אני עומד לקנות ג'אקו ... האם זה נכון שהו מתרגל רק לאיש אחד ?
מה עם שאר בני המשפחה ? הילדים שבבית ? (יש אפשרות שהוא יתרגל וישחק איתם ?)
האם הוא תוקפני אליהם ? נושך ?
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
הרגלים של ג'אקו ... שאלה לפני קניה ...
מנהל: מפקחים
Re: הרגלים של ג'אקו ... שאלה לפני קניה ...
הכול תלוי ברמת ההחתמה של התוכי אים הוא צעיר בן 3-7 חודשים ומורגל לאנשים שונים אין סיבה שהוא לא יתחבר לכולם אים כולם יתנו לו את תשומת הלב שווה
חד משמעית אין תוכי של "בן אדם אחד" גם לא הג'אקו. אני מסכים עם חלק מדבריו של עופר לגבי שיתוף הפעולה מצד בני הבית אבל לא מסכים לכך שהכל תלוי בהחתמת הגוזל. החתמת הגוזל זהו פרק חשוב מאוד בהכנת הגוזל לקראת המעבר. חשוב מבחינת הרגלתו למגע ולכך שבני אנוש הינם חלק ממשפחתו. חשוב מהבחינה שהוא למד לתת אמון בבני אנוש, אך כל זה לא יעזור אם התוכי יעבור לבית שלא מתחשבים בו. אם הילדים יציקו, אם הוא ירגיש חסר ביטחון בסביבת בני המשפחה, אם לא יכבדו אותו הוא יאבד את קשרי האמון. בדרך כלל במצבים כאלה התוכי יצמד למי שהכי נוסך בו ביטחון ויתרחק מהשאר.
רכישת תוכי אינה מתחילה ומסתיימת ברמת ההחתמה. מגדלים ומשפחות חסרות ניסיון צריכים לקבל הדרכה מקיפה בנושאים השונים בעת הרכישה וליווי נכון ומקצועי לאחריה. כך מגיעים בעצם לשיתוף פעולה הדוק בין התוכי לבני המשפחה כולם.
רכישת תוכי אינה מתחילה ומסתיימת ברמת ההחתמה. מגדלים ומשפחות חסרות ניסיון צריכים לקבל הדרכה מקיפה בנושאים השונים בעת הרכישה וליווי נכון ומקצועי לאחריה. כך מגיעים בעצם לשיתוף פעולה הדוק בין התוכי לבני המשפחה כולם.
כשאמרתי שרמת ההחתמה חשובה לאופי של התוכי התכונתי למאכיל אשר מאכיל 20 גוזלים ואחד אשר מאכיל 3 יהיו הבדלים באופי של התוכי ובקשר לחיבור עים אדם אחד זה תלוי במה שהמגדל משדר לתוכי הוא יכול לשדר לו שהוא בן זוגו או שהתוכי הוא חלק מלהקה (אנשים בבית) ועל כך אני מסכים עים אלי שהמוכר אמור ללמד את הקונה ולהדריך אותו לגבי הטיפול והדרך שבא כולם יהיו בסוף מרוצים גם התוכי וגם הקונה