ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
שאלת השרייה והנבטה
מנהל: מפקחים
שאלת השרייה והנבטה
אחרי השרייה במים של 24 שעות עם החלפת מים.התחילה הנבטה.כמה זמן אפשר להנביט עם ריענוני מים ללא חשש קילקול?
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Re: שאלת השרייה והנבטה
אני מנביט כך שהנבט בערך פי שניים מעד שלוש מהזרע עצמו. לדעתי אין צורך יותר מזה. אני מקפיא מנות מדודות מראש לזוגות ולבודדים
כך שאני מוציא מההקפאה למסננת.לאחר שטיפה והפשרה מתחת למים אני מגיד לתוכים. בדרך כלל אני מפזר גם מזון ביצים על ההשרייה.
כך שאני מוציא מההקפאה למסננת.לאחר שטיפה והפשרה מתחת למים אני מגיד לתוכים. בדרך כלל אני מפזר גם מזון ביצים על ההשרייה.
בדרך כלל ברגע שהנבט יוצא אז מגישים ואים אתה רוצה אתה יכול להוסיף יומיים שלוש ואז להגיש כי בשלב הזה הנבטים הם בשיא תרומתם
ולאחר מיזה הגיבעול מתחיל לפרוח ואז רמת הויטמין היא פחותה ...כעת התקופה קרה ולכן ההנבטה היא מעט איטית ....
ולאחר מיזה הגיבעול מתחיל לפרוח ואז רמת הויטמין היא פחותה ...כעת התקופה קרה ולכן ההנבטה היא מעט איטית ....
אופס שלחתי פעמיים בגלל התנגשות שליחת ההודעה ...
תודה.
אז לפי הבנתי אין בעייה של קילקול בזמן הנביטה.
אז לפי הבנתי אין בעייה של קילקול בזמן הנביטה.
אני חייב לשאול(אף-פעם לא הנבטתי אלא רק השריתי)- אם עכשיו בחורף גם ככה אני משרה ל32 שעות בערך ואח"כ אני אשאיר את ההשרייה במסננת ללא מים לעוד איזה יומיים שלוש(ככה מנביטים לא?), ההשרייה לא תהיה מקולקלת ולא ראויה למאכל??
ד"א כל כמה שעות צריך לשטוף בזמן ההנבטה והאם הקפאה לא פוגעת בטיב ההשרייה/הנבטה?
ד"א כל כמה שעות צריך לשטוף בזמן ההנבטה והאם הקפאה לא פוגעת בטיב ההשרייה/הנבטה?
אין צורך להשרות כל כך הרבה זמן. עכשיו כשקר משרים ל 24 שעות וזה מספיק. לאחר מכן שופכים את המים מהכלי ומשאירים את הזרעים לנבוט.
אפשר מידי פעם ללחלח את חלקם העליון של הזרעים אם הוא מתייבש.
ההנבטה תלוי לא מעט באיכות הזרעים.
לאחר השרייה
בתהליך הנבטה
אפשר מידי פעם ללחלח את חלקם העליון של הזרעים אם הוא מתייבש.
ההנבטה תלוי לא מעט באיכות הזרעים.
לאחר השרייה
בתהליך הנבטה
כמה זמן אפשר להשאיר את ההנבטה בחוץ?
אחרי שמוציאים את ההנבטה מהמקפיא להפשיר מתחת למים ואז אפשר לתת לתוכים?
בימי הקיץ אפשר לשים בבוקר ולהוציא בערב או למחרת בתנאי שאין על המזון שמש ישירה.
בחורף אין בעיה גם אם המזון ישהה יותר זמן בכלי האוכל.
בסך הכל אני ממליץ "ללמוד" את המנה של התוכים. אם מדובר בזוגות בלהקה או בבודד ולתת מעט פחות מהכמות הנאכלת. כך המזון נאכל ולא נשארים שאריות לתקופות ארוכות.
אפשר להוציא מההקפאה להפשיר תחת הברז ומיד להגיש לתוכים. אפשר עם תוספות ואפשר בלי.
אגב, לתוכים שזקוקים לסידן ואינם אוכלים אותו פיזור על גבי ההשרייה זו אחת השיטות הטובות . ממש כמו לפזר מזון ביצים אפשר לגרד אבן קלציום מעל המזון. האבקה נצמדת להשרייה או להנבטה והתוכים או הציפורים אוכלים הכל ביחד.
בחורף אין בעיה גם אם המזון ישהה יותר זמן בכלי האוכל.
בסך הכל אני ממליץ "ללמוד" את המנה של התוכים. אם מדובר בזוגות בלהקה או בבודד ולתת מעט פחות מהכמות הנאכלת. כך המזון נאכל ולא נשארים שאריות לתקופות ארוכות.
אפשר להוציא מההקפאה להפשיר תחת הברז ומיד להגיש לתוכים. אפשר עם תוספות ואפשר בלי.
אגב, לתוכים שזקוקים לסידן ואינם אוכלים אותו פיזור על גבי ההשרייה זו אחת השיטות הטובות . ממש כמו לפזר מזון ביצים אפשר לגרד אבן קלציום מעל המזון. האבקה נצמדת להשרייה או להנבטה והתוכים או הציפורים אוכלים הכל ביחד.