למצוא כלוב בגודל עליו את מדברת זה לא פשוט. לא פשוט לא בגלל הגודל אלא דווקא בגלל ההעברה והשינוע. מצד שני כן צריך זמן ומעט יכולת על מנת לבנות כלוב גדול ובטוח. היום נמכרות רשתות קשיחות בגודל של 2*1מטר שיכולות לספק מבנה יחסית קשיח אבל גם כאן נחוצה התערבות של אדם עם מעט רקע טכני שיבנה את הדלתות וכל השאר.
אני לא יודע מהן האפשרויות שלך או היכולות לבניית כלוב ולכן אם תמצאי מי שיבנה או שיעביר לך כלוב כזה בשלמותו זה יהיה מצויין.
האפשרות האחרת היא לשכן זוגות בכלובים מרווחים מוכנים. למשל להציב כלוב לתוכונים ובצמוד אליו כלוב לקוקוטילים. כמובן שלילדה לא תהיה גישה להיכנס לכלוב וזה מבטל את האופציה של לשבת עם התוכי בכלוב כשתרצה. למשל כלובים מדגם 423 או 425
http://www.tukishops.com/%D7%9B%D7%9C%D ... ducts.html
היתרון שבכלובי רבייה זה השקט היחסי שיש לכל זוג. אין את ההתעסקות עם שכנים לכלוב או בעיית טריטוריה.
הזוג יותר רגוע ומתמקד יותר בריבוי.
החיסרון- תחזוקה . ככל שישנם יותר כלובי ריבוי יש להחליף לכל כלוב וכלוב מים ואוכל ולנקות מגש מגש. התחזוקה אורכת יותר זמן.
לגבי רכישת תוכים. עדיף לרכוש תוכים ממגדל ולא מחנות חיות. לרוב תוכים ממגדל יהיו מטופלים ובריאים יותר.
אני לא רואה טעם לחפש באופן ספציפי תוכי האכלת יד אם הוא לא יהיה בחברתכם וישהה במחיצת תוכים אחרים. כן ממליץ לחפש תוכי שהיה לשעבר האכלת יד ונשאר עדיין חברותי גם אם במעט. תמיד עדיף על תוכי שמפחד ונלחץ מקירבת בני אדם במיוחד עבור הילדה.
לגבי טיפול בגוזל והפחד לפגוע בו. טיפול בגוזל מצריך ידע וכמובן יש להיערך לכך בהתאם. את צודקת בהחלט בגישתך.
נעבור לכלב.
תוכים מסתדרים לא רע עם בעלי חיים אחרים. חתולים כלבים ועוד. חשוב כמובן שהמפגש יהיה תחת השגחה אבל הרבה מאוד בעלי כלבים וחתולים לא מוותרים על גידול תוכי ולעיתים קרובות כולם חיים יחדיו בהרמוניה. שוב, לא יודע עד כמה הכלב ממושמע ואני נוטה להאמין שיש כלבים שיהיה קשה מאוד להרגילם לבעל חיים נוסף אבל קחי בחשבון שזה אפשרי.