ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גאקו "גיל שנתיים הנורא"

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
דודפור
ביצה
ביצה

גאקו "גיל שנתיים הנורא"

שליחה על ידי דודפור »

יש לי כמה שאלות :
1. לתוכי ג'אקו יש גם את הבעיה הזאת?
2. איך מזהים את הבעיה הזאת ?
3. איך מתגברים עלייה?

יום טוב !
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: גאקו "גיל שנתיים הנורא"

שליחה על ידי eli_lea »

לכל תוכי כמעט ישנם שלבים בבגרות שהוא מתמרד או שהתנהגותו משתנה. אפ/שר להשוות את זה לגיל הבגרות של בני הנוער.
זה לא משהו שצריך להטריד מאחר ולא מדובר בכל התוכים, גם כשזה קורה זה יכול להיות באופן שונה בין תוכי למישנהו.
על האחד יכול להשפיע בצורה יותר רצינית ואצל אחר לא מורגש כמעט.

השינויים הכלליים יכולים להתבטא בחוסר רצון לשתף פעולה, למשל חוסר רצון לצאת מהכלוב, לעלות על היד ונראה שהתוכי הופך ללא חברותי.
ההתמודדות הטובה ביותר זה לתת לתקופה לחלוף מבלי ליצור חיכוכים. להתחשב ברגשות של התוכי וללא להפעיל עליו לחץ. לא להכריח אותו לבצע דברים שאינו מעוניין גם אם היה עושה בעבר. בדרך כלל די מהר התוכי חוזר לעצמו והכל חוזר לקדמותו.

ישנם סוגי תוכים שהמצב שמתואר נפוץ אצלהם כגון אקלקטוס (נקבות) שהופכות יחסית להיות תוקפניות ואגרסיביות. שוב לא כולם וזה מצב חולף.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”