ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
רביית קוקטייל
מנהל: מפקחים
רביית קוקטייל
1.שמעתי שאצל רוב התוכים עדיף שהנקבה תהיה יותר בוגרת מהזכר נכון(אפילו בקצת)?
2.נקבה גיל שנה וחצי +-(אפילו קצת פחות) וזכר גיל שנה +(אפילו קצת יותר לא פחות מזה) זה נראה לכם גיל טוב לסבב ראשון(להתחלת רבייה)?
3.הגיל המינימלי לרביית קוקטייל זה גיל שנה נכון?
4.כמה שנים קוקטיילים יכולים להתרבות כשהם עושים 1-2 סבבים בשנה?
שאלה לא כ"כ קשורה...מישהו יודע כמה שנים קוקטיילים מתרבים בטבע?(הבנתי שהם עושים סבב אחד בשנה)
2.נקבה גיל שנה וחצי +-(אפילו קצת פחות) וזכר גיל שנה +(אפילו קצת יותר לא פחות מזה) זה נראה לכם גיל טוב לסבב ראשון(להתחלת רבייה)?
שאלה לא כ"כ קשורה...מישהו יודע כמה שנים קוקטיילים מתרבים בטבע?(הבנתי שהם עושים סבב אחד בשנה)
Re: רביית קוקטייל
בקוקוטיילים זה לא משנה ,זה משנה בעיקר בתוכים גדולים כמו קקדו ואקלקטוסים .
קוקוטיילים אם אתה לא תוחן אותם ברבייה אז יכולים להתרבות עד גיל 8 כמו כלום .
אם אתה תוחן בסבב אחרי סבב הם יוצאים מהר ממעגל הרבייה בגיל 5 בערך או שמתרבים אבל התוצאות לא משהו בלשון המעתה .
קוקוטיילים אם אתה לא תוחן אותם ברבייה אז יכולים להתרבות עד גיל 8 כמו כלום .
אם אתה תוחן בסבב אחרי סבב הם יוצאים מהר ממעגל הרבייה בגיל 5 בערך או שמתרבים אבל התוצאות לא משהו בלשון המעתה .
אני מעוניין 1-3 אין מצב יותר מ-3!וגם נראה לי 2 יספיק אני לא רוצה להחליש אותם...
כמה שנים נראה לך יוכלו להתרבות?
כמה שנים נראה לך יוכלו להתרבות?
לא יודע אני יגיד לך בפועל מה שקורא ברוב המקרים אם זה 3 סבבים זה עד גיל בערך 6-7 התרבות טובה של סבבים מוצלחים למרות שראיתי כבר מקרים של זכרים בני 10 ויותר שמפרים ממש טוב ונקבות די גדולות שיושבות ומגדלות גוזלים לטפארת אבל אני מדבר על הסטנדרט .
הכי עדיף 2 סבבים הפסקה של חודשיים 3 סבבים והפסקה של חודשיים גם טוב אבל 4 סבבים בשנה הנקבה תגמר מהר מאוד .
הכי עדיף 2 סבבים הפסקה של חודשיים 3 סבבים והפסקה של חודשיים גם טוב אבל 4 סבבים בשנה הנקבה תגמר מהר מאוד .
1+2+3. לא חייב שהנקבה תהיה בוגרת יותר. העיקר שהם יהיו בגיל בגרות מינית ומעלה.7399 כתב:1.שמעתי שאצל רוב התוכים עדיף שהנקבה תהיה יותר בוגרת מהזכר נכון(אפילו בקצת)?
גיל בגרות מינית של נקבה- שנה וחצי, של הזכר - שנה ושלושה חודשים - זה הגיל שמומלץ לתת להם להתרבות
אבל אם מגיל 10 חודשים אתה שם אותם יחד כדי שיתרגלו זה לזו, אין עם זה בעיה.. פשוט תכניס את התאים רק כשהם בגיל שנה+
אל תשכח שלפני שעד שהם מתחילים להתרבות חשוב מאוד שהם יקבלו תזונה מתאימה ועשירה, כדי שלא יהיו להם חוסרים
אז ככל שהם אצלך מגיל צעיר יותר, תוכל לדעת שהם מקבלים את התנאים הראויים
4. אני חושבת שזה לא קשור לסבבים כל עוד יש להם תנאים מתאימים, עם דגש על תזונה.
הרי תוכי לא נהיה עקר מרוב הפריות.
נקבות יכולות להטיל בערך עד גיל 10 שנים, זכרים לפי מה שהבנתי אפילו עד גיל 14 שנים
אבל אם נותנים להם להתרבות "ללא הפסקה", עם תזונה לקויה, אין ספק שזה ישפיע גם עליהם מבחינת תשישות פיזית,
החלשת המערכת החיסונית, מחסור בסידן (אצל הנקבה בעיקר) וכתוצאה מכך כליאת ביצה ובקיצור זה יפגע בהם פיזית ולא בפוריות שלהם
לפי מה שהבנתי, בטבע הם עושים עד 2 סבבים בשנה, בין האביב לסתיו.
שהנקבה תהיה בגיל שנה ו3 חודשים אני אביא לה זכר.
אשים תא הטלה שהיא תהיה בת שנה וחצי.
אשים תא הטלה שהיא תהיה בת שנה וחצי.