ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

רביית קוקוטיילים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
matan_175
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

רביית קוקוטיילים

שליחה על ידי matan_175 »

עד איזה גיל קוקוטיילים מתרבים טוב ( עובדים )
אם יש לי אפשרות לקנות זוגות עובדים עד איזה גיל ?
האם זוג בני 4 או 5 שווה לקנות או שהם לקראת סוף ריבוי ? .
כנל לגבי קוניורי גרינציק ( טוב לדעת )
אצלי הדעה היתה שעד גיל 5-6 הם עובדים טוב האם אני טועה ?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: רביית קוקוטיילים

שליחה על ידי eli_lea »

קוקטילים יכולים להתרבות מצויין גם בגיל 6 שנים ואפילו יותר. לזכרים אין בעייה גם בגיל מתקדם יותר. הבעייה העיקרית ברכישת תוכים בגיל 5-6 זה שאיננו יודעים על עברם כמעט כלום. אינונו יודעים באילו תנאים גידלו אותם, איזו תזונה הם קיבלו ובאיזה כלוב הם שהו. כמה סבבים הם עשו בעבר וכו'. כל הפרמטרים האלה יכולים להשפיע מאוד על פוריות הנקבה ועל הבריאות הכללית שלה ואריכות הימים שלה.
לכן אני ממליץ לרכוש זוגות צעירים, לתת להם תנאי מחייה טובים ולהמתין לריבוי. בסך הכל לא מדובר בתוכים שהריבוי שלהם קשה או שהוא אורך זמן רב.
אותו דבר לגבי הקוניורים ולגדי התוכים השונים. אם קנית תוכים צעירים יחסית יתכן שתמתין לריבוי מעט, אבל בסופו של דבר הרווח כולו שלך.
matan_175
גוזל
גוזל

שליחה על ידי matan_175 »

תשובה מצויינת .
אך אם יש זוג ממגדל איכותי ( שמאכיל לפי הספר במזון ביצים תערובות השריה וירקות ) - האם כדאי לקנות מימנו זוג בן כמה שנים ?
זוג שעשה כיותר מ 9 סבבים סביב 40 גוזלים לא יהיה אפקטיבי ?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם הזוג באמת מטופל כראוי ונראה שהוא במצב טוב לא צריכה להיות בעייה בריבוי בהמשך. צריך רק לבדוק למה המגדל מוכר זוג כל כך פורה. אם הוא סוגר את בית הגידול זו יכולה להיות סיבה טובה. אם הוא ממשיך לגדל זוגות של קוקטילים זה יכול לתת חומר למחשבה.
בסופו של דבר ההחלטה שלך על פי ניסיונך וראות עינך. לעיתים מאוד מפתה לרכוש זוג שמתרבה כל כך טוב ןמדמיינים שזה קורה גם אצלנו. לעיתים זה נכון ולעיתים האכזבה רבה יותר מאשר אם היינו רוכשים זוג צעיר וממתינים לריבוי.

בכל מקרה מאחל לך הצלחה ונשמח לעידכון.
matan_175
גוזל
גוזל

שליחה על ידי matan_175 »

אלי אכן אני צריך לראות איך הזוג הזה .
קניתי לא מעת גוזלים של הזוג .
המוכר לא להוט למכור את הזוג .......
אני יבדוק את הנושא ויבדוק אם הוא לא "חרש" את הנקבה ביותר מידי הטלות .
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”