ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
טיפול בגוזל קווקאר
מנהל: מפקחים
-
רז פרוזניק
- בקיעה

- שם פרטי:: יש כינוי
טיפול בגוזל קווקאר
שלום קיבלתי מהמוכר שמכר לי את הזוג ג'אקו גוזל קווקאר בן 3 שבועות
אז אין לי אומנת אז מה לעשות?
הוא הביא לי דייסה ומזרק והוא אמר לי שבערך כל ארבע שעות להאכיל אותו
הוא אמר לשים נסורת בתא הטלה שהוא הביא לי ולשם אותו שם
הוא אמר שבלילה לכסות את תא ההטלה בשמיכה וזהו
זה מספיק?
צריך לשים שם כוס עם מים?
אז אין לי אומנת אז מה לעשות?
הוא הביא לי דייסה ומזרק והוא אמר לי שבערך כל ארבע שעות להאכיל אותו
הוא אמר לשים נסורת בתא הטלה שהוא הביא לי ולשם אותו שם
הוא אמר שבלילה לכסות את תא ההטלה בשמיכה וזהו
זה מספיק?
צריך לשים שם כוס עם מים?
Re: טיפול בגוזל קווקאר
הגוזל שלך צריך אומנת. הוא אמר לך שלא צריך אומנת? הוא לימד אותך להאכיל?
גוזל לא מנוצה זקוק לשמירה על חום גופו. בתא ההורים והאחים מחממים זה את זה.
יש סיכון כשמגדלים גוזל לא מנוצה ללא שמירה על חום גופו, הגוזל יכול להתפתח בצורה לא טובה . הגוזל יכול לסבול
מעימדון בזפק כתוצאה מכך שאין לו חימום ורוב האנרגיה שלו מופנית לחימום גופו ועוד.
אני לא אומר לך מה לעשות, אני אומר מה צריך.
גוזל לא מנוצה זקוק לשמירה על חום גופו. בתא ההורים והאחים מחממים זה את זה.
יש סיכון כשמגדלים גוזל לא מנוצה ללא שמירה על חום גופו, הגוזל יכול להתפתח בצורה לא טובה . הגוזל יכול לסבול
מעימדון בזפק כתוצאה מכך שאין לו חימום ורוב האנרגיה שלו מופנית לחימום גופו ועוד.
אני לא אומר לך מה לעשות, אני אומר מה צריך.
-
רז פרוזניק
- בקיעה

עכשיו שמתי לו מאוורר שמחמם אותו
הוא בתוך התא (זה תא הטלה של קוקטיילים)
אני רק צריך לדעת אם כדאי לשים שם כוס מים ללחות?
המוכר אמר שמספיק רק לשם אותו בתא הטלה ולהאכיל אותו כל ארבע שעות בערך עד שהזפק מתרוקן וזהו
אני רואה שהוא רועד אבל
מאיפה שקניתי הוא היה עם האחים שלו הם שלושה ביחד איתו
הוא מגדל כמה זוגות בתוך ווילאר גדול
הוא אומר לי שההורים לא איתם (אני חושב אבל שהוא טועה והם איתם כדי לחמם אותם) אבל הוא אמר לי שהם מתחממים בכך שהם בתא הטלה שדי חם שם הם גם בחוץ (הווילאר בחוץ) ולכן חם כי יש שמש
אולי אקנה אומנת אני עוד לא יודע אולי גם לחבר של אבא שלי יש אומנת ואולי הוא ישאיל לנו אותה אני לא יודע מתי ולכן אני צריך לדעת אם זה בסדר איך שהוא עכשיו
הנה גם תמונה
הוא יכול למות אם תהיה טמפרטורה של 25 מעלות בגיל כזה קטן או שרק יהיו לו בעיות בזפק בעתיד?
עכשיו הוא בטמפרטורה של בערך 30 מעלות לפי מה שאני חושב
הוא בתוך התא (זה תא הטלה של קוקטיילים)
אני רק צריך לדעת אם כדאי לשים שם כוס מים ללחות?
המוכר אמר שמספיק רק לשם אותו בתא הטלה ולהאכיל אותו כל ארבע שעות בערך עד שהזפק מתרוקן וזהו
אני רואה שהוא רועד אבל
מאיפה שקניתי הוא היה עם האחים שלו הם שלושה ביחד איתו
הוא מגדל כמה זוגות בתוך ווילאר גדול
הוא אומר לי שההורים לא איתם (אני חושב אבל שהוא טועה והם איתם כדי לחמם אותם) אבל הוא אמר לי שהם מתחממים בכך שהם בתא הטלה שדי חם שם הם גם בחוץ (הווילאר בחוץ) ולכן חם כי יש שמש
אולי אקנה אומנת אני עוד לא יודע אולי גם לחבר של אבא שלי יש אומנת ואולי הוא ישאיל לנו אותה אני לא יודע מתי ולכן אני צריך לדעת אם זה בסדר איך שהוא עכשיו
הנה גם תמונה
הוא יכול למות אם תהיה טמפרטורה של 25 מעלות בגיל כזה קטן או שרק יהיו לו בעיות בזפק בעתיד?
עכשיו הוא בטמפרטורה של בערך 30 מעלות לפי מה שאני חושב
לא מבין למה ההרפתקאות האלה. היית לוקח גוזל מנוצה מעט לפחות. מוכרים היום הכל לכולם מבלי לחשוב לרגע על חיי הגוזל עצמו.
המאוורר לא עוזר, מאוורר יכול לעזור אם הוא בתוך מבנה סגור ויוצר סרקולציה של האויר ומפזר אותו. בטח שלא מאוורר בעוצמה כזאת.
אני הייתי מוותר על המאוורר ומשאיר רק את מנורת השולחן. שם מד טמפרטורה ובודק כל חצי שעה את הטמפרטורה ואם צריך להרחיק או לקרב את המנורה.
טמפרטורה רצויה לגוזל בגילו זה 34 מעלות. לא חושב, צריך לבדוק עם מד טמפרטורה! תקנה בסופר פארם מד טמפרטורה לחדרי תינוקות (שתולים על הקיר) שעולה 10 שקלים ותשים בתא. כך תוכל לדעת מהי הטמפרטורה.
צריך להקפיד שהמנורה לא תהיה קרובה לציוד דליק מצד אחד ומצד שני שהחום לא יעלה ויעלה והגוזל "יתבשל".
כלי מים יכול להיות לעזר בתוך אומנת. בתא ההטלה אני לא רואה שימוש בכלי מים. המים עלולים להישפך ולהרטיב את הגוזל וזה עלול להיות גרוע יותר.
קיבלת הדרכה כיצד להאכיל?
המאוורר לא עוזר, מאוורר יכול לעזור אם הוא בתוך מבנה סגור ויוצר סרקולציה של האויר ומפזר אותו. בטח שלא מאוורר בעוצמה כזאת.
אני הייתי מוותר על המאוורר ומשאיר רק את מנורת השולחן. שם מד טמפרטורה ובודק כל חצי שעה את הטמפרטורה ואם צריך להרחיק או לקרב את המנורה.
טמפרטורה רצויה לגוזל בגילו זה 34 מעלות. לא חושב, צריך לבדוק עם מד טמפרטורה! תקנה בסופר פארם מד טמפרטורה לחדרי תינוקות (שתולים על הקיר) שעולה 10 שקלים ותשים בתא. כך תוכל לדעת מהי הטמפרטורה.
צריך להקפיד שהמנורה לא תהיה קרובה לציוד דליק מצד אחד ומצד שני שהחום לא יעלה ויעלה והגוזל "יתבשל".
כלי מים יכול להיות לעזר בתוך אומנת. בתא ההטלה אני לא רואה שימוש בכלי מים. המים עלולים להישפך ולהרטיב את הגוזל וזה עלול להיות גרוע יותר.
קיבלת הדרכה כיצד להאכיל?
-
רז פרוזניק
- בקיעה

הדרכה קיבלתי
וגם אני קורא את המאמרים באתר
כמו איך להחתים גוזל למגדל המתחיל
וגם אני קורא את המאמרים באתר
כמו איך להחתים גוזל למגדל המתחיל
-
רז פרוזניק
- בקיעה

