ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גידול תוכונים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
aviho
ביצה
ביצה

גידול תוכונים

שליחה על ידי aviho »

שלום אני די חדש פה אני מגדל כבר חצי שנה תוכונים יש לי 10 זוגות חלקת חצי אנגלים חלקם אוסטרלים ויש גם אנגלים טהורים רציתי לקבל טיפים ככה על ריבוי אוסטרלים ותזונה מאוזנת אני מאכיל אותם בתערובת תוכונים ופירות וירקות עם בסיס יומי יש שם כמה זוגות שניכנסים לתא הטלה רציתי טיפים בתפריט יומי הכלוב הוא מטר 20 גובה מטר 20 רוחב ומטר 50 אורך תודה מראש אביהו
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: גידול תוכונים

שליחה על ידי eli_lea »

שלום רב,
בתזונה שמבוססת על תערובת זרעים צריך לשים דגש על התוספות השונות על מנת שהתוכים יקבלו את כל אבות המזון.
תערובת הזרעים צריכה להיות איכותית עם מגוון זרעים ואפילו כופתיות. בקישור הבא אתה יכול לקרוא מה
תערובת זרעים איכותית אמורה להכיל:
http://www.tukishops.com/index.php

בנוסף פעמיים שלוש בשבוע יש לתת תוספת של ירק ופרי, פעמיים בשבוע השרייה /הנבטה ותוספת של מזון ביצים.
יש לתת תוספת סידן לאורך כל השנה . אפשר סבידה, אבן גיר, אבן קלציות.

מרכיבי מזון לתוכים ירקות ופירות

פירוט מרכיבי מזון לתוכים

השרייה הנבטה ועוד

סירטון המדגים הכנת השרייה / הנבטה

לגבי הריבוי, כדאי להציב את כל תאי ההטלה באותו גובה בכלוב. כך לא יווצר מצב שכמה תוכים יחשקו בתא
שממוקם גבוה יותר ויפתחו במלחמה.
חשוב שבין תא הטלה אחד למישנהו ישמר רווח של כ 20 ס"מ כדי שהתוכים לא ירגישו שהשכן חודר לטריטוריה שלהם ויתקפו אותו.
חשוב שענפי או מקלות העמידה יהיו מותאמים ונוחים ללפיתה. חשוב שיהיו מספיק ענפי עמידה לכולם.
כנ"ל לגבי כלי האוכל, לשים מספר כלי אוכל ומים במקומות שונים בכלוב כדי שלכולם תהיה הזדמנות להגיע ולאכול ללא הפרעות.
aviho
ביצה
ביצה

Re: גידול תוכונים

שליחה על ידי aviho »

קודם כל אני באמת בשוק על המהירות של התגובה מקמתי את תא הטלה אחד מהשני בערך 20 סנטימטר מחור לחור תודה רבה רבה על התשובה המהירה והמדיוקת שמח שאני חלק מהפורום הזה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”