ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

בעיה אצל תוכון זכר

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
ninka
בקיעה
בקיעה

בעיה אצל תוכון זכר

שליחה על ידי ninka »

שלום,
אולי מישהו ניתקל או יודע מה הבעיה אצל התוכון שלי,שמתי לב שבבטן אצלו למטה יש נפיחות כזאת.. עם הוא היה נקבה הייתי חושבת שאולי זה ביצה כלואה,אבל הוא זכר...גם כשאני באה לצלם הוא בורח... אני ממש דואגת לו :(

הוא אוכל,שותה,שר קצת,יושן בצהוריים,לפעמיים תוקף קצת תנקבה כזה מפחיד אותה...אוכל פרות וירקות..בקיצור נראה רגיל חוץ מהנפיחות הזאת.מזה יכול להיות? נורא קשה לקחת תוכי פראי לויטרינרים במיוחד שממש מעט ויטרינרים מטפלים בתוכים... אשמח לשמוע מנסיונכם..

ועוד דבר,זה נורמלי שהשעה עכשיו 14:25 ושני התוכים יושנים להם?תמונה

תמונה ראשונה שהוא ישן,היא גם ישנה אבל אז היא היסתכלה על המצלמה,ליידי רואה מצלמה וניגנבת ;)

תמונה

והינה לוקאס לבד אולי רואים פה תבטן..

תמונה

והינה שנהם,נראה לי שפה רואים תבטן היא כאילו נפולה כזאת מגיעה עד המקל,לפעמיים גם אין שם נוצות ורואים אזור ורוד כזה מנופח ממש עיגול כזה

תמונה

יש לציין שבזמן שהעלתי תתמונות והכול הם היתעוררו והם מצייצים עכשיו,ישנו 10 דקות..
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: בעיה אצל תוכון זכר

שליחה על ידי eli_lea »

זה שהם ישנים זה טבעי, במיוחד בשעות הצהריים.
לגבי הנפיחות כדאי לקחת לוטרינר המתמחה בתוכים כדי שישלול בעייה. את יכולה לקחת את התוכי באותו כלוב שהוא נמצא לוטרינר.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

לפי התמונות נראה שיש בעיה? הכלוב נורא כבד,ואין ויטרינרים שמתמחים בתוכים בעיר שלי.ממש סיפור לקחת לויטרינר. ואני גם לא יודעת עם צריך,כשאני מתכופפת לראות כזה תטוסיק שלו,אז זה נראה כמו בליטה ורודה.. השאלה עם זה מבנה כזה ואני רואה את זה ככה כי אין שם נוצות,או כי באמת משהו לא תקין :(
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

קשה לקבוע האם התוכי בסדר או לא על פי תמונה, אך בתמונה אני רואה נפיחות באיזור הזפק והחזה שעלולה להעיד על בעייה בתוכי בוגר.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

יש משהו לעשות עד שאני אפנה לוטרינר?
ראיתי עכשיו שהוא עלה הכי גבוה בכלוב והוא ישן.,ואכל לפני זה אבן סידן
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אי אפשר לעשות כלום מבלי לדעת במדוייק מה הבעייה. לכן הצעתי שתקחי אותו לוטרינר. המצב לא נראה ככזה שאינו סובל דיחוי אבל לא כדאי לזלזל. איני יודע באיזה עיר את מתגוררת אבל חשוב באמת להגיע לוטרינר שמבין בבעלי כנף ויכול להצביע על הבעייה או לשלול אותה.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

תודה,לפחות מרגיע אותי שזה לא דחוף... כי אני ישר אוכלת סרטים ודואגת.. אני מפ"ת. מקווה שאני אצליח להגיע לויטרינר בקרית אונו
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

עדכון..

היום הלכתי לויטרינר... בסוף מסתבר שהתוכים בריאים.,פשוט הזכר שמן... הוא הוציא אותו מהכלוב מישש לו תבטן הנפוחה וזה פשוט שומן,צריך להגביל אותם באוכל,או שישאר ככה... אבל ככה לא נראה לי נוח לו אז אני אגביל אותם.. ברוך השם שהוא בריא וזה כולה שומן!!!!!!!!!!!!!!!!!
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”