ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

איחסון שק אוכל

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
Galke00
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

איחסון שק אוכל

שליחה על ידי Galke00 »

חברים, לילה טוב, צריך עזרה והמלצה לאחסון של שק 20 ק"ג גרגרים וזרעונים.
מבקש המלצות איך לשמור על טריות האוכל ולמנוע כניסת חרקים שיתחילו להתרבות וכו' וכו'...
אודה לרעיונות לשמירת הטריות
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: איחסון שק אוכל

שליחה על ידי eli_lea »

אפשר להשתמש בשקית וואקום, ישנן שקיות וואקום לאיכסון והשימוש שלהם הוא איכסון שמיכות למשל. מכניסים את
הזרעים ומצמידים צינור שואב אבק לפתח מיוחד וכך נוצר וואקום בשקית. בוואקום כמובן לא יכולים להתפתח מזיקים.
אפשרות שנייה זה לשמור את השק במקום מוצל וקריר כשהוא סגור טוב.
אפשרות שלישית רכישת מיכלי איכסון. לדעתי יקר ותופס מקום רב במיוחד למי שאין כמות גדולה של תוכים שיש להאכיל.
כל המזיקים או רובם המכריע מתפתחים מהזרעים עצמם. תהליך הניפוי כמובן לא מנקה את הביצים שמוטלות בתוך
הזרעים ובתנאי חום ולחות מתאימים הם מתחילים לבקוע.
ישנו שימוש בחומרי הדברה "מותרים" או "שאינם מזיקים" בכמויות מדודות שמשתמשים עימם יצרני המזון. אני אישית די מוטרד מהשימוש
בחומרים אלה, מוטרד הרבה יותר מאשר לראות את החרקים.
אגב, הקפאת מזןו ליומיים מחסלת את החרקים. לרוב מדובר בחידקיות שלא שורדים את הטמפרטורה.

לסיכום, אריזת וואקום יכולה להיות מעולה, שמירה של הזרעים בטמפרטורה נמוכה (בחורף כמעט ולא נתקלים בחרקים במזון) גם היא מונעת.
ההמלצה הטובה יותר היא לרכוש כמויות מזון קטנות יותר כך שאפשר לאחסן אותם בקלות והטריות שלהן נשמרת.

בהצלחה.
Galke00
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי Galke00 »

תודה רבה אלי
תוכיהו
בקיעה
בקיעה
אזור מכירה: ירושלים ומרכז
איש קשר:

שליחה על ידי תוכיהו »

גם אני קונה תערובת בשקים של 25 ק"ג.
אני מכניס כל שק כזה לשקית ניילון גדולה וקושר אותה,
את השקית אני מכניס לדלי (כמו דלי זבל גדול) עם מכסה.
לשימוש יום יומי אני מעביר תערובת לדליים סגורים של 5 ק"ג ומהם אני ממלא את כלי ההאכלה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”