשות בהדרגה. לא נשמע מתיאורך שמדובר בתוכי תוקפני.
השיטה הטובה ביותר זה לתת לתוכי ליזום להתקרב מעצמו ולקבל צ'ופרים וליטופים (אם הוא מעוניין) מבלי לכפות עליו מגע.
זמן ההסתגלות משתנה מתוכי לתוכי. יהיו תוכים שלאחר יום יומיים ואפילו מייד כבר יעלו ליד ויגלו חיבה ולאחרים השינוי והמעבר יהיה קשה יותר ויתארך יותר. עם סבלנות אין ספק שתגיע לתוצאות.
תוכי חברותי לרוב יסתגל די מהר וזה אומר מספר ימים בודדים.

חשוב לא לעשות שינויים בתזונה לפחות בימים הראשונים להגעת התוכי.
לא פחות חשוב זה לדאוג לתוכי לתזונה מלאה וטובה.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

מסכימה עם אלי.. תדבר אליה הרבה (עם רגש/התלהבות, כמו שמדברים לתינוק)
תציע צ'ופרים, פירות, כל מזון שהיא אוהבת ומתאים לתוכי
תנסה לעשות תרגילים כדי לחזק את הקשר, לדוגמה אם היא בכלוב להחזיק צ'ופר בצד הכלוב ולהגיד "בואי" (או כל מילה) וכשהיא תגיע ליד,
לתת צ'ופר ולשבח (כל הכבוד/ילדה טובה)
לאחר מכן, להחזיר צ'ופר בצד השני של הכלוב ולומר לה להגיע לנקודה
כל יום תתרגל ככה 3-4 דקות, תדבר, תצ'פר
אל תלחץ מבחינת מגע, המגע זה השלב האחרון
אחרי שהיא מגיעה לנקודה ונראה שהיא הבינה את משמעות המילה "בואי" (או כל מילה שבחרת)
תתחיל לתרגל עליה ליד

בקישור הבא יש הסבר לגבי אילוף מומלץ לקרוא: שאלות נפוצות - אילוף בסיסי, אילוף התנהגות, אילוף מתקדם

בהצלחהתמונה
תומר44
ביצה
ביצה

שליחה על ידי תומר44 »

eli_lea איזה אקלקטוס מדבר יותר טוב?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ברוך הבא,
לכל סוגי האקלקטוס יש כושר דיבור. אין סוג מסויים שידוע שהוא מחקה או מדבר טוב יותר מאחרים.
אם יש לך שאלות נוספות פתח דיון חדש משלך בבקשה.
סמל אישי של משתמש
toton
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי toton »

שלום לצוות המומחים.
היחסים בין שפרה וביני עולים מדרגה... אתמול פתחתי את הכלוב כדי לתת לה צ'ופר (אבטיח) וקצת ליטופים... שפרה תפסה יוזמה, יצאה מהכלוב וטיפסה עליו. זרמתי איתה, קצת משחקים וליטופים כשהיא יושבת בחוץ על הכלוב ועדיין היא מנסה לנשוך לי את היד כשאני רק מדמיין שהיא תסכים לעלות לי על היד. בשלב כלשהו היא ירדה מהכלוב לספה שליד. ברגע שהיא התרחקה מטר מהכלוב היא מיד הסכימה לעלות לי על היד, לא נשכה, ישבה לי על הכתף והרגשתי כאילו אנחנו חברים מימי הצבא. ברגע שקירבתי אותה חזרה לכלוב והיא התיישבה עליו או בתוכו (הפעולה נעשתה מספר פעמים), חזרה התוקפנות וחוסר ההסכמה לעלות לי על היד.
נראה לי שזה די מובן מכיוון שהכלוב זו הנקודה בטוחה שלה ושם היא מרגישה בטוחה יותר/טריטוריאלית - האם אני בכיוון?
עצות בשלב זה של יחסינו הנבנים?
ובנושא אחר לגמרי - בחלקים מן הנוצות של שפרה יש נוצות אפורות וקצרות שלפעמים גם מבצבצות מחוץ לנוצות הגדולות - האם תקין, האם היא בשלב של ניצוי? מישהו אמר לי שזה יכול להעיד על מחלה - יש אמת בדבריו?
הנה קצת תמונות של שפרה ליד הכלוב הזמני בהחלט שלה (אני בשלבים מתקדמים של תכנון הארמון שלה) ובו תוכלו לראות גם קצת את הנוצות המדוברות.
קבצים מצורפים
IMAG0181 (Small).jpg
IMAG0183 (Small).jpg
IMAG0184 (Small).jpg
תמונה
matan_175
גוזל
גוזל

שליחה על ידי matan_175 »

לגבי שאלת הניצוי לא רואים ברור בתמונה הראשונה ...
צלם יותר ברור ....
לא רוצה להלחיץ אבל יש מצב שהיא מורטת או המקור והנוצות ....
צלם יותר ברור את הניצוי שיהיה אפשר לראות .
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הכיוון שלך נכון. תמשיך לבנות עימה אמון.
כדאי לתרגל עימה במקום שלא בסביבת הכלוב את הפקודה "עלה ורד" מספר דקות ביום. שים אותה על מעמד נמוך כך שהיא תהיה בגובה מפתח הלב שלך בערך. אפשר להשתמש במשענת כסא . תשתמש בצ'ופרים ותשבח אותה בכל פעם שהיא עולה ויורדת מהיד.

שינוי בצבע הנוצות יכול להיגרם ממגוון סיבות וביניהן תזונה.
מה היא אוכלת ביום יום ומה הייתה התזונה שלה לפני שהבאת אותה?

*תרחיק אותה מהצמח מאחר ואיני בטוח שהוא אינו רעיל.
סמל אישי של משתמש
toton
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי toton »

IMAG0182 (Medium).jpg
תודה על התגובות המהירות.
היא לא מורטת נוצות - אין סימן לנוצות מרוטות בשום מקום.
הנה עוד תמונה (בתקווה שהפעם הנוצות יותר ברורות).
אלי - מה היית ממליץ בתור צ'ופר? (משהו בגודל נורמלי לא אבטיח...)
קבצים מצורפים
IMAG0182 (Large).jpg
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

4799 כתב: כשהיא יושבת בחוץ על הכלוב ועדיין היא מנסה לנשוך לי את היד

ברגע שהיא התרחקה מטר מהכלוב היא מיד הסכימה לעלות לי על היד

נראה לי שזה די מובן מכיוון שהכלוב זו הנקודה בטוחה שלה ושם היא מרגישה בטוחה יותר/טריטוריאלית - האם אני בכיוון?
עצות בשלב זה של יחסינו הנבנים?
ההתנהגות שאתה מתאר אופיינית מאוד לנקבות אקלקטוס (וגם לתוכים אחרים עם "בעיית טריטוריאליות")
שמעתי הרבה פעמים שנקבות אקלקטוס נהיות אגרסיביות מגיל הבגרות ברגע שמתקרבים לכלוב שלהן
ובגלל זה הרבה בוחרים זכרים מלכתחילה.
אני זוכרת שמישהו העלה סרט על תוכים בטבע ורואים שם כמה נקבות האקלקטוס טריטוריאליות
כל נקבה שומרת על הקן ולא עוזבת אותו לרגע, בזמן שהזכרים מחפשים אוכל ומאכילים אותה
(לכל נקבה יש בערך 10-15 בני זוג). ככה הנקבה דוגרת ומטפלת בצאצאים בעצמה, כשהזכר רק מביא מזון.
זה גם מסביר את הצבעים העזים של הנקבות בניגוד לצבעי ההסוואה של הזכרים
צבעי אזהרה אדום וסגול של הנקבה - (פלוס הטמפרמנט) כדי להרחיק כל פולש שיעז להתקרב לקן שלה
צבעי ירוק וכחול של הזכר - כדי לא לבלוט בשמיים ובין העצים בזמן חיפוש מזון
בקיצור החפירה הזו נועדה כדי שתיקח בחשבון שהטריטוריאליות אצל נקבה אקלקטוס היא חלק מהאופי שלה, מהטבע שלה

אני ממליצה כמו אלי לתרגל עליה ליד (רחוק מהכלוב), ואולי בהמשך היא תסכים גם לעלות ליד מהכלוב (רצוי לפתות אותה עם צ'ופר)
אבל אם היא תמשיך להיות טריטוריאלית בכלוב לא משנה כמה תרגולים עשית, אני חושבת שעדיף לקבל את זה שהכלוב זה השטח "שלה"
ולתת לה להתרחק ביוזמתה מהכלוב או לפתות אותה עם צ'ופר להתרחק מהכלוב
כלומר לשים סטנד ליד הכלוב או לקרב את הכלוב לספה, או שתחזיק מקל מול הבטן שלה כדי שהיא תעלה
ואז כשהיא תהיה רחוקה מהכלוב (והיא על הסטנד/ספה/מקל) תנסה להרים אותה על היד.

לפתות עם צ'ופר - להחזיק מולה צ'ופר, ולשים את היד השנייה בינה לבין הצ'ופר ככה שהיא תאלץ לעלות על היד כדי להגיע לצ'ופר.
עדיף לשים מולה את האמה (החלק בין כף היד לבין המרפק) ולא את כף היד, כי את היד/האצבעות יותר קל לנשוך מאשר את האמה...
צ'ופרים: גרעין חמניה, גרעין דלעת או חתיכה מאגוז מלך/פקאן/קשיו, שקד, פיסטוק (טבעיים בלבד, אסור לתת קלוי/מומלח)

לגבי הנוצות, לא כתבת מה התזונה שלה?

לפעמים יש נוצות דהויות כתוצאה מתזונה לקויה, אם התוכי לא נחשף מספיק לשמש, אם הוא לא מתקלח בקביעות,
אם התוכי עבר סטרס, או לקראת חילוף נוצות (כשהנוצה "זקנה" לפני חילוף, היא מאבדת צבע)

הבנתי שאצל אקלקטוסים זה נורמלי שרואים את הנוצות האפורות הפנימיות בזמן חילוף נוצות
ושהנוצות הישנות נהיות אפורות לפני נשירה

האם יש נשירת נוצות טבעית? האם אתה רואה נוצות חדשות שצומחות? אולי זה רק חילוף..

אני מצרפת כמה תמונות של אקלקטוסים בזמן חילוף נוצות:

תמונה
תמונה
תמונה

עוד אחת:
http://www.flickr.com/photos/xomissi/3298797820/
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”