דף 1 מתוך 1

הכנרים אוכלים את הביצים / התקרחות ראש

נשלח: 23 ספטמבר 2012 17:28
על ידי eliranw
לפני חודש בערך הכנרית הטילה 3 ביצים לא מופרות חיכיתי כ3 שבועות ולאחר מכן הוצאתי לה את זה ופירקתי את הקן , לאחר מספר ימים היא הטילה עוד 3 ביצים במתקן [ ללא חומרי קינון ] ודגרה עליהם בערך שבוע - פשוט לא הפרעתי לה . היום שבדקתי ראיתי קליפות ביצים בתחתית הכלוב / ביצה שבורה למחצה ועוד ביצה שבורה למחצה ששניהם אוכלים ממנה רציתי לדעת אם זה תקין שהם אוכלים לעצמם את הביצים ואיך ניתן למנוע מהנקבה להטיל סתם ביצים .
עוד שאלה בקשר לכנרית אין לה נוצות בכלל על הראש אולי כמה בודדים בצדדים היא אשכרה נראית כמו נשר אני מוסיף לה מזון ביצים ונותן ירקות ופירות זה ככה כבר חודשיים בערך .. זה יצמח בחזרה ? כי כרגע אין שום התפתחות בצמיחה .. חשוב להגיד גם שיש קרחות באיזור פי הטבעת והבטן אבל הרוב זה בראש .

Re: הכנרים אוכלים את הביצים / התקרחות ראש

נשלח: 23 ספטמבר 2012 20:04
על ידי eli_lea
לעיתים הביצים נאכלות ע"י ההורים.
אני מציע שתפריד את הזכר הכלוב, תוריד את קן ההטלה ותפסיק כרגע את הריבוי.
תמתין עד ינואר פברואר ואז תחזיר את הזכר לכלוב כאשר בינו לבין הנקבה מחיצה.לאחר שהנקבה תהיה מוכנה ותתחיל לבנות את הקן תוך כדי שהזכר מאכיל אותה מבעד למחיצה תאחד ביניהם מחדש.

Re: הכנרים אוכלים את הביצים / התקרחות ראש

נשלח: 23 ספטמבר 2012 21:29
על ידי ben.m
נקבות אוכלות את הביצים גם כשיש חוסר בסידן, חשוב להניח סבידה או קליפות ביצים תמיד בכלוב ובמיוחד בזמן הטלה.

לגבי הנוצות אולי הייתה מריטה מצד הזכר, אולי יש לה קרדיות/כינים דבר שיחסית נדיר?

Re: הכנרים אוכלים את הביצים / התקרחות ראש

נשלח: 23 ספטמבר 2012 21:41
על ידי eliranw
אוקיי הורדתי את הקן אני מקווה שזה באמת מה שיעזור אם לא אני אפריד את הזכר ..
סבידה יש קבוע בכלוב והיא אוכלת ממנה בקשר לכינים או קרדיות איך אפשר לבדוק את זה ?
קליפות ביצים של ביצה רגילה אתה מתכוון ? אני יכול לעשות למשל ביצה קשה ולערבב את הקליפות עם הביצה קשה ?

Re: הכנרים אוכלים את הביצים / התקרחות ראש

נשלח: 24 ספטמבר 2012 19:02
על ידי ben.m
במידה ויש כינים ניתן להבחין בהם מתחת לכנפיים או באזור הביב וגם בקן/תא ההטלה.

קליפות של ביצה רגילה - עדיף לרסק בייחד עם הביצה הקשה ואפשר גם לתת קליפות בנפרד ואז יש לבצע חיטוי במיקרוגל או בישול במים חמים.