עבר מלאה זמן והזפק שלא לא מתרוקן?
נראה לי הוא פוצץ אותו באוכל
עברו איזה 6 שעות
יש לי עוד בעיה אני עושה כמו מה שהוא אמר לי את הדייסה אבל אני שם לב שהדייסה עם קצת גושים קטנים ואני מערבב הרבה אבל הדייסה עדיין עם גושים מה לעשות?
נראה לי הוא פוצץ אותו באוכל
עברו איזה 6 שעות
יש לי עוד בעיה אני עושה כמו מה שהוא אמר לי את הדייסה אבל אני שם לב שהדייסה עם קצת גושים קטנים ואני מערבב הרבה אבל הדייסה עדיין עם גושים מה לעשות?
גרוע ביותר שהוא לא מתרוקן. האם הוא התרוקן לגמרי בבוקר?
הדייסה לא צריכה להיות עם גושים ואתה כנראה עושה אותה בצורה לא נכונה. תעדכן איך אתה מכין.
הדייסה לא צריכה להיות עם גושים ואתה כנראה עושה אותה בצורה לא נכונה. תעדכן איך אתה מכין.
-
רז פרוזניק
- בקיעה

בסוף הזפק התרוקן למחרת אבל ב-11:00 ואז האכלתי אותו
אני זוכר שהוא אמר לי להאכיל אותו ב-12-13 גרם דייסה אבל לפי המאמרים שקראתי ראיתי שרשום להאכיל את הגוזל בכ-10% ממשקלו אז זה 5 גרם
האכלתי אותו ב5 גרם וראיתי שהזפק ממש טיפה נפוח אז נתנתי לא עוד 3 גרם דייה
הוא שקל 48 גרם ואחרי הארוחה הוא שקל 53-54 גרם
שנתי לב שהזפק קמץ נפוח אבל נפוח
שהמוכר הביא לי אותו הוא אמר שהוא האכיל אותו לא מזמן והזפק שלו היה ממש נפוח זה בסדר?
מה עדיף קצת נפוח או נפוח יחסית מאוד?
שאני מכין את הדייסה אני שם כפית דייסה ו2-3 כפיות מים חמים עד שהדייסה נהיית טיפה סמיכה אך יותר נוזלים כזאת מרקם כזה זה בסדר נכון?
אני גם רואה ששני צידי הגרון שלא נפוחים זה בסדר צד אחד מימין יותר נפוח (שם אני יודע שהזפק שם)ומצד ימין קצת נפוח (בקושי) זה בסדר?
מה עדיף שיהיה יותר נפוח הזפק כמו שנתן לי אותו המוכר או לנפח את הזפק אבל לא יותר?
אני זוכר שהוא אמר לי להאכיל אותו ב-12-13 גרם דייסה אבל לפי המאמרים שקראתי ראיתי שרשום להאכיל את הגוזל בכ-10% ממשקלו אז זה 5 גרם
האכלתי אותו ב5 גרם וראיתי שהזפק ממש טיפה נפוח אז נתנתי לא עוד 3 גרם דייה
הוא שקל 48 גרם ואחרי הארוחה הוא שקל 53-54 גרם
שנתי לב שהזפק קמץ נפוח אבל נפוח
שהמוכר הביא לי אותו הוא אמר שהוא האכיל אותו לא מזמן והזפק שלו היה ממש נפוח זה בסדר?
מה עדיף קצת נפוח או נפוח יחסית מאוד?
שאני מכין את הדייסה אני שם כפית דייסה ו2-3 כפיות מים חמים עד שהדייסה נהיית טיפה סמיכה אך יותר נוזלים כזאת מרקם כזה זה בסדר נכון?
אני גם רואה ששני צידי הגרון שלא נפוחים זה בסדר צד אחד מימין יותר נפוח (שם אני יודע שהזפק שם)ומצד ימין קצת נפוח (בקושי) זה בסדר?
מה עדיף שיהיה יותר נפוח הזפק כמו שנתן לי אותו המוכר או לנפח את הזפק אבל לא יותר?
יפה רז, אתה יודע יותר טוב מהמוכר בזכות הקריאה שלך באתר.
מאכילים כ 10% ממשקל התוכי ואתה רואה שלאחר שהאכלת זה היה מספיק. אין צורך לנפח ולא לפוצץ. צריך שהזפק
יהיה עגלגל ורך כמו כדור ספוג. אני אסביר לך כדי שתבין מדוע אין צורך לפוצץ את התוכי באוכל.
הזפק של התוכי זהו מחסן מזון, ככל שתשים לו יותר אוכל ותנפח אותו יותר הסיכוי לבעיות גדל. מצד שני הוא לא שבע יותר
כי הוא משתמש במזון שבזפק לאט לאט טמעכל אותו באיטיות. אילו בעיות יכולות להיגרם כתוצאה מהאכלת יתר?
1. האוכל לא מתעכל בזמן סביר ונותר בזפק שעות רבות, ( כמו שקרה לך אתמול) האוכל מתחיל להחמיץ ומתחילים להיווצר גזים בזפק. הגזים מעכבים את העיכול ומתחילים להתפתח חיידקים ופיטריות.
2.מתיחת שק הזפק, הזפק פועל כשריר, אם תמתח יותר מידי את שק הזפק הוא לא יוכל להתכווץ חזרה וישאר רפוי.
כשהוא יהיה רפוי המזון שנותר בו לא יתעכל ויחמיץ.
לכן, תמיד עדיף לתת ארוחה נוספת ופחות מזון מאשר הרבה מזון על חשבון זמן ארוחה נוספת.
הכנת הדייסה:
קודם שים את האבקה, לאחר מכן את המים החמים בכמות הנדרשת ומיד תתחיל בעירבוב. הדייסה צריכה
להיות נקייה מגושים ועם מרקם חלק.
היחס בסדר, לא צריך לתת דייסה סמיכה מידי ולא דייסה דלילה מידי.
סירטון המדגים הכנת דייסה לגוזלים
מאכילים כ 10% ממשקל התוכי ואתה רואה שלאחר שהאכלת זה היה מספיק. אין צורך לנפח ולא לפוצץ. צריך שהזפק
יהיה עגלגל ורך כמו כדור ספוג. אני אסביר לך כדי שתבין מדוע אין צורך לפוצץ את התוכי באוכל.
הזפק של התוכי זהו מחסן מזון, ככל שתשים לו יותר אוכל ותנפח אותו יותר הסיכוי לבעיות גדל. מצד שני הוא לא שבע יותר
כי הוא משתמש במזון שבזפק לאט לאט טמעכל אותו באיטיות. אילו בעיות יכולות להיגרם כתוצאה מהאכלת יתר?
1. האוכל לא מתעכל בזמן סביר ונותר בזפק שעות רבות, ( כמו שקרה לך אתמול) האוכל מתחיל להחמיץ ומתחילים להיווצר גזים בזפק. הגזים מעכבים את העיכול ומתחילים להתפתח חיידקים ופיטריות.
2.מתיחת שק הזפק, הזפק פועל כשריר, אם תמתח יותר מידי את שק הזפק הוא לא יוכל להתכווץ חזרה וישאר רפוי.
כשהוא יהיה רפוי המזון שנותר בו לא יתעכל ויחמיץ.
לכן, תמיד עדיף לתת ארוחה נוספת ופחות מזון מאשר הרבה מזון על חשבון זמן ארוחה נוספת.
הכנת הדייסה:
קודם שים את האבקה, לאחר מכן את המים החמים בכמות הנדרשת ומיד תתחיל בעירבוב. הדייסה צריכה
להיות נקייה מגושים ועם מרקם חלק.
היחס בסדר, לא צריך לתת דייסה סמיכה מידי ולא דייסה דלילה מידי.
סירטון המדגים הכנת דייסה לגוזלים
-
רז פרוזניק
- בקיעה

תודה אלי המאמרים והמדריכים והתגובות המהירות עוזרים לכולם ובמיוחד לי
תודה רבה

תודה רבה