דף 1 מתוך 1

תנאים והחתמת תוכונים

נשלח: 30 מרץ 2013 13:30
על ידי pich
חג שמח!
שוב אניתמונה

רציתי לשאול כמה שאלות...
קודם כל איפה צריך למקם את הכלוב?הוא כרגע ממוקם בחדר מואר אבל אף פעם לא מגיעה אליו שמש ישירה.
בחדר הזה אני לא ישנה,אבל אני נמצאת בו רוב היום ויש בו מחשב ובלילה אני מכסה להם את הכלוב,אבל לפעמים אני צריכה להשאר עד מאוחר עם המחשב ואני שומעת שהתוכים מתעוררים כנראה בגללי,האם זה רע או שהם עדיין יכולים לחזור לישון עם הרעש?(הרעש לא חזק,בדרכלל נקישות מקלדת או מוזיקה חלשה מאד)

ועוד כמה שאלות לגבי החתמה.
רציתי מאד תוכון רגיל או אנגלי מוחתם אבל אצל רוב המגדלים שמצאתי תהליך ההחתמה הוא שהם פשוט מוציאים אותו מהקן אחרי שהוא גמול ומשחקים איתו עד שניהיה ידידותי....זאת רמת החתמה טובה או עצלנית? אני יכולה לעשות את זה לבד אם התוכונים שלי יטילו?

מישהי אמרה לי שבכלל לא כדאי לי לקחת תוכון בגלל שהם מאד לא חברותיים והם "טיפשים" ופחדנים...לפי מה שאני יודעת זה לא נכון ...למישהו יש ניסיון איתם?
תודה רבה!תמונה

Re: תנאים והחתמת תוכונים

נשלח: 30 מרץ 2013 21:20
על ידי eli_lea
קודם כל בניגוד לדעת וטרינרים שממליצים על שנת לילה של 10 שעות ללא רעש והפרעות (הלוואי עלי) אני חושב שאין בעייה לתוכים להשלים שינה במהלך היום. קודם כל אם נשווה את התוכים שלנו לתוכים שחיים בטבע אנחנו יכולים לראות שהלילות שלהם מאוד לא נינוחים והשינה מאוד לא שקטה. הם תמיד על המשמר , כל תנודה של ענף ברוח או כל רחש מקפיץ אותם. עד כאן בקשר לתוכים בטבע. נחזור לתוכים בגידול ביתי בוולירים או בתי גידול , למשל אצלי בבית הגידול אני יכול לראות פעילות לילית רצופה. אין לתוכים בעייה לרדת לאכול גם באחת או שתיים בלילה, אין להם בעייה לסדר נוצות זה לזו ולהאכיל. במהלך היום הם ישלימו שינה ובמיוחד בצהריים.

לגבי כיסוי הכלוב, גם עם כיסוי הכלוב יש לי השגות. מי שחושב שהוא שם כיסוי ו"מכבה" את המערכת של התוכי והוא נרדם טועה.
לעיתים קרובות זה להיפך. התוכי שומע קולות מוזרים אך אינו רואה במה מדובר, כשהוא לא מכוסה הוא יכול להבין ממה הרעש נובע ולהיות רגוע, כשהוא מכוסה הוא יכול רק להיות דרוך כדי שלא להיפגע. אני לא מכסה את התוכים שלי.

זאת החתמה עצלנית שלרוב מספיקה. התוכים מהסוכים הקטנים די חברותיים ואינם זקוקים להחתמה ארוכה. אם את מעוניינת לשפר את ההחתמה אבל עדיין לא ממש להאכיל מספר פעמים ביום, את יכולה לתת לתוכי את הארוחה האחרונה עם המזרק, פעם ביום תוך כדי שהוא מתחיל להיגמל ולאכול באופן עצמאי. כך או כך בדרך כלל זה מספיק.
מעבר לזה מגדלים לא מחתימים ומאכילים תוכים קטנים מאחר וההשקעה לא משתלמת ואינה מוחזרת במכירת התוכי.

תוכון לא פחות חכם מתוכים אחרים, התוכי שמדבר הכי הרבה מילים (ספר גינס) הינו תוכון.
הם שובבים עליזים ופעלתנים. אפםשר בהחלט להנות מהם. בתי החתימה אחד כזה לפני שנים ומאוד נהנינו מחברתו.
קראנו לו גריגורי :
1.JPG

Re: תנאים והחתמת תוכונים

נשלח: 02 אפריל 2013 12:50
על ידי pich
תודה רבה על התשובות!
ומה לגבי תנאי השמש? האם הכלוב צריך להיות בשמש ישירה או שמספיק שהחדר מואר ע"י שמש?

תוכון מקסים...מאד אוהבת את הלבנים והצהובים