ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

החתמה והרגל

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

יאשיהו
בקיעה
בקיעה

החתמה והרגל

שליחה על ידי יאשיהו »

אם יש לי גוזלים של פרנסוטה, באיזו צורה הם יהיו יותר ידידותיים,בהרגל או בהחתמה רגילה?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: החתמה והרגל

שליחה על ידי eli_lea »

לא משנה באיזה סוג של גוזלים מדובר, תמיד תהליך ההחתמה הוא עמוק יותר ויוצר השפעה טובה יותר על התוכי.
החתמה זהו תהליך בו לוקחים את הגוזל בגיל צעיר מאוד או מיד עם בקיעתו מהביצה ומאכילים אותו. אפשר להגיד שבתהליך אנחנו מחליפים את האם והגוזל חש כלפינו כאילו אנו ההורים שלו. הוא לא רואה בבני האדם ;שמי שיכולים לפגוע בו או לסכן אותו ונותן בהם את אמונו ממש כפי שהיה נותן בהוריו.
בתהליך ההחתמה לא רק מאכילים את הגוזל ושומרים על חום גופו, גם נוגעים בו ומדברים אליו, כדי שיהיה רגיל למגע ולא ירתע בהמשך כאשר יגדל.ככל שהקשר עם הגוזל גדול יותר כך ההחתמה טובה יותר.

הרגל זהו תהליך שבו מאפשרים להורים לגדל את הגוזל ולוקחים אותו מיד עם יציאתו מהתא, הגוזל נמצא במחיצת בני אדם ומתרגל לנוכחות ולמגע. התהליך קל ופשוט יותר ולעיצתים קרובות בתוכים קטנים הוא מספיק על מנת לגרום לתוכי לא לפחד מאיתנו.

מעט מאוד תוכים קטנים כגון תוכונים, ציפורי אהבה, ואף קוקטילים עוברים החתמה. בדרך כלל יחתימו גוזלים אלו מי שרוצה לגדלם לעצמו ולא למטרת מכירתם. ההשקעה בהחתמה לא באה לידי ביטוי במכירה ולכן החתמה לא מתבצעת בתוכים קטנים.

רוב רובם של התוכים שרואים בחנויות לחיות מחמד אינם עוברים החתמה. לאחר יציאת הגוזלים מהתא לרוב קוטמים את נוצות התעופה שלהם ומרגילים אותם ליד. בשלבים אלו התוכי חשוף ללחצים ולפחד איום מאחר והוא חש מאוד פגיע. לאחר מכירתו הוא נמצא בתוך כלוב בחנות והוא נמכר כתוכי מוחתם. בדרך כלל התוכי יפתח בעיות התנהגות אם המגדל שרכש אותו אינו מספיק מיומן לטפל בתוכי כנדרש.
יאשיהו
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי יאשיהו »

אם משתמשים בהרגל , הוא יפסיק לנשוך?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם הוא מספיק צעיר יתכן שכן, תלוי באופיו של התוכי ובגישת המגדל. ככל שהתוכי בוגר יותר ואינו רגיל למגע כך קשה יותר להרגילו אלינו.
יאשיהו
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי יאשיהו »

מאיזה גיל אפשר להרגיל אותו?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם אינך מעוניין להאכיל אותו אז ברגע שהוא מתחיל לאכול באופן עצמאי. עדיף להוציא אותו מעט לפני ולהאכיל ארוחה ביום.
יאשיהו
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי יאשיהו »

אבל לא ענית לי באיזה גיל אפשר להתחיל להרגיל אותו
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

55 כתב:אם אינך מעוניין להאכיל אותו אז ברגע שהוא מתחיל לאכול באופן עצמאי. עדיף להוציא אותו מעט לפני ולהאכיל ארוחה ביום.
ברגע שהגוזל יוצא מתא ההטלה ומתחיל לאכול באופן עצמאי. במידה ואתה מעוניין להאכיל אותו בארוחה אחרונה אפשר להוציא קודם לכן כאשר הגוזל מנוצה אך עדיין לא עזב את התא. כשמדובר בהרגלה ככל שמוקדם יותר כך טוב יותר. אי אפשר לקבוע גיל מדוייק. לכל גוזל קצב התפתחות משלו וצריך להחליט על פי המראה וההתפתחות.
יאשיהו
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי יאשיהו »

מה לוקח פחות זמן , הרגלה או החתמה?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

החתמה זה תהליך שמתבצע לאורך זמן תוך כדי גדילתו של הגוזל. לגוזלים מסוגים קטנים התהליך קצר יותר מאשר לגוזלים של תוכים גדולים.
הרגלה לתוכים קטנים בדרך כלל תהיה מהירה יותר . הרגלה לתוכים גדולים עלולה להיות מאוד בעייתית ומלווה בלחץ ופחד נורא מצד התוכי. התהליך יכול להצליח או לא להצליח תלוי באופיו של התוכי. בכל מקרה התוצאות הסופיות יהיו שונות וההבדלים בין תוכי שעבר החתמה טובה לבין תוכי מורגל ניכרים.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”