ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
אקליפטוס , שימושים בחלקי העץ לטובת בעלי הכנף.
מנהל: מפקחים
אקליפטוס , שימושים בחלקי העץ לטובת בעלי הכנף.
לכל מגדלי הפרקיטים והתוכיים יש דבר חשוב בטיפול בציפורים שרוב המגדלים בארץ שוכחים ממנו בד"כ וזה לשים בכלובים ענפי אקליפטוס עם העלים והפירות הקטנים.
התוכים נהנים מהענפים זה משמש להם גם למשחק וגם למאכל ומקור ירק וויטמין חשוב מאין כמוהו.
האקליפטוס חשוב בעיקר בגידול פרקיטים, משום שהם מגיעים אלינו מאוסטרליה - מדינה שידועה בכמיות עצי האקליפטוס שגדלים בה ומהווים חלק חשוב בתפריטם של הפרקיטים בטבע, בנוסף לזרעי הבר שהם מלקטים .
בתוכים גדולים מומלץ לעשות את מקלות העמידה בכלובים מענפי אקליפטוס וכך הם מכרסמים את המקלות וכשהמקלות מכורסמים מחליפים לענפים חדשים.
בציפורים קטנות יותר מומלץ לשים עלים + ענפים דקים טריים וירוקים והם יחסלו אותם במהרה.
יש מספר יתרונות לאקליפטוס כמו שצויין עד כה יתרונות תזונתייים ובריאותיים ויתרון נוסף הוא שבעצם ענפי האקליפטוס הם בחינם ולא עולים לנו בכסף וכך יש לנו מקור מזון נוסף וחשוב לציפורים "חינם אין כסף".
חשוב לוודא כי האקליפטוס שאנו גוזמים לא יעמוד בצידי כבישים כי אז הענפים והעלים עלולים להיות רעילים מהגזים שהמכוניות פולטות מספר עובדות על האקליפטוס
1. מהאקליפטוס, מפיקים שמן אתרי חריף, המשמש בתעשיית בשמים ותרופות חשובות נגד מחלות אף וגרון ונגד קדחת (מלריה).
2. עץ האקליפטוס דוחה חרקים.
3. שמן האקליפטוס משמש לחיטוי.
4. תמצית עלי האקליפטוס משמשת למריחה על הזרועות לדחיית יתושים, למשך-5 שעות.
5. התמצית משמשת גם דיאודורנט, להפגת ריח גוף רע.
6. החומר הפעיל העיקרי באקליפטוס, הוא השמן הנדיף אקליפטול (Eucalyptol), המהווה חומר אנטיספטי ונוגד גודש יעיל
התוכים נהנים מהענפים זה משמש להם גם למשחק וגם למאכל ומקור ירק וויטמין חשוב מאין כמוהו.
האקליפטוס חשוב בעיקר בגידול פרקיטים, משום שהם מגיעים אלינו מאוסטרליה - מדינה שידועה בכמיות עצי האקליפטוס שגדלים בה ומהווים חלק חשוב בתפריטם של הפרקיטים בטבע, בנוסף לזרעי הבר שהם מלקטים .
בתוכים גדולים מומלץ לעשות את מקלות העמידה בכלובים מענפי אקליפטוס וכך הם מכרסמים את המקלות וכשהמקלות מכורסמים מחליפים לענפים חדשים.
בציפורים קטנות יותר מומלץ לשים עלים + ענפים דקים טריים וירוקים והם יחסלו אותם במהרה.
יש מספר יתרונות לאקליפטוס כמו שצויין עד כה יתרונות תזונתייים ובריאותיים ויתרון נוסף הוא שבעצם ענפי האקליפטוס הם בחינם ולא עולים לנו בכסף וכך יש לנו מקור מזון נוסף וחשוב לציפורים "חינם אין כסף".
חשוב לוודא כי האקליפטוס שאנו גוזמים לא יעמוד בצידי כבישים כי אז הענפים והעלים עלולים להיות רעילים מהגזים שהמכוניות פולטות מספר עובדות על האקליפטוס
1. מהאקליפטוס, מפיקים שמן אתרי חריף, המשמש בתעשיית בשמים ותרופות חשובות נגד מחלות אף וגרון ונגד קדחת (מלריה).
2. עץ האקליפטוס דוחה חרקים.
3. שמן האקליפטוס משמש לחיטוי.
4. תמצית עלי האקליפטוס משמשת למריחה על הזרועות לדחיית יתושים, למשך-5 שעות.
5. התמצית משמשת גם דיאודורנט, להפגת ריח גוף רע.
6. החומר הפעיל העיקרי באקליפטוס, הוא השמן הנדיף אקליפטול (Eucalyptol), המהווה חומר אנטיספטי ונוגד גודש יעיל
Re: אקליפטוס
יפה מאוד, אני אוסיף בנוגע לשימוש בענפי העץ.
בסך הכל ישנם כ 700 מיני אקליפטוס כאשר בישראל יש 170 מינים רובם נדירים.
בסוגים מסויימים העלים והפרי נחשבים רעילים אם כי לא קטלנים.
אני אישית משתמש בענפי עץ האקליפטוס ללא הפרי . לעיתים לאחר ניקוי תאי ההטלה והכנתם מחדש
אני מניח מספר עלים בתוך התא. אני נוהג כך הרבה מאוד שנים ולא נצפו בעיות לפחות לא בתוכים גדולים.
את הפירות של העץ אני לא מכנים לכלובים או לתאים.
ענפי העמידה הטבעיים כגון האקליפטוס הרבה יותר טובים מהמקלות המעובדים שמגיעים עם הכלובים.
ענפי העץ אינם בקוטר אחיד וזה בריא יותר לרגלי התוכים / ציפורים, הם מחוספסים יותר ולכן התוכים והציפורים
יכולים להשחיז את המקור והציפורניים נשחקות בצורה טובה יותר.
תודה על המידע
בסך הכל ישנם כ 700 מיני אקליפטוס כאשר בישראל יש 170 מינים רובם נדירים.
בסוגים מסויימים העלים והפרי נחשבים רעילים אם כי לא קטלנים.
אני אישית משתמש בענפי עץ האקליפטוס ללא הפרי . לעיתים לאחר ניקוי תאי ההטלה והכנתם מחדש
אני מניח מספר עלים בתוך התא. אני נוהג כך הרבה מאוד שנים ולא נצפו בעיות לפחות לא בתוכים גדולים.
את הפירות של העץ אני לא מכנים לכלובים או לתאים.
ענפי העמידה הטבעיים כגון האקליפטוס הרבה יותר טובים מהמקלות המעובדים שמגיעים עם הכלובים.
ענפי העץ אינם בקוטר אחיד וזה בריא יותר לרגלי התוכים / ציפורים, הם מחוספסים יותר ולכן התוכים והציפורים
יכולים להשחיז את המקור והציפורניים נשחקות בצורה טובה יותר.
תודה על המידע

Re: אקליפטוס , שימושים בחלקי העץ לטובת בעלי הכנף.
אפשר לציין את הסוגים הלא רעילים אני גר בצפון קריית שמונה ויש ליד הבית שלי מלא עצים ממש ממש מלא אז אם אפשר לציין מה מותר אשמח מאוד
קשה מאוד להבדיל ולזהות את המינים השונים. לדעתי הכי פשוט לא להשתמש בפירות אלא אך ורק בענפים ובעלים.
בכל מקרה לשטוף את הענף והעלים ולהסיר ממנו לשלשת של ציפורי בר וליכלוך.
בכל מקרה לשטוף את הענף והעלים ולהסיר ממנו לשלשת של ציפורי בר וליכלוך.
אם אני יצלם מחר יש מצב שתוכלו לזהות 
אני לא אוכל לזהות מאחר ואיני מכיר את כל המינים והסוגים. כך שלא אוכל לתת לך תשובה אמינה.
כמו שאמרתי, כדי שלא לסכן את הציפורים אפשר להשתמש רק בענפים ובעלים.
כמו שאמרתי, כדי שלא לסכן את הציפורים אפשר להשתמש רק בענפים ובעלים.
אוקי תודה רבה