ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

2 גוזלים יצאו מהתא

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

ninka
בקיעה
בקיעה

2 גוזלים יצאו מהתא

שליחה על ידי ninka »

ויש לי כמה שאלות.

1.האם צריך משהו מיוחד מכיוון שהם יצאו?
2.מתי הם מתחילים לעוף?
3.מתי גוזרים כנפיים?
4.מתי חושפים לפירות וירקות?
5.בזמן הזה שהם מחוץ לתא אז הם פחות ניגשים לי לליטופים...יוצא שדרך הסורגים אני מלטפת אותם..בזמן הזה שהם כביכול בגמילה..הם יכולים להפוך לפרא ולשכוח תמגע ואת זה שהם כבר לא כזה מפחדים ממני?
6.יש לי כלוב קטן שאני קוראת לו כלוב מנשא..הגוזלים כשהם יהיו עצמאים..הם יכולים בנתיים להיות בכלוב כזה ?
7.באיזה גיל מומלץ להיפרד מהם?
8.התוכי הבכור שיצא היום מהתא,ראיתי אותו עכשיו כשהוא חזר לתא,למה?האם זה תופעה נורמלית?
9.הגוזלים פותחים תמקור טיפה וסוגרים כזה לא עד הסוף..מה יש להם? בהתחלה חשבתי שהם צמאים וחם בתא..אך גם השניים שיצאו מהתא עושים ככה..חשבתי אולי מפחד...אבל גם כשהם יושבים בכלוב ואפאחד לא נוגע בהם אז הם עושים ככה עם המקור.

מצטערת על כמות השאלות..מקווה שיהיה מענה לכולן,תודה תודה מראש!!!! :)))
סמל אישי של משתמש
מוטי4311
ביצה
ביצה

Re: 2 גוזלים יצאו מהתא

שליחה על ידי מוטי4311 »

1.לא
2.אם הזמן כשמתחזקות להם הכנפיים
3.לא גוזרים בגיל הזה,כשהם כבר יכולים לעוף-גוזרים רק אם זה תוכי האכלת יד/תוכי שהורגל לבני אדם. לא סתם תוכי!
4.כמה שיותר מוקדם-בגיל הגמילה
5.אם תשקיעי ותלטפי הרבה,הם יהיו קשורים אליך כל החיים(אלא אם כן לא תלטפי אותם)ואם לא תשקיעי בהם הם יהפכו להיות אכילת יד :(
6.תוכלי בבקשה להעלות תמונה של הכלוב או לתת מידות?
7.מה זאת אומרת להיפרד מהם?
8.כן זה נורמלי ..הם רוצים שוב דייסות וצומי אבל זה עובר מהר..
9.אין מענה..

10:באיזה תוכים מדובר??
11.הם רגילים לבני אדם?
תמונה

תמונה~תוכים שגדלים באהבה~
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

מדובר בתוכונים.. 6 גוזלים.. הכלוב קטן כזה לא איזה כלוב של אוגרים אבל קטן .. קניתי אותו בשביל לסחוב בו תתוכים לויטרינר כשצריך במקום תכלוב הגדול שהוא כבד מאוד.

מכיוון שאין לי נסיון בכלל..אז אפשר בבקשה תשובות יותר ספציפיות? לגבי הכנפיים שלא יעופו לי פתאום..והפירות והירקות.. אני משאירה לעצמי גוזל אחד בתקווה לחברת את כולם.והשאר ילכו בעזרת השם לבתים טובים..כי אי אפשר 8 תוכים בבית
סמל אישי של משתמש
מוטי4311
ביצה
ביצה

שליחה על ידי מוטי4311 »

2-3.אם הכלוב שלך מאפשר להם תעופה תגזרי להם כשהם מתחילים לעוף זה לא איך שהם יוצאים מהתא ופתאום מתחילים לעוף הם צריכים זמן כדי לחזק את השרירים בכנפיים שלהם,אם תגזרי להם בגיל מוקדם כשהם יהיו גדולים יהיה להם הרבה קושי בתעופה..אז כשהם עפים תתני להם לעוף בחדר פעם אחת ותגזרי להם את הכנפיים.

4.בזמן הגמילה-הזמן שבו הם יוצאים מהתא ומתחילים לאכול מהאוכל המוצק-בשלב הזה הכי צריך לתת מגוון רחב של פירות וירקות ואף גם מינרלים וחלבונים כי אם הם מתרגלים רק לגרעינים בהתחלה כשהם יהיו גדולים יפחדו לגעת ולטעום מכל אוכל חדש.

5.תוכים ש"חוברתו"כבר לא יפחדו מבני אדם אבל אם לא משקיעים בהם הם יהפכו להיות תוקפניים מאוד (במיוחד בתוכונים).

6.מה מידות הכלוב?,אם הכלוב קטן מאוד ויקנו ממך עוד הרבה זמן אז מומלץ מאוד שלא,תוכלי להשים בכלוב בגודל מוטת הכנפיים של התוכי ועוד כנף זאת אומרת שאם נניח שנכנסים לרוחב/לאורך בערך 6 כנפיים של תוכונים זה אומר שזה מתאים לשתי תוכונים..

7.מומלץ בגיל שקצת אחרי הגמילה כשהם חזקים ועצמיים-אוכלים לבד ולא צריכים יותר את ההורים שלהם.
תמונה

סמל אישי של משתמש
מוטי4311
ביצה
ביצה

שליחה על ידי מוטי4311 »

1.לא צריך משהו מיוחד רק לעשות את מה שעניתי לך ב2-3

8.זה טבעי לגמרי אין שום חששות.
תמונה

ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

יש טיפים איך להשקיע בהם? ומדובר לאורך כול החיים שלהם בהשקע כי בכל שלב הם יוכלו לחזור להיות פרא? אנסה לצלם יותר מאוחר תכלוב ואעלה תמונה :)...כנראה שזה יהיה לא להרבה זמן...כי אני מתרגלת יותר ויותר ובסוף יהיה לי קשה להיפרד..הם יצאו מהתא אתמול..אז אני שמה פירות וירקות גם ככה להורים..אז כשהגוזלים יהיו מוכנים הם יתקרבו לזה לבד? :)
סמל אישי של משתמש
רענן
בקיעה
בקיעה
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: raanan

שליחה על ידי רענן »

כן הם יתקרבו לבד..
ההשקעה לאורך כל החיים אבל במיוחד במיוחד בשלב הזה מאוחר יותר יש פחות השקעה אבל אל תשכחי אם את לא רוצה להכל יאבד חייבים לשמור איתם על קשר והכל יהיה טוב:)
תמונה Sun Conure
תוכים מגדלים באהבה תמונה
תמונהאו לא מגדלים כלל!
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

אוקיי,תודה רבה! האמת אני נהנת מהם..וכול החיים רציתי תוכי האכלת יד ותמיד היה לי פרא..תמיד גם ניתקעת בחנות חיות ומחזיקה תתוכים שהם האכלת יד...אני מאושרת שסוף סוף יהיה לי בבית אחד,ומזה שיש לי 6 מתוקים עכשיו . אני מוציאה אותם כמה פעמים ביום :),אבל שמתי חב שהיתמקדתי ב2 שנולדו ראשונים...ולכן השאר יותר חוששים ממני...עדין יש זמן לתקן תקשר איתם? :)
סמל אישי של משתמש
מוטי4311
ביצה
ביצה

שליחה על ידי מוטי4311 »

תמונהתמונהתמונהתמונהתמונהתמונה
תמונה

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תתמקדי בתוכי שאת רוצה להשאיר לעצמך, תני לו יחס ליטופים וכו'. נסי לבחור את התוכי שהכי חברותי ואינו חושש.
אפשר לגזור את הנוצות מיד כשהם מתחילים לעוף. שימי לב שכשהתוכונים מחוץ לכלוב הבית צריך להיות סגור. הם
יכולים לעוף באופן פתאומי וללא התראה.
גזירת הנוצות צריכה להיעשותץ בזהירות כשמדובר בגוזלים כדי שלא לגזור נוצות דם.הסבר:
גזירת נוצות לתוכים
נוצות דם וטיפול בפגיעה בהן

ברגע שהתוכי שבחרת יתחיל לאכול באופן עצמאי תעבירי אותו לכלוב משלו. כך הקשר איתך ישמר והתוכי
יהיה פחות בקשר עם שאר התוכים.בשלב זה תתחילי לתת לו מעט יותר יחס, נסי להאכילו מהיד ללטף אותו לדבר אליו וכו'.

אפשר לתקן את ההתנהגות של התוכונים המפוחדים מעט, השאלה האם זה נחוץ. אם הם יעברו לבתים או לכלובי ריבוי זה מיותר.
בכל מקרה, את יכולה ללטף דרך סורגי הכלוב ולאחר מכן לנסות ולהגיש אוכל עם היד בתוך הכלוב. פשוט לזרום עם התוכים, אם הם מאפשרים להתקדם, אם הם מפחדים לנסות ולא לחצות קוים ןלתת להם הרגשה טובה.

לגבי פתיחת המקור, יתכן שזה נובע ממאמץ בו שרויים התוכים (ניסו להתעוף קודם לכן, יתכן שמדובר בכך שחם להם.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”