ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
שלום רב לכולם
יש לי זוג אקלקטוס עובד . נתן כבר כמה גוזלים .
אבל בשני מחזורים אחרונים הוא נותן ביצים לא פוריות ..
אותו מקום !! אותו מזון !! אותם תנאים , לא השתנה כלום ..
מה אתם ממליצים לעשות ??
יש כאלה שאומרים לגזור את הציפורניים של הזכר !!
האם זה הגיוני
תודה מראש
שטויות. גזירת ציפורניים לזכר זוהי שטות גמורה. מה יש לציפורניים של הזכר? אם תגיד לי שיש לו ציפורניים באורך כזה שהוא לא יכול ללכת או לעמוד הייתי מסכים איתך או עם מי שאומר זאת. שמעתי סיפורים על כך שהזכר מכאיב לנקבה עם הציפורניים ואז היא זזה וכו'..שוב אני אומר שטויות. לא זו הסיבה.
אני גם אגיד לך מה יכולה להיות הסיבות ואני אפרט.
הסיבה יכולה להיות תזונתית. נכון שהם מקבלים את אותו מזון אבל מי אמר שהמזון טוב? יתכן שבשנה שנתיים שלוש הראשונות עדיין הגוף של התוכים הצליח להתמודד עם חוסרים אבל זהו נגמר.
הסיבה יכולה להיות כתוצאה מכך שיש חוסר תיאום. חוסר תיאום נובע ממוכנות של הנקבה ואיחור בזיווג. קצת מסובך אבל אני אנסה להסביר בפשטות.
כולנו מכירים את זה שנקבות תוכים מטילות ללא זכר. כמובן ביצים שלא פוריות. תפקידו של הזכר זה להפרות את הנקבה טרם ההטלה.
שלא כמו אצל בני האדם אין צורך בזרע וביצית כדי שיתפתח עובר ויקרה משהו. אצל התוכים הנקבה תטיל בכל מקרה. אם הנקבה מטילה ומקדימה את הזיווגים הביצים יהיו "ריקות" כלומר לא פוריות. זו הסיבה למשל שמתוך שלוש ביצים ביצה אחת או שתיים לא פוריות.
הסיבה יכולה להיות חוסר ניסיון בזיווג, כלומר הזכר מזווג אבל לא מגיע למצב שהוא מעביר את הזרע לנקבה. אצלך יש לזוגות ניסיון מאחר וכבר היו להם גוזלים.
אותה סיבה יכולה להיות במידה וענפי העמידה אינם יציבים. הנקבה מחליקה או מתנדנדת והעברת הזרע לא מתבצעת כנדרש.
אני לא מזכיר בעיות בריאותיות מאחר ואני יוצא מתוך הנחה שהתוכים נבדקו למחלות ובריאים.
אנחנו מדברים על ביצה שלא מתפתח בה עובר לאחר מספר ימים של דגירה קבועה ולא על ביצה שישנם סימנים להתפתחות גוזל, אך זה נפסק ולא מתפתח גוזל.
בעין אני רואה שהצפורניים של הזכר נורמלים . אבל לפעמים אני מרגיש שקצת קשה לו לרוץ על הרשת בכלוב ..
כאילו נתקע כזה וממשיך .. למרות שהרשת לא צפופה , הפתחים (3/3) .
תודה
הציפורניים זו לא הסיבה ידידי. אנשים זורקים לאויר דברים ששמעו מבלי לקחת אחריות. אז אמרו ציפורניים והלכו לנוח. עכשיו אתה תתמודד עם זה והראש שלך יעבוד שעות נוספות.