דף 1 מתוך 1
צ'יפ לתוכים
נשלח: 07 אוקטובר 2012 23:58
על ידי ronnie
מישהו יודע איך ומי יודע לשים צ'פ לתוכים ?
Re: צ'יפ לתוכים
נשלח: 08 אוקטובר 2012 13:23
על ידי uzibu
למיטב ידעתי צי'פ שמים לתוכים גדולים בלבד. בנוגע לגיל (ובכלל) אני לא בטוח ולכן אמליץ לשאול וטרינר שמתמחה בתוכים.
יחד עם זאת אני לא רואה בצי'פ כל יתרון וזאת כיוון שגם אם תוכי ימצא על ידי מישהו אחר הוא לא בהכרח יקח אותו לוטרינר וגם אם כן, הוטרינר לא יחפש צי'פ כי זה פשוט לא נפוץ ומקובל כרגע. ואדם שירצה להחזיר תוכי, יחזיר אותו בעזרת הטבעת.
אני לא רואה כל סיבה לשים צי'ם לתוכי.
Re: צ'יפ לתוכים
נשלח: 08 אוקטובר 2012 17:40
על ידי ronnie
צודק תודה .
חשבתי שבעזרת צי'פ אפשר גם לגלות את התוכי אם הוא בורח או נגנב .
Re: צ'יפ לתוכים
נשלח: 08 אוקטובר 2012 18:35
על ידי eli_lea
שבב / צ'יפ מזריקים לתוכים. הצ'יפ (כמוסה) מגיע בתוך מזרק המכיל נוזל ובתוכו הכמוסה. כאשר מזריקים לתוכי הכמוסה עוברת עם הנוזל. בדרך כלל לתוכי מזריקים בבית החזה ולכלבים וחתולים בין שהשכמות. גודלו של השבב כגודל גרגיר אורז.
שבב הזיהוי מבוסס על טכנולוגיית זיהוי תדר רדיו. לכל מזרק ושבב מצורפים מספרים. מספרי זיהוי אלו ישמרו אצל המגדל ואצל הוטרינר. כאשר יעבירו את הגלאי מעל האיזור בו נמצא השבב יופיעו המספרים שצורפו למזרק.
כמו שעוזי ציין, ישנה בעיית זיהוי לתוכי שנושא שבב. אם אתה חושד שהתוכי שלך תצטרך לבצע מספר מהלכים לא קלים כדי להוכיח זאת. ראשית לשכנע את בעל התוכי לאפשר לך לקחת את התוכי לבדיקה.שנית, במקרה שאינו מסכים להתלונן במשטרה ולבקש זיהוי. אם המשטרה תיעתר לבקשתך התוכי יועבר לבדיקה או שתצטרך להביא וטרינר עם סורק למקום. לא כל הסורקים מתאימים לקריאת כל השבבים.
בקיצור לא פשוט.
המינוס הנוסף הוא שרק לתוכים בינונים גדולים אפשר להזריק שבב . התוכים צריכים לשקול מעל 250 גרם אם איני טועה.
את השבב מזריקים אצל וטרינר. אפשר לרכוש מזרקים ולהזריק לבד אבל ממש לא מומלץ לעשות זאת ללא ניסיון מאחר ואפשר לגרום לתוכי נזק.
תמונה של שבב:

- שבב.jpg (24.39 KiB) נצפה 3877 פעמים
תמונה של סורק:

- סורק.jpg (10.4 KiB) נצפה 3877 פעמים
Re: צ'יפ לתוכים
נשלח: 08 אוקטובר 2012 22:21
על ידי ronnie
תודה רבה הבנתי