ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קוקטייל חדש כמה שאלות

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: נתן

קוקטייל חדש כמה שאלות

שליחה על ידי NATANCOHEN »

לפני שבוע קיבלתי קוקטייל פרא לפי דעתי הוא זכר צעיר כי יש לו מראה של נקבה מצד אחד אבל מצד שני הוא שר וקופץ בכלוב ויש לי כמה שאלות:
שמתי אותו עם הקוקטיילית שלי בכלוב ולמרבה הפלא הם די מסתדרים לא רבים לפעמים ישנים על אותו ענף אבל מצד שני הם לא מתקרבים אחד לשני יותר מידי האם יש סיכוי לחיבור בעתיד?
בעיה נוספת היא שהוא די פחדן כל רעש קטן מבהיל אותו והיום אפילו הוא נידנד את הנדנדה בכלוב ושהיא הגיע חזרה אליו הוא הרים כרבולת וברח ממנה יש דרך לגרום לו להיות רגוע יותר?
המקור שלו בצבע הבה פחות כהה הנקבה המקור שלה שחור ושלו ורדרד האם זו בעיה כלשהי ואם לא מה הסיבה לזה?
היו לי בעבר תוכונים פרא שעם הזמן הפסיקו לפחד ממנו והסכימו אפילו לאכול לי מה שמוזר הוא שלא עשיתי שום דבר מיוחד שיגרום לזה פשוט אחד הזכרים היה האכלת יד לשעבר השאר היו רואים אותו אוכל מהיד והיו אוכלים גם כן האם יש סיכוי שהוא יראה שהנקבה לא פוחדת ממני (היא האכלת יד ברמה די גבוהה ) ואוכלת לי מהיד ונותנת לי ללטף אותה הוא יפחד ממני קצת פחות ואני יוכל להאכיל אותו?
יש לו בעיה אחת נוספת והיא שהמכל אוכל ומים שבאו עם הכלוב היו משומשים אז הנחתי במקומם קערות חד פעמיות מפלסטיק והוא שובר אותם זה מסוכן בשבילו? יש משהו שאפשר לעשות כדי לגרום לו להפסיק?
באופן כללי הוא תוכי די מצחיק אני שורק לו ולמתוקית הם מגבים אני מפסיק לשרוק ואז הם מתחילים להגיב אחד לשני עד שלמתוקית נמאס הוא מתחיל לשרוק שריקות לעצמו ולצעוק במשך 5 דקות וזה כל הזמן חוזר וגם הוא כל הזמן מנדנד את הנדנדה ושהיא זזה הוא בורח בפחד חח
אשמח לתגובה
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: קוקטייל חדש כמה שאלות

שליחה על ידי eli_lea »

יש סיכוי גבוה לחיבור. בדרך כלל אין בעייה של חיבור במיוחד לא בתוכים קטנים בינונים.
לגבי הפחד. הזמן יעשה את שלו. אפשר לנסות ולא להרעיש בפתאומיות או לעשות לידו תנועות מהירות. לצעצועים בכלוב הוא יתרגל.
תוכים לומדים מהתנהגות חבריהם. בדרך כלל זה עוזר כשהתוכי השני או בן הזוג חברותי ונותן לתוכ הפחות חברותי ביטחון. כנ"ל לגבי אכילת מזון שאינו מוכר להם.
כלי אוכל חד פעמיים לא מתאימים. תחליף את כלי האוכל לכלים מפלסטיק קשיח או כלי נירוסטה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”