ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
בן זוג חדש לקקדואית אמברלה
מנהל: מפקחים
בן זוג חדש לקקדואית אמברלה
שלום
שמי סנגי ויש לי מספר תוכים, לאחרונה קיבלתי קקדו אמברלה זכר יונה שמו לקקדואית אוגי שנמצאת אצלי מספר שנים
הייתי רוצה קצת טיפים לגידול נכון של הזוג ,היא מאוד חברותית והוא גם הגיע ממשפחה שהעניקה לו הרבה אהבה והוא הסתובב איתם בעולם החלטנו לגדל אותם בשותפות כדי שתהיה להם אפשרות לחיות בזוגיות,אין לנו כוונה למכור גוזלים .
איך עלי להתנהג איתם כדי לשמר את החברות ביננו ,קראתי קצת שהם נעשים תוקפנים כלפי המגדלים שלהם במשך הזמן , האם זה נכון?
יש להם כלוב משופף בגודל 150/150/100 כשרוב היום הם משוחררים במרפסת סגורה מרושתת 5/4 הם סגורים כשאני מחוץ לבית ובלילה.
אשמח לכל אינפורמציה שתעזור לי לגדל אותם נכון
לילה טוב
סנגי
שמי סנגי ויש לי מספר תוכים, לאחרונה קיבלתי קקדו אמברלה זכר יונה שמו לקקדואית אוגי שנמצאת אצלי מספר שנים
הייתי רוצה קצת טיפים לגידול נכון של הזוג ,היא מאוד חברותית והוא גם הגיע ממשפחה שהעניקה לו הרבה אהבה והוא הסתובב איתם בעולם החלטנו לגדל אותם בשותפות כדי שתהיה להם אפשרות לחיות בזוגיות,אין לנו כוונה למכור גוזלים .
איך עלי להתנהג איתם כדי לשמר את החברות ביננו ,קראתי קצת שהם נעשים תוקפנים כלפי המגדלים שלהם במשך הזמן , האם זה נכון?
יש להם כלוב משופף בגודל 150/150/100 כשרוב היום הם משוחררים במרפסת סגורה מרושתת 5/4 הם סגורים כשאני מחוץ לבית ובלילה.
אשמח לכל אינפורמציה שתעזור לי לגדל אותם נכון
לילה טוב
סנגי
Re: בן זוג חדש לקקדואית אמברלה
שאלה קטנה האים שנייהם קקדו אמברלה ?
לפי מיטב ידיעתי אים שומרים קשר חם עים התוכים אז לא צריכה להיות בעיה בקשר להחתמה.
לפי מיטב ידיעתי אים שומרים קשר חם עים התוכים אז לא צריכה להיות בעיה בקשר להחתמה.
קשה לצפות מה יתפתח מבחינה התנהגותית וזה תלוי לא מעט ברמת ההחתמה והקשר שתפתח עם התוכים. בעיקרון כשתוכים ביחד במיוחד לקראת הבגרות המינית התנהגותם משתנה כלפי המגד, הזכר הופך לטריטוריאלי במיוחד ובמקרים מסויימים גם כלפי הנקבה.
חשוב מאוד שתקדיש זמן בנפרד לכל תוכי אפילו אם מדובר במספר דקות בודדות. חשוב שתעשה זאת כשאתם לבד ולא במסגרת הכלוב והתוכי האחר. חשוב שבמקביל תשחק עם שניהם תצ'פר ותחזק את הקשר.
לגבי הכלוב, הכלוב מרווח ומתאים.
חשוב לשים דגש על התזונה ולוודא שהזוג מקבל את התזונה הראויה.
לא ציינת מה גילו של הזכר, האם הוא בוגר?
חשוב מאוד שתקדיש זמן בנפרד לכל תוכי אפילו אם מדובר במספר דקות בודדות. חשוב שתעשה זאת כשאתם לבד ולא במסגרת הכלוב והתוכי האחר. חשוב שבמקביל תשחק עם שניהם תצ'פר ותחזק את הקשר.
הזכר בן 6 בערך .האם עדיף שהם יהיו בכלובים נפרדים?אנחנו לא רוצים שהם יתרבו
ריבוי זה לא רק לשים ביחד והופ יש ביצים גוזלים והלאה ..
לריבוי צריך תנאים טובים המתאימים לריבוי כמו שקט בית-הטלה מתאים אוכל מגוון וטוב כלוב גדול ומרווח
ורק לאחר השלמת כל התנאים לריבוי השאר נתון בידי שמיים והזוג אים ירצו להתרבות ...
לריבוי צריך תנאים טובים המתאימים לריבוי כמו שקט בית-הטלה מתאים אוכל מגוון וטוב כלוב גדול ומרווח
ורק לאחר השלמת כל התנאים לריבוי השאר נתון בידי שמיים והזוג אים ירצו להתרבות ...
בהחלט עדיף שלכל תוכי יהיה כלוב משלו. כך ההחתמה תישמר טוב יותר.
55 כתב:קשה לצפות מה יתפתח מבחינה התנהגותית וזה תלוי לא מעט ברמת ההחתמה והקשר שתפתח עם התוכים. בעיקרון כשתוכים ביחד במיוחד לקראת הבגרות המינית התנהגותם משתנה כלפי המגד, הזכר הופך לטריטוריאלי במיוחד ובמקרים מסויימים גם כלפי הנקבה.
שאלה נוספת בקשר לזוג הקקדואים אמברלה
האם אפשר לשים אותם בוולייר 5/5 ביחד ושהם לא יתרבו ?
או שרצוי שיהיו להם שם כלובים נפרדידם בכל מקרה?
מה שקורה בנתיים זה ששניהם נהיו מאוד טרטורילים והזכר נהיה אגרסיבי הוא מנסה לתקוף כל מי שנמצא במרפסת ,
כולל הנקבה אז הפרדתי בניהם והם ישנים בכלובים נפרדים הם מאוד לא אוהבים את זה ...
בבקיצור איך אפשר אם בכלל שהם יהיו יחד אבל בלי להתרבות?
והאם אפשר לשכן באותו מקום תוכים נוספים או שזה מסוכן מדי?
אין אפשרות לשים זוג תוכים בכלוב משותף ולמנוע מהם ריבוי.
אפשר לשכן אותם בכלובים נפרדים בתוך הכלוב הגדול.
אי אפשר לצרף אליהם תוכים נוספים.
אני חייב לציין שלא מובן לי מדוע אתה נוהג כך, בתחילה ציינת שיש לך תוכי חברותי כבר מספר שנים. צירפת לו תוכי שקיבל יחס חם ואהבה מבני הבית הקודמים. עכשיו אתה מתכוון להפריד את שניהם בכלובים נפרדים בכלוב גדול. אתה צריך לקחת בחשבון שעלולות להתפתח אצל התוכים בעיות התנהגות כגון רעש ומריטה.
אפשר לשכן אותם בכלובים נפרדים בתוך הכלוב הגדול.
אי אפשר לצרף אליהם תוכים נוספים.
אני חייב לציין שלא מובן לי מדוע אתה נוהג כך, בתחילה ציינת שיש לך תוכי חברותי כבר מספר שנים. צירפת לו תוכי שקיבל יחס חם ואהבה מבני הבית הקודמים. עכשיו אתה מתכוון להפריד את שניהם בכלובים נפרדים בכלוב גדול. אתה צריך לקחת בחשבון שעלולות להתפתח אצל התוכים בעיות התנהגות כגון רעש ומריטה.