ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

הדרך הזו אפשרית להרגיל את התוכית לידיים ולליטופים?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל
שם פרטי:: עמיר

הדרך הזו אפשרית להרגיל את התוכית לידיים ולליטופים?

שליחה על ידי Amir96 »

שלום לכולם תמונה

כמו שרובכם יודעים אני מנסה להרגיל תוכי האכלת-יד מקולקל לאנשים.
אני קצת נתקע בשלבים של עלייה לידיים או ליטופים.
בהתחלה היא פחדה מכל אחד שעבר לידה או ליד הכלוב ובטח פחדה אם מישהו הציע לה צ'ופר.
היום הגעתי לשלב שכבר היא באה לקחת מאיתנו את הצ'ופר.
פעם כבר פתחתי נושא על "איך להרגיל את התוכי לידיים", והוא מאוד עזר לי אבל לא מספיק.
היום היא עפה לרצפה, הרמתי אותה ובאתי להחזיר אותה לכלוב אבל בסוף החלטתי שאני אקח אותה לחדר ואנסה לשחק איתה או ללטף אותה(לא בכוח כמובן).
היא טיפה התנגדה כשהייתה עליי אבל בסוף נתנה לי ללטף, אני לא יודע אם זה מחוסר ברירה או מרצונה.
נראה לי שבהתחלה היא קצת פחדה ואחריי שליטפתי אותה היא נהנתה.

הנה סרטון:
http://www.youtube.com/watch?v=XNNzrMOZ43s

השאלה שלי היא האם זה אפשרי לפעמים לקחת אותה לחדר(בניגוד לרצונה, כי היא לא עולה לי ליד) ולנסות ללטף אותה ולהציע לה צ'ופרים? כי כשהיא עלי היא בקושי נושכת.
אני חושב שזו הדרך היחידה מכיוון שלא משנה כמה צ'ופרים הצעתי לה היא לא עלתה לי לידיים.

עריכה:
ושכחתי לשאול לגבי הסרטון.
נראה לכם שהיא סבלה פה ועשתה את זה מחוסר ברירה או שזה היה בסדר?
קניתי את צ'יף הקוקטייל שלי ב 30.10.11
צ'יף בקע ב 3.9.11

"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: הדרך הזו אפשרית להרגיל את התוכית לידיים ולליטופים?

שליחה על ידי שירלי87 »

אני מציעה לך לקחת אותה מהכלוב עם מקל, ולא להרים "בכוח", כלומר, לשים מקל צמוד לבטן ככה שהיא תיאלץ לעלות
ואז ללכת לחדר, לשים אותה על סטנד שתכין מראש - זה אמור להיות רק מקל, קצר, לתרגול
משהו כזה, אבל פשוט יותר.. רק שיהיה מקל עליון שהיא תעמוד עליו. ובלי קערת אוכל - זה יסיח את דעתה
תמונה
כשהיא על הסטנד תצמיד שוב את המקל לבטן ותגיד "עלי", כשהיא תעלה תיתן צ'ופר
תמשיך לתרגל ככה 5-10 דקות. למחרת שוב תתרגל ככה, ואחרי מספר ימים (או כשהיא כבר עולה בלי בעיה על המקל כדי לקבל צ'ופר)
תעבור לתרגל עם היד. פשוט תשים אצבע בבטן ותגיד "עלי" וכשהיא תעלה תיתן צ'ופר.
ככה, אולי, היא תתרגל לעלות על היד.
מה שעשית עד עכשיו, שהרגלת אותה לאכול מהיד, זה היה משמעותי וחשוב כי לפי הסרטון רואים שהיא כבר לא פוחדת ממך
ואפילו נהנית מהליטופים. היא לא נראית סובלת/מפוחדת, אבל כן יש לי הערה קטנה:
תיזהר על העין שלה, תלטף מעט (כמה שניות זה מספיק, עד שהיא תתרגל ותרגיש נוח יותר עם זה), תלטף בעדינות, לאט!תמונה
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל
שם פרטי:: עמיר

שליחה על ידי Amir96 »

אוקיי, תודה רבה שירלי תמונה

ולגבי זה שליטפתי מהר - בדר"כ אני לא עושה את זה(לצ'יף) ואפילו בסרטונים שצילמתי עד היום אפשר לראות את זה.
אבל תמיד כשאני מלטף את צ'יף בלחיים(ליד העיניים) הוא נהנה ואיכשהו רומז לי להמשיך באותו מקום לכן חשבתי שאולי גם היא תעשה את זה.
קניתי את צ'יף הקוקטייל שלי ב 30.10.11
צ'יף בקע ב 3.9.11

"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
רוניתכהן
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי רוניתכהן »

נראה שהיא ממש נהנית מהליטופים.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”