ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גידול תוכים האכלת יד

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
זפלול
ביצה
ביצה

גידול תוכים האכלת יד

שליחה על ידי זפלול »

שלום רב לכל מגדלי התוכים....
אני מגדלת כיום שני זוגות תוכונים בחצר ביתי (אני גרה בדירת גן).
לאחרונה חשבתי לשדרג את הכלוב, להגדילו ולהוסיף עוד זוג או שניים של קוקוטילים. נאמר לי שהסוגים מסתדרים ביחד בסדר גמור... (האם זה נכון?)
בתי הבכורה (בת 10, שתהיה בריאה...תמונה), חולמת זה זמן רב על גידול תוכי האכלת יד.
בביתנו גדלים בכיף 2 חתולות וכלב קטן (שרודף ללא הפסקה אחרי הציפורים בחצר...), כך שגידול תוכי בתוך הבית אינו אפשרי...
לכן חשבתי לרכוש כלוב גדול (רוחב של כ-2 מטרים) שיאפשר לילדה להיכנס לתוכו, לרכוש קוקוטיל האכלת יד ולתת לחברות לפרוח...תמונה

קראתי שתוכי האכלת יד שמוכנס לכלוב עם תוכים פראיים "מתקלקל". שאלתי היא, האם זה הדין גם בתנאי שהוא מקבל "זמן איכות" קבוע עם בני האדם? ויותר חשוב מכך, האם כשהוא לבדו עם שאר התוכים בכלוב, הוא בודד או מנודה מחבריו התוכים?

תודה לכולם ויום נפלא.
דנה.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: גידול תוכים האכלת יד

שליחה על ידי eli_lea »

שלום רב וברוכה הבאה,

תוכונים וקוקטילים מסתדרים בדרך כלל ללא בעיות. שני הסוגים חברותיים יחסית לסוגים אחרים שלא תמיד יסתדרו ביחד.
אבל גם לתוכים שמסתדרים ביחד צריך לאפשר מרחב מחייה מספיק גדול כדי שלא תיווצר התנגשות. זה נכון גם לגבי שאר
הסוגים וגם אם מדובר בבני אותו סוג תוכים באותו כלוב.

כלוב ברוחב 2 מטר שיאפשר לילדה להיכנס לתוכו יכול להיות כלוב שאפשר לגדל בו תוכונים וקוקטילים יחדיו. חשוב לתכנן את הכלוב בצורה כזאת שתהיה דלת כפולה למניעת בריחת התוכי כשהילדה נכנסת לכלוב. חשוב למקם את בתי ההטלה באופן נכון למניעת ריבים.
חשוב שיהיו מספיק כלי אוכל ומים כדי שלכולם תהיה גישה, גם לפחות מקובלים.
אם תחליטי לבנות את מוזמנת להתייעץ עימנו בנושא.

לגבי תוכי מוחתם (האכלת יד) בחברת תוכים "פרא". זה מאוד תלוי בקשר. קוקטילים הינם תוכים נוחים שנקשרים בקלות יחסית.
אני אגיד לך מהן ההסתייגויות שלי, ראשית הכניסה לכלוב על מנת לשהות בו עם התוכי המוחתם עלולה לגרום לשאר התוכים להיות בלחץ.
שנית, אני מעדיף לראות תוכי מוחתם נמצא בבית כחלק מהמשפחה. את אומרת שזה לא מתאפשר אצלך.
מה שכן אפשר זה לבצע הרגלה. לשהות בתחילה בקירבת הכלוב ולאחר מכן להרגיל את התוכים לנוכחות מקרוב יותר. להיות מעורבים ביחד עם הילדה כשהתוכים מטילים ביצים ומתפתחים אפרוחים. ללוות את התהליך המופלא ותוך כדי יש אפשרות להרגיל את הגוזל לילדה כדי שלא יפחד מאוחר יותר.
אם את מתכוונת להוסיף קוקטילים כדאי שתוסיפי קוקטילים ששהו במחיצת בני אדם ורגילים לקירבת אנשים. כך ההנאה מהם תהיה כפולה עבור הילדה. ישנם שיגשו לאכול מהיד ויאפשרו מגע ללא חשש. כך גם השהות של הילדה בכלוב לא תגרום ללחץ מיותר.

תוכי מוחתם לרוב יסתגל ויתאקלם שוב בין בני מינו.
זפלול
ביצה
ביצה

שליחה על ידי זפלול »

ראשית, תודה רבה על התשובה המהירה והמפורטת.
כיף לקבל הדרכה מקצוענית שכזו...

אני כרגע מנסה לחפש כלובים ביד 2 (בנייה לבד תתבצע רק אם לא תהיה ברירה...). האם יש יתרון לכלובים מחולקים (או כיוון שהכוונה היא להחזיק רק תוכונים וקוקוטילים אין צורך...)?

בנוסף, האם הגיוני לחפש קוקוטילים שהורגלו לקירבת בני אדם (אולי בתי גידול, להבדיל מחנויות, שתמיד נראה לי שהתוכים שם מוחזקים בתנאים אומללים...), או שעדיף לחפש ספציפית האכלת יד (בהנחה שגידול גוזל שבקע אצלנו הוא בטח חוויה מדהימה, אך ללא נסיון קודם, אני קצת חוששת לפגוע בו...)...

שוב, המון תודה.
דנה.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

למצוא כלוב בגודל עליו את מדברת זה לא פשוט. לא פשוט לא בגלל הגודל אלא דווקא בגלל ההעברה והשינוע. מצד שני כן צריך זמן ומעט יכולת על מנת לבנות כלוב גדול ובטוח. היום נמכרות רשתות קשיחות בגודל של 2*1מטר שיכולות לספק מבנה יחסית קשיח אבל גם כאן נחוצה התערבות של אדם עם מעט רקע טכני שיבנה את הדלתות וכל השאר.
אני לא יודע מהן האפשרויות שלך או היכולות לבניית כלוב ולכן אם תמצאי מי שיבנה או שיעביר לך כלוב כזה בשלמותו זה יהיה מצויין.

האפשרות האחרת היא לשכן זוגות בכלובים מרווחים מוכנים. למשל להציב כלוב לתוכונים ובצמוד אליו כלוב לקוקוטילים. כמובן שלילדה לא תהיה גישה להיכנס לכלוב וזה מבטל את האופציה של לשבת עם התוכי בכלוב כשתרצה. למשל כלובים מדגם 423 או 425
http://www.tukishops.com/%D7%9B%D7%9C%D ... ducts.html

היתרון שבכלובי רבייה זה השקט היחסי שיש לכל זוג. אין את ההתעסקות עם שכנים לכלוב או בעיית טריטוריה.
הזוג יותר רגוע ומתמקד יותר בריבוי.
החיסרון- תחזוקה . ככל שישנם יותר כלובי ריבוי יש להחליף לכל כלוב וכלוב מים ואוכל ולנקות מגש מגש. התחזוקה אורכת יותר זמן.

לגבי רכישת תוכים. עדיף לרכוש תוכים ממגדל ולא מחנות חיות. לרוב תוכים ממגדל יהיו מטופלים ובריאים יותר.
אני לא רואה טעם לחפש באופן ספציפי תוכי האכלת יד אם הוא לא יהיה בחברתכם וישהה במחיצת תוכים אחרים. כן ממליץ לחפש תוכי שהיה לשעבר האכלת יד ונשאר עדיין חברותי גם אם במעט. תמיד עדיף על תוכי שמפחד ונלחץ מקירבת בני אדם במיוחד עבור הילדה.

לגבי טיפול בגוזל והפחד לפגוע בו. טיפול בגוזל מצריך ידע וכמובן יש להיערך לכך בהתאם. את צודקת בהחלט בגישתך.

נעבור לכלב.
תוכים מסתדרים לא רע עם בעלי חיים אחרים. חתולים כלבים ועוד. חשוב כמובן שהמפגש יהיה תחת השגחה אבל הרבה מאוד בעלי כלבים וחתולים לא מוותרים על גידול תוכי ולעיתים קרובות כולם חיים יחדיו בהרמוניה. שוב, לא יודע עד כמה הכלב ממושמע ואני נוטה להאמין שיש כלבים שיהיה קשה מאוד להרגילם לבעל חיים נוסף אבל קחי בחשבון שזה אפשרי.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”