ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

ג׳וי ישנה המון ואני לא יודעת אם היא שותה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Joyjoy
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: מעיין

ג׳וי ישנה המון ואני לא יודעת אם היא שותה

שליחה על ידי Joyjoy »

היי כולם, שוב אני - הבעלים של ג׳וי הג׳אקואית...
אז אחרי יומיים שהיא אצלנו היא כבר עולה אלינו (רק כשהיא על הכלוב, כשהיא בתוכו היא לא רוצה בכלל) אבל אוהבת לשים עלינו ראש ולא כל כך זזה. לפעמים אנחנו מקרבים אליה צעצוע והיא קצת מפרקת אותו.
שני דברים קצת מטרידים אותי - הראשון הוא שהיא ישנה די הרבה. כשהיא בתוך הכלוב היא מסובבת את הגב לחדר (פנים לקיר) ומנמנמת אי בוהה בקיר. היא מקפלת את הרגל כשהיא ישנה, אז אני מניחה שהיא לא מרגישה מאויימת, אבל נראה לי שהיא ישנה יותר מדי.
דבר שני - אנחנו לא רואים אותה שותה. היא אוכלת, ובלשלשת יש הרבה נוזל, אבל אני לא רואה אותה אף פעם שותה וזה ממש מדאיג אותי.
ביום שלישי יש לנו תור לוטרינר אבל עד אז הייתי שמחה לאיזו הארה אולי בנושא.
תודה ושבת שלום,
מעיין וג׳וי

001.jpg
פוזה אופיינית
פוזה אופיינית
גן החיות שלנו
ג׳וי תמונה
צ׳ו תמונה
גיזמו תמונה
והדגים תמונהתמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: ג׳וי ישנה המון ואני לא יודעת אם היא שותה

שליחה על ידי eli_lea »

היא ישנה ממש או שהיא מנמנמת? באילו שעות היא הולכת לישון עם בני הבית?
בדרך כלל תוכים ישלימו שינה במהלך היום, גוזלים נוטים לישון קצת יותר ממבוגרים במיוחד כאשר יש להם חוסר עניין או שיעמום.
לא רואה בזה בעייה. גם הפוזה תשתנה בהמשך ואין צורך להתייחס לכך באופן מיוחד.

תוכים שותים ממש מעט, כמעט שלא רואים אותם שותים. תוכים יקבלו נוזלים מירקות ופירות אם הם מקבלים כאלה.
גם כאן אני איני רואה סיבה לחשש.
לגבי חוסר הרצון בעלייה ליד מהכלוב, הפיתרון הינו תירגול עם התוכי. בכל מקרה כדאי לחכות מעט עם התחלת התירגול עד
לאיקלום מלא. בינתיים תאפשרו לה לצאת מהכלוב באופן עצמאי ולאחר מכן תעלו אותה על היד, אל תכפו עליה לעלות על היד מתוך
הכלוב.

בהצלחה ביום שלישי.
סמל אישי של משתמש
Joyjoy
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי Joyjoy »

האמת שהיא יותר מנמנמת מאשר ישנה. היא הולכת לישון איתנו בערך ב - 22:00-23:00. וקמה בערך ב - 6:00-7:00.
האמת היא שאחר הצהריים היא כבר היתה במצב רוח יותר טוב והיא משחקת איתנו ועם הצעצועים המוזרים שלה (שלט רחוק, טלפון אלחוטי לא פעיל וכף עץ) והיא עולה עלינו מהגג של הכלוב בכיף.
לגבי השתיה - טוב לדעת. היא מקבלת תפוחים טריים כל יום (לא עפה על זה, אבל אוכלת) חוץ מהאוכל שלה שהוא מושרה אז יש בו גם מים.
תודה על התשובה והייעוץ, שבת שלום.
גן החיות שלנו
ג׳וי תמונה
צ׳ו תמונה
גיזמו תמונה
והדגים תמונהתמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יופי, שמח לשמוע שהיא פעילה וחברותית.
שבת שלום.
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

8334 כתב: חוץ מהאוכל שלה שהוא מושרה אז יש בו גם מים.
מה הכוונה האוכל שלה מושרה? ממה מורכב המזון שלה?
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
Joyjoy
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי Joyjoy »

היא אוכלת תערובת שנתנו לנו בחווה - גרעינים וקטניות. אמרו לנו להשרות אותה במים ל-12 שעות לפני שנותנים לה לאכול. לכופתיות נתחיל להרגיל אותה רק בעוד שבוע-שבועיים.
גן החיות שלנו
ג׳וי תמונה
צ׳ו תמונה
גיזמו תמונה
והדגים תמונהתמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

האינפורמציה שמתקבלת ממקומות שונים לגבי אופן הכנת התוכי לקראת העברתו לביתו החדש יוצרת אצלי תחושת אכזבה.
מדוע אדם שרוכש תוכי (במיוחד במקום שאמור להיות מסודר) צריך להתמודד עם העברת התוכי למזון כופתיות?
בכל העולם למדו כבר לפני שנים לא מעטות שהמזון כופתיות הינו בסיס המזון. כל מקום שמכבד את עצמו ידאג לכך שהרוכש יקבל
תוכי גמול לכופתיות כאשר את התוספות למינהן הוא יאכל בהמשך ללא בעייה.
לא יודע אם זוהי הרמה הכללית אבל זה בהחלט לא נכון לנהוג כך וחבל.
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

^ פשוט ככה. לא ברור לי הנושא. להחתים תוכי, בטח בזנים גדולים מבלי לדעת את החשיבות של כופתיות פשוט לא מובן לי...
לחילופין יכול מאוד להיות שאנשים\מגדלים מודעים היטב לנושא ופשוט בוחרים לחסוך.

בכל מקרה, בנוגע למקרה הספציפי הזה.. אני לא הייתי מחכה. אני בטוח שכבר עכשיו אתם נותנים לה מזונות חדשים (פירות, ירקות) ולכן הייתי דואג שהכופתיות יהיו בכלוב מעכשיו ומאפשר לה להכיר בהם ואולי גם להתחיל לאכול לבד ולהקל את תהליך הכופתיות ומדיי פעם גם הייתי נותן לה בעצמי מהידיים ומעודד בהתלהבות כמה שזה טעים.

אני לא יודