ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
שלום מגדלים,
יש לי קוקטייל פנינה ואני מאוד מתקשה למצוא את המין שלו-למרות שבשאר הקוקטיילים אני יודע מעולה..
אני בקרוב קונה להקת קוקטיילים ואני רוצה לדעת אם להביא לו זכר או נקבה חיפשתי בהרבה אתרים ולא קיבלתי תשובה,אשמח אם תתעזרו לי
זה תלוי בגיל הקוקטיל.
הזכרים יאבדו את סימני הפנינה עד גיל שנה, חלק קטן ישאר עם סימני פנינה דהויים מאוד שלעיתים קרובות גם הם נעלמים בהחלפת הנוצות הבאה. נקבות ישארו עם סימני הפנינה לךמשך שארית חייהן.
אם התוכי שלך עבר את גיל שנה והחליף נוצות מדובר בנקבה. אם התוכי שלך עדיין צעיר מוקדם לקבוע.
האמת שקניתי אותו לפני כמעט שנה והוא כבר היה יחסית גדול,בערך 3 חודשים ויותר,אני לא יודע מה זה החילוף נוצות הזה...אם זה ככה אז
זה אמור להיות נקבה..
אבל אם זה נקבה אז איך אפשר להסביר את זה שלא היו להם גוזלים כי יש לי גם זכר איתה..
יפה, סבלנות, כך זה מתחיל, הזכר נכנס לתא ההטלה ונשאר שם כאשר מידי פעם הוא דופק על התא או מכרסם מעט
כך הוא מעביר לנקבה מסר שהתא מוגן ובטוח ושהיא יכולה להיכנס ולהטיל ללא חשש.
לאחר מכן הנקבה נכנסת לבחון את התא ומיד לאחר מכן מצטרף אליה הזכר כדי לשכנע אותה.
לרוב לאחר שהיא מרגישה בטוחה התוכים מגיעים לשלב בו הם מזדווגים.
יכולה לעבור תקופה של 10 יום ואפילו שבועיים עד שרואים תוצאות. בינתיים הזוג נכנס שוב ושוב לתא ההטלה.
ככל שתפתח יותר את תא ההטלה הנקבה תרגיש פחות בטוחה להטיל. ככל שתיתן להם שקט ותמעט בבדיקת התא כל ייטב.
לא תמיד התהליך מסתיים בהטלת ביצים אבל לפי התיאור שלך נשמע שהזוג בכיוון.
לכן, תהיה סבלני ואל תפריע.