ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

התחדשתי בזוג חדש!!!

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
avilevy
בקיעה
בקיעה

התחדשתי בזוג חדש!!!

שליחה על ידי avilevy »

אהלן חברים יש לי זוג אנגלים חדש
קצת מלוכלכים אבל אני מאמין שיחליפו את הניצוי יראו כמו דוגמנים
לפי חפירות באינטרנט וגם כמה מגדלים ששאלתי יהיה לי קשה להרבות אותם בגלל הגודל האם זה נכון?
מה צריך לעשות על מנת לתת את ה 100 אחוז
טיפים ועצות אני אשמח לקבל כמו גודל כלוב סוג אוכל תוספים למיניהם ועוד ועוד
הזוג בן שנה ו3 חודשים בערך
קבצים מצורפים
1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: התחדשתי בזוג חדש!!!

שליחה על ידי eli_lea »

תתחדש, נראים מעולה תמונה

לגבי ריבוי. אני לא מאמין בבעיות ריבוי בגלל גודל. לדעתי זוהי סטיגמה נוספת שמפורסמת ברשת. שמעתי על לא מעט מגדלי תוכים אנגלים במרבים אותם ללא בעייה. אגב מאין התוכים האנגלים כולם מגיעים אם אינם מתרבים. אם התוכי האנגלי היה קשה להשגה בגלל שאינו מתרבה מחירו היה מרקיע שחקים.
בקיצור, תאמין בעצמך. תן לתוכים את התנאים האידיאלים מבחינת גודל כלוב, תזונה ותנאי משק טובים ואני בטוח שתראה תוצאות.

ההמלצות שלי לגידול הזוג:
כלוב ריבוי מינימלי במידות 46*46*77 עם תא הטלה חיצוני גדול יותר טוב יותר).
אם הכלוב מחוץ לבית לדאוג שחלק מהכלוב יהיה מוצל בכל שעות היום.
מים טריים - להחליף בכל יום.
תזונה הכוללת, תערובת זרעים איכותית, כופתיות, ירק ופרי (אפילו כל יום) השרייה ומזון ביצים מפוזר על ההשרייה.
תא הטלה במידות 17*17*20 אנכי, או כשל ציפורי אהבה, בתא לשים מעט נסורת (אם האם לא תרצה היא תוציא.)
avilevy
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי avilevy »

אחלה תודה רבה יש לי את המזון ביצים הזה הוא בסדר נכון ?
ואני משתמש בתערובת זרעים הזאת
וכמובן השרייה על בסיס יום יומי
קבצים מצורפים
aa9.jpg
1276782698.jpg
1276782698.jpg (18.92 KiB) נצפה 3701 פעמים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

המזון ביצים זה תערובת של דבש ופירות בעיקר.לורסה לגה הרבה מוצרים חלקם מעולים. לדעתי יש יותר טוב או לא פחות טוב ( גם מבחינת המחירים ) וזה המזון הרך יבש של פריטי בירד.
כנ"ל לגבי התערובות. אני תמיד אומר שאנשים משקיעים באריזה אבל לא באמת יודעים מה התכולה. באמת לא יודעים אם מה שכתוב טוב ומתאים לתוכים שלהם.
avilevy
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי avilevy »

לאיזה תערובת ומזון בייצים הייתה ממליץ לי לשנות ?
אם תוכל לתת לי ששמות של המוצרים יעזור לי מאוד
תודה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מתוך ניסיון אישי מזון הביצים של פריטי בירד מעולה. אני מאמין שאתה יכול להשיג אותו גם בצפון.
לגבי תערובות. ישנן תערובות מוכנות שמכילות מגוון זרעים גדול ומגוון והן מעולות רק שאינן באריזה מהודרת.
כיום כולם מדברים על "צדק חברתי" המחירים מסביב עולים ועולים וזה הזמן אולי להגיד לחברים שמגדלים כאן ועוסקים בתחביב.
ישנם מזונות זולים, באריזות שאינן מקוריות. תבדקו מה כתוב על גבי האריזה, מה האריזה מכילה ותשוו למוצרים נוספים.
אל תלכו כמו עדר אחר מגדלים שונים, אם מגדל אומר "ורסה לגה" כולם אחריו וכו'. האריזה לא עושה רושם על התוכי. המזון שבפנים כן.
תרכשו מוצרים שונים ותנסו אותם, תראו איך הציפורים או התוכים מתייחסים למזון, כמה מזון נשאר בכלי שלא נאכל(ביזבוז)
האם ישנם זרעים שלא נוגעים בהם. תקראו מה מכילים הזרעים ומה היחס שלהם בתערובת.

אני לא אכנס לזה עכשיו ואסבך אותך בחישובים אבל "משחק" עם סוגי הזרעים והכמויות שבתערובת יכולים לשנות את נתח הרווחים בעשרות אחוזים. כמובן שהלקוח מקבל תערובת לא מאוזנת או לא עשירה מספיק ואינו מודע לכך.

לגדל תוכים זה לא רק לתת להם לאכול ולשים תא הטלה. חלק ניכר מגידול תוכים זה ללמוד כיצד לגדל אותם נכון, הן מבחינת תנאי מחייה והן מבחינת תזונה.
אגב, לי אישית חורה לראות מגדלים צעירים באתר שרוכשים מזון או ציוד במחירים מופקעים. קילו כופתיות של ורסה לגה לא צריך לעלות במחיר של שני קילו כופתיות פריטי בירד. בכסף שאפשר לחסוך אפשר לעשות הרבה דברים נוספים ועדיין לתת לתוכי את המזון הטוב לו הוא זקוק. אני לא אומר תרכשו מתוכישופס(מיועד למי שחושב שאני מנסה לכוון מגדלים), אני אומר תרכשו מזון טרי מוכר וטוב במחירים שפויים מאיפה שאתם רוצים, אבל תעשו זאת חכם.
avilevy
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי avilevy »

סבבה אנסה דברים נוספים בהזדמנות ראשונה שתהיה לי תודה על העצות והרעיונות
עוד שאלה אחת אמרו לי שהתוסף הזה הוא מעולה לרבייה ונותן תוצאות מעולות בפריון הגוזלים
אם אתם יודעים עלו משהו לטוב ולרע איך משתמשים בו אשמח לדעת
קבצים מצורפים
22.jpg
22.jpg (6.61 KiB) נצפה 3657 פעמים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לפריון גוזלים יש "תוסף" אחד מיוחד וזה מה שמעביר הזכר לנקבה.

אם התוכים שלך מקבלים תזונה טובה, תנאי מחייה טובים ומיעוט בהפרעות הם יתרבו עם וללא התוספים שנמכרים.
מה יש בתוספים? עוד ויטמינים? ועוד ויטמינים? מי אמר שזה נחוץ או שלתוכים שלך יש בעייה בפיריון? או שתהיה להם בעייה בפיריון?
כופתיות,פירות,ירקות,השרייה,תרובת זרעים, סידן ומזון ביצים בשלבים קודמים לריבוי ובעת האכלת הגוזלים והתוכים שלך מסודרים.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”