ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
שלום לכולם..
החפלנו את הג'רדין לתוכי גאקו . התוכי בן 10 חודשים האכלת יד ומוחתם
תוכי מדהים אתמול בבוקר הבאנו אותו אבל הוא עדיין מאוד מפוחד... הוא התחיל להתקרב מידי פעם עולה ליד ואוכל מהיד שלנו.. הבעיה היא שהוא מאוד מפחד להיפתח אלינו ומאתמול לא השמיע קול כלל...
השאלה היא אחרי כמה זמן בערך הם מתרגלים והאם זה הגיוני שהוא עומד על הכלוב למעלה מבלי לזוז כלל (ממש קפוא))..?!?!
אני אענה לך בדוגמא אישית, אני שיניתי את סידור הכלוב של צ'יף הדררה שלי(סידרתי את המקלות והצעצועים מחדש) לפני שבועיים. יש לו את הכלוב הזה כבר כמה חודשים(A19) ככה שהוא מכיר טוב מאוד את הסביבה שלו והוא מוחתם ברמה אחרת אבל....השינוי גרם לו לחשש כי הסידור החדש היה משהו שהוא לא רגיל אליו-מבחינתו הוא בטריטוריה לא מוכרת..התוצאה הייתה שבלילה שהייתי מעביר אותו לישון הוא ישר קפץ לאחת מפינות הכלוב(לפינה שבה התצפית הכי נוחה ד"א) ועלה עד לקצה הכלוב. ביומיים הראשונים הייתי בא כל חצי שעה(מ11 בלילה עד 1:30-2:00) ומוריד אותו משם אל המקל הכי גבוהה ומרגיע ומלטף אותו כדיי להרגיע אותו, לאט לאט הוא נרגע ואחרי 4-5 ימים זה פסק והוא ישן כמו שצריך, תופעת לוואי של זה היא גם עייפות מוגברת במשך היום כי הוא משלים שעות שינה..
אין דרך יותר טובה מתשומת לב, צ'ופרים ופינוקים-כמובן שהכי טוב לדאוג שזה יהיה קרוב ואף בתוך הכלוב. תנו לו צ'ופרים בזמן שהוא בכלוב, תלטפו אותו כשהוא בכלוב וכו'.
אלו הדברים שאני עשיתי כשאני הבאתי את צ'יף..ד"א תוודא שהוא אוכל כמו שצריך בתקופה הזאת..