ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכון צעיר מאוד פצוע קשההה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
peleg10000
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

תוכון צעיר מאוד פצוע קשההה

שליחה על ידי peleg10000 »

התוכון הראשון שעזב את הקן העונה ירד לאכול ומכיוון שהוא לא יודע לעוף כל-כך הוא קצת התעכב ולצערי הרב התרנגול והפסיונים קצת חגגו עליו :'( פצעו אותו מעל הזנב ובכנף הימנית הוא עדיין מואכל על ידי ההורים והוא הוצא לבית שלי בשביל טיפול כגון פולידין מה ניתן להאכילו?!?!
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: תוכון צעיר מאוד פצוע קשההה

שליחה על ידי שירלי87 »

אני מקווה שהוא ישרוד...

תשים לו קודם כול תערובת זרעים במקום נגיש. אם הוא בכלוב, תשים מגבת על על הרצפה שלה כלוב (מעל הסורגים)
ותשים את האוכל במכסה, או אפילו תפזר על המגבת, שיהיה לו קל לאכול
תשים גם מים בכלי נגיש וכבד (שלא יתהפך והמים ישפכו, ולא עמוק מדי שהוא יכול ליפול פנימה)
אם הוא לא אוכל מזון מוצק אתה חייב לקנות דייסה (תנסה אולי להשיג ממדל קרוב כמות קטנה)
ולהאכיל אותו. המדריך להחתמת גוזל-האכלת יד למתחילים

הכי חשוב - תפריד בין התוכים לעופות. מלבד הסכנה הזאת יש מספיק סיבות לא לגדל אותם יחד
העברת טפילים, מחלות, לכלוך ועוד.
peleg10000
בקיעה
בקיעה

קודם כל תודה על התשובה ;)
שנית, זהו לא כלוב קטן זהו וולייר כך שאני צריך די הרבה מגבות[4/4] בקטע של הטפילים והמחלות אני יותר פוחד שהתוכים יעבירו לעופות מאשר להפך כי אני מחסן את עופותיי לפי החוק ולא מצאתי חוק כלשהוא על חיסוני התוכים.... ואבי טיפל בו עם פולידין ואמר שהוא ישרוד אך לא יוכל לעוף כל ימין עקב הפציעה הקשה הוא הוחזר לתאו בשביל שהוריו ימשיכו להאכיל אותו אבל מייד לאחר מכן הוא יוצא למסירה, אם את מכירה אדם שמחפש תוכי מחמד ליופי לילדים/ אנשים עם מוגבליות/משפחה שמוכנה לאמץ כל ציפור אנא צרו עמי קשר ;)
עומרי
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי עומרי »

איפה אתה גר|?
peleg10000
בקיעה
בקיעה

בצפון, לצערי האם לא האכילה אותו עקב מצבו וכשהגעתי היה מאוחר מדי :'(
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

מצטערת לשמוע.. אני מאמינה שהוא מת מהפצעים
3846 כתב:זהו לא כלוב קטן זהו וולייר כך שאני צריך די הרבה מגבות[4/4]
כתבת שהתוכי נלקח הביתה, אז שיערתי שתשימו אותו בכלוב קטן, לכן הצעתי מגבת בתחתית הכלוב.
לא חשבתי שתחזירו לוולייר

יפה שאתה מחסן, אבל התכוונתי אפילו לצינון פשוט או וירוס כלשהו, אם אחד העופות חס וחלילה חולה זה יכול לעבור לתוכים.
לטפילים אין חיסון (הקטנים האדומים שמוצצים דם) והם נפוצים אצל עופות שמגדלים בחצר, ויכולים בקלות לעבור לתוכים.
והכי חמור, זה מקרה כמו שקרה עכשיו, שגוזל או אפילו תוכי בוגר עלול להיפצע קשה ולמות מתקיפה של עופות.

בקיצור, אני במקומך הייתי מפרידה.
peleg10000
בקיעה
בקיעה

חיסון הינו חובה על-פי חוק ואני רוצה להגיש בקשה לאגרה בשביל לא לפחד שאני מוכר ציפורים ולפתע יגיע אליי פקח.... היה לי צינון שהגיע כשקניתי אפרוחים צעירים ממגדלת איכותית שלא חיסנה אותם, ואחד מהם קיבל צינון הוא הוכנס הבייתה עד שעבר לו וזה הגיע לתוכון זכר שמעמיד גוזלים ל2 נקבות שונות בו זמנית אבל זה עבר ;)

כאשר אני יעבור דירה התרנגולים לא יהיו עם התוכים אבל הפסיונים כן הם חיים בהרמוניה :)
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”