ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

איך להרגיל תוכי פרא לבני אדם?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: נתן

איך להרגיל תוכי פרא לבני אדם?

שליחה על ידי NATANCOHEN »

לפני כשבועיים קיבלתי קוקטייל פרא זכר בשביל הקוקטילית שלי היא האכלת יד והוא פרא עכשיו הייתי רוצה להרגיל אותו לבני אדם קראתי איזשהו מדריך בפורום אחר שהגעתי אליו במקרה שחיפשתי בגוגל מדריך להרגלת תוכי פרא בהתחלה היה כתוב לשבת ליד התוכי ולדבר ברוגע 4-10 דקות ביום למשך שלושה ימים ואחר כך לנסות להאכיל את התוכי בהחלה התוכי סירב אבל האכלתי את הקוקטילית הוא ראה את זה ואחר כך הוא הסכים להאכיל אותו ויותר מזה גם ללטף אותו קצת במקור הבעיה היא ששוב הגעתי לאותו מדריך במקרה ואני ניסתי להגיע אליו שבנית ע"י חיפוש בגוגל אבל לא מצאתי אותו שוב פעם ואני לא יודע איך להמשיך מהשלב הזה כרגע התוכי מרשה להאכיל אותו וללטף לו את המקור אבל שמנסים ללטף אותו בראש הוא נושך איך אני יכול להמשיך עם ההרגלה שלו מכאן?יש סיכוי להגיע איתו לרמה גבוה ?
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: איך להרגיל תוכי פרא לבני אדם?

שליחה על ידי eli_lea »

אפשר להרגיל תוכי פרא לקירבה שלנו ואף למגע או למגע חלקי. עדיין יהיו כאלה שיהיו מאוד מפוחדים וירתעו בכל פעם מחדש. הכל תלוי בעבר של התוכי ובאופיו. אם התוכי היה בקירבת בני אדם על אף שהוא פרא ההסתגלות תהיה עבורו קלה יותר. זה תלוי גם מאוד באופי של התוכי מצד אחד ומהגישה של המגדל מצד שני. אין ספק שכשיש תוכי האכלת יד בסביבה זה הופך ליותר קל מאחר והתוכי לומד שאינך מהווה איום ומחקה את התנהגות התוכי המוחתם. צריך לזכור שתוכי שאינו מורגל כלל לבני אדם חש פחד איום מקירבה ולכן אסור ללחוץ ולכפות מגע.
נשמע שאתה פועל נכון. חשוב להיות נינוח ליד התוכי לא לצעוק בפתאומיות לא לבצע תנועות חדות ומאיימות, להשתמש בצ'ופרים והכי חשוב לא לכפות על התוכי קירבה אלינו. פשוט לתת לתוכי ליזום ולהתקרב אלינון מרצונו. חשוב לא לנסות ללטף את התוכי היכן שאינו חש בנוח ולתת לו את הביטחון שאיננו כופים עליו מגע. הרגלה כזאת יכולה לקחת זמן אבל אם פועלים נכון אפשר ליצור אצל התוכי במשך הזמן מצב בו אינו חושש ואף מאפשר מגע.
אני נגד ניסיונות הרגלה של תוכי שאינו רגיל למגע וחושש מבני אדם. במקרים בהם התוכי חברותי מעט ואינו חושש אפשר לנסות ולהרגילו אלינו בהדרגה ותוך התחשבות מלאה בתוכי.
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה

ביום שבת השגתי התקדמות נוספת עם התוכי הכנסתי את היד לכלוב כדי להחליף אוכל והתוכי לא פחד ואף אכל לי מהיד כרגע הוא כבר לא פוחד כל כ"ך מבני אדם וגם אם מכניסים את האצבע לכלוב בלי אוכל הוא מכרסם את האצבע הוא לא מרשה שילטפו אותו ולא נראה לי שזה מתוך פחד נראה לי שהוא פשוט לא אוהב מגע
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מאחר והוא לא רגיל למגע תהיה סבלני ותן לו את הזמן.
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה

עכשיו התחילה איתו בעיה נוספות הוא הוסיף לשירה שלו צעקה שנשמעת כאילו הוא נתפס במשהו או שמשהו מכאיב לו אני הולך בודק ורואה שהוא סה"כ שר איך אפשר לגרום לו להפסיק עם זה
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

למה להפסיק לו את זה? תוכי לא אמור להיות שקט ואם הוא משמיע קולות (מה שהוא אמור לעשות) זה מראה שהוא מרגיש טוב ומתאקלם.
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה

אין לי בעיה עם השריקות (ההפך הוא הנכון אני כל יום עובד איתו על שריקות חדשות)רק ששריקה אחת היא לא בדיוק שריקה הוא מחכה את הרעש של הקוקטילית שלי שהיא מאיימת לנשוך אותו ואני בטוח שהם רבים או שהוא נתפס במשהו ובא לעזור הוא שילב את הרעש שהתוכית שלי עושה שהיא עצבנית או שמשהו מפריע לה ואני כל הזמן צריך לבדוק שהכל בסדר שהוא עושה את הרעש הזה
בקיצור מה ששאלתי זה לא איך להפסיק את השירה (את זה אני רוצה שהוא דווקא ימשיך) אלה איך להפסיק שריקה ספציפית
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אין אפשרות להפסיק שריקה ספציפית. אפשר להתעלם אבל לא נראה שהוא עושה את השריקה לקבלת יחס אלא בגלל שהוא מחקה/מפחד מהנקבה. אני מאמין שגם השריקה הזאת תיפסק בהמשך.
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה

התקדמתי איתו שלב נוסף היום הכנסתי את היד לכלוב והאכלתי אותו כמה דקות אחר כך שמתי לו אצבע ליד הרגליים הוא שם רגל אחת והיסס עם לשים את השנייה אחר כך הוא הוריד את הרגל שהייתה על האצבע והלך אחורה
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יפה, תמשיך כך בלי לחץ.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”