ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

האכלתי את הגוזל יותר מדי דייסה מה ניתן לעשות?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
אחסאן
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

האכלתי את הגוזל יותר מדי דייסה מה ניתן לעשות?

שליחה על ידי אחסאן »

הגוזל אין לו איזון בעמידה הולך ימינה ושמאלה .. הזפק שלו נפוח יותר מדי מה ניתן לעשות??? תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: האכלתי את הגוזל יותר מדי דייסה מה ניתן לעשות?

שליחה על ידי eli_lea »

אם הוא אכל יותר מידי הוא יקיא את הנותר.
לא ממליץ לבצע שאיבה או להתערב בצורה זאת מאחר ואם אין לך ניסיון אתה עלול לגרום לגוזל נזק גדול.

במקרים חריגים אפשר להפוך את הגוזל ובעדינות להפעיל לחץ על הזפק כך שיפלוט חלק מהאוכל. גם כאן יש סיכון שהגוזל ישאף את המזון לריאות ויחנק. אני מציע שתעזוב אותו. אולי יהיה לו לחץ בשעות הקרובות אבל כשהאוכל יתחיל להתעכל הוא ירגע.
שים אותו במקום חמים ולח. שמירה על חום גופו של הגוזל יכולה לעזור גם בעיכול המזון.
אם תראה בבוקר שהזפק מכיל מזון אתה יכול לעסות את הזפק בעדינות כדי לעזור לגוזל לעכל את שאר המזון.

האכלת יתר אינה בעייתית רק מהסיבה שהגוזל נפוח. הבעייה העיקרית הינה הרחבת שק הזפק יתר על המידה. השק מתפקד כשריר ובמידה והוא נמתח יותר מידי הוא לא מצליח לפעול ולהתכווץ. כך קורה שנותר מזון בזפק זמן רב והזפק אינו חוזר ומתכווץ לגודל תקין.
אפשר לתאר זאת ע"י כך שתיקח בלון ותנפח מעט. הבלון יחזור כמעט למצבו ההתחלתי. תנפח שוב מעט כמו בהתחלה ולא תהיה השפעה רבה. אבל ככל שתנפח יותר כך הבלון יתקשה לחזור למצב ההתחלתי של לפני המתיחה.

לא להאכיל הרבה את גוזלי התוכים. צריך לזכור שהזפק משמש כמחסון מזון. גם אם יהיה בתוכו 1ML או 10ML זה אותו דבר מבחינת התוכי.
פשוט המזון יגמר לו מהר יותר.
תמיד עדיף לתת מספר ארוחות רב יותר מאשר לתת מעט ארוחות עם הרבה מאוד אוכל.
סמל אישי של משתמש
אחסאן
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי אחסאן »

הגוזל הזה לא מעכל האוכל מהר.. אחרי 6 שעות מהאכילה אני רואה שעדיין הזפק כמעט מלא. ובכל ארוחה אני נותן לו מעט.. למרות שהגוזל השני יותר קטן ממנו בגיל ואוכל אותה כמות .. הוא מבחינת גודל וניצוי יותר טוב מהשני
הם כמעט בני 5 שבועות הגדול עדיין ללא ניצוי מלא אבל השני עם ניצוי מלא ( הקטן בגיל)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

זה שהוא אינו מעכל מהר זו סיבה נוספת לתת ארוחות קטנות בתדירות גדולה יותר.
תשתדל לחכותלריקון ואז לתת לו ארוחות קטנות יחסית. אפשר לעסות את הזפק בעדינות בתנועות סיבוביות. לא ללחוץ חזק מידי
על הזפק ולא לעשות עיסוי כשהזפק מלא לגמרי.
סמל אישי של משתמש
אחסאן
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי אחסאן »

הגוזל שהוכאל יותר מדי צריך לחכות עד שיהיה הזפק שלו ריק לגמרי??
אם עד הבוקר הזפק שלו עדיין מלא ..לא אאכיל אותו?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לא מאכילים כשהזפק של התוכי מלא עם אוכל. האכלת גוזל עם זפק מלא עלולה לגרום לבעיות עיכול קשות , תסיסה בזפק והתפתחות פטריות.

כמו שאמרתי קודם. הזפק הינו מחסן. אם המזון לא ממשיך למערכת העיכול ותקוע בזפק מדוע להוסיף על המזון.
הדייסות שאנו מאכילים את הגוזלים מיועדות להחזיק מעמד מספר שעות בזפק על לעיכול. לאחר מספר רב של שעות בזפק הן מתחילות להחמיץ. תתאר לעצמך שיש לגוזל דייסה בזפק שלא התעכלה במשך 8 שעות. הזפק מלא בדייסה בערך שליש. עכשיו אתה מגיע עם דייסה חדשה וממלא שוב את הזפק. האוכל החדש מתערבב עם האוכל הישן שעמד 8 שעות. החומציות של המזון הישן עוברת לחדש. האוכל מחמיץ מהר יותר ונותר בזפק יותר זמן. לאחר מכן האוכל כבר מתחיל לתסוס ואפשר לראות שהזפק נפוח ויש אויר. הלחץ מונע מהמזון ירידה למערכת העיכול והמזון הנותר הולך ומתקלקל. בשלבים אלו הזפק כבר לא פועל והמזון עומד.
במקרים כאלה יש צורך בהתערבות וטרינרית דחופה.
tukoniko41
ביצה
ביצה

שליחה על ידי tukoniko41 »

האם במקרה כזה ניתן לתת לגוזל מעט מים? אולי זה יעזור לעיכול?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לא. דילול האוכל לא יועיל. המים עלולים לעלות חזרה לקנה ולגרום לחנק.

במקרים שתיארתי קודם שואבים את תכולת הזפק. מחדירים צינורית לזפק כשבקצה הצינורית מזרק. מחדירים מעט מים חמימים ושואבים את התכולה. לאדם לא מיומן עלולות לקרות תקלות שתוצאותיהן קשות. למשל פציעה או ניקוב דופן הזפק.

ההמלצה שלי לא למהר ולבצע פעולות שעלולות להיות בלתי הפיכות.
לפני הכל תן לגוזל להתמודד עם עיכול המזון. תמתין אפילו 12 שעות ותן לו לעכל. לאחר מכן תתחיל להאכיל כמויות קטנות של מזון בכל פעם.
tukoniko41
ביצה
ביצה

שליחה על ידי tukoniko41 »

אחסאן,
מה שלומו של הגוזל? הוא התאושש?
סמל אישי של משתמש
אחסאן
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי אחסאן »

הגוזל בסדר אבל הזפק שלו עדיין לא התרוקן וכשאני מאכיל את הגוזל השני .הגוזל הראשון לא מפסיק להצייץ
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”