ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קטימה ושיוף

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
alon.b
ביצה
ביצה
שם פרטי:: יש כינוי

קטימה ושיוף

שליחה על ידי alon.b »

כל כמה זמן צריך לקטום כנפיים לקוניור גרין צ'יק?
כל כמה זמן צריך לשייף ציפורניים?לתוכים קטנים כמו קוניורים רצוי רק לשייף במקום לקצוץ נכון?אם אני שם סטנד לשיוף/נדנדת שיוף זה יעזור או שבכל זאת צריך תמיד לשייף?
כל כמה זמן צריך לשייף את חוד המקור?(להפוך אותו לשטוח-מעוגל בפינות,אם אני צודק?)
תודה :)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: קטימה ושיוף

שליחה על ידי eli_lea »

קוטמים נוצות תעופה על פי הצורך. כאשר לתוכי חוזר כושר התעופה ומרגישים שיש לו יכולת לעוף קוטמים נוצות.
תוכי קטום נוצות יכול לדאות בביטחון כלפי מטה אך אינו יכול לעוף כלפי מעלה ולהחזיק עצמו באויר.

ציפורניים משייפים על פי הצורך, כאשר האחיזה כואבת דוקרת או מציקה משייפים מעט את הציפורניים. אין צורך לקטום את הציפורן מאחר ומה שגורם לנו לכאב זהו השפיץ החד. אם תעבור פעמיים שלוש על השפיץ עם פצירה תיפתר הבעייה.
מקל שיוף עושה את העבודה באופן חלקי. כאשר הוא חדש והתוכי משתמש בו יהיה פחות צורך שאנו נשייף, אם המקל ישן והחיספוס פחת המקל יהיה פחות אפקטיבי.

אין צורך לשייף את המקור של התוכי אלא במקרים חריגים בהם המקור גדל יתר על המידה ומפריע לתוכי לאכול.
ענפי עצים (עצים לא רעילים לתוכים )ללעיסה וכירסום מונעים מהמקור לצמוח יתר על המידה ועוזרים בשיופו.
סמל אישי של משתמש
alon.b
ביצה
ביצה

שליחה על ידי alon.b »

תודה רבה :)
אז אתה אומר שאני יכול לוותר על הסטנד שיוף ?
תודה רבה,אני אקנה את המשייף מקרטון :)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

'מקל שיוף איכותי ומתאים עושה את העבודה אבל לא תמיד בצורה מספיק טובה. אם אתה מרגיל את התוכי שאתה משייף לו את הציפורניים וזה נוח לך ולתוכי זה יעזור לך במקרים בהם מקל השיוף לא מספיק.
מניסיון הבעייה היא עם גוזלים או עם תוכים שחשים חוסר ביטחון לעמוד על היד. כשהתוכי רגיל לעמוד על היד ואינו חושש האחיזה שלו קלה מאוד ולא חשים את הציפורניים.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”