ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

הכנסת תוכי שני לבית

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
shemesh
ביצה
ביצה

הכנסת תוכי שני לבית

שליחה על ידי shemesh »

שלום,
ברשותי אקלקטוס בן ארבע מוחתם ובדוק למחלות.
השבוע אחותי קיבלה במתנה ציפור אהבה בן חודשיים ויש לי מספר שאלות:
א. האם יש חשש להעברת מחלות מהציפור אהבה לאקלקטוס? (הבנתי שלציפורים קטנות לא עושים בדיקות דם) הציפור אהבה נקנתה מחוות התוכים בכפר הס.
ב.איך אני יכול לחבר בין הציפורים כך שיסתדרו יחד?
אם אני מניח את ציפור האהבה על הרצפה האקלקטוס רץ לתקוף אותו,
גם כשהיה לנו קוקטיל האקלקטוס תמיד ניסה לתקוף אותו,
זה יוצר מצב מתיש מאווד שכל זמן נתון אחד מהם צריך להיות נעול בכלוב או בחדר אחר כי אחרת האקלקטוס רץ לכלוב של הציפור אהבה.
אני אציין שהאקלקטוס הוא לא תוקפן כלל כלפי בני הבית אבל משום מה ציפורים הוא לא מקבל.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: הכנסת תוכי שני לבית

שליחה על ידי eli_lea »

א. בהחלט ישנו חשש רציני להעברת מחלות. במיוחד אצל תוכים קטנים מהסיבה שהם לא נבדקים. לא נבדקים לא בגלל שאי אפשר אלא בגלל ש"זה לא משתלם". עלות הבדיקה יותר ממחיר התוכי או הציפור.
מי שמחזיק תוכים ומוסיף תוכים חדשים קטנים/גדולים מן הראוי שישמור על הפרדה ביניהם (הסגר) למניעת העבקרת מחלות. את התוכי החדש שמים במקום נפרד ומרוחק מהתוכים הקיימים למשך 40-45 יום . בזמן הזה בוחנים את מצבו הבריאותי.
די מאכזב שבכפר הם לא מבצעים בדיקות לתוכים כי הם "קטנים" אבל באותו מתחם מחזיקים גם תוכים גדולים. מה שווה הבדיקה שנעשית
לתוכים גדולים אם לאחר שעה הם באים במגע עם תוכים שאינם בדוקים שנכנסים לחווה?

ב. האקלקטוס מן הסתם הינו התוכי הותיק והוא חש טריטוריאליות לגבי המקום. יש לחבר בין התוכים כאשר אתם בהשגחה צמודה.
נסה לשתף אותם במשחקים משותפים, למשל פזר אוכל על השולחן שילקטו ביחד. בכל מקרה תמיד תהיה שם על מנת להפריד במידת הצורך.
matan_175
גוזל
גוזל

שליחה על ידי matan_175 »

אתה יכל לבדוק את הציפור אהבה במעבדה חדשה שנפתחה לא מיזמן ... כדאי לכייל את המערכת הם עושים כרגע בדיקות בחינם .
תמהר ..... כי עוד מעט זה יעלה לא מעת כסף ...
לגבי כפר הס - הבדיקת כלמידיה שהם עושים לתוכים גדולים (וגם את זה הם עושים לחלק קטן) היא רק כדי להראות " יעני " התוכים בפיקוח וטרינרי .... סתם שטויות - לא שווה לישמור אפילו את התעודה - כפר הס היא לא ה"חווה " היחידה שעושה את זה - כל הסוחרים , חוות התוכים בארץ עושות את זה .
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מן הסתם כל חווה או בית גידול שיש בו תחלופה של תוכים אינו יכול לשמור על רמת בריאות טובה של התוכים. במיוחד לא חוות שבהן הגישה לתוכים חופשית. כל סוחר שרוכש תוכים ומוכר תוכים בעצם חושף את בית הגידול או החווה למגוון מחלות ללא שליטה.
לעומת זאת בתי גידול "סגורים" שאין כניסה לתוכים מבחוץ עם בדיקות תקופתיות קפדניות כן יכולים לשמור על בריאות התוכים.
אתן דוגמא, בית הגידול שלי סגור למבקרים ומלבדי אף אחד לא נכנס אליו. על אף שזה המצב בית הגידול כולו עובר בדיקות תקופתיות לשלילת מחלות. מעבר לזה חלק מהגוזלים גם הם עוברים בדיקות אקראיות.
אז למה אני לא מחזיק ציפורי אהבה, קוקטילים, דררות או סוחר בסוגי תוכים שונים? הסיבה הפשוטה, שאם אעשה זאת לא אוכל לשמור על הסטריליות הקיימת בבית הגידול שלי.
יש מי שרוצה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, זה לא עובד ברוב המקרים.

כמעט כל שבוע מתקשרים אלי אנשים שרכשו במקומות שונים תוכים שמתו ומבקשים להתייעץ עימי. מוות של תוכים זוהי תוצאה
ישירה של חוסר בקרה בבית הגידול וחשיפה של תוכים לתוכים ממקורות שונים שאינם בדוקים למחלות.
יתכן שבמסחר בשיטה הזו מרוויחים יותר כסף (או מרוויחים) אבל כסף זה לא הכל בחיים!
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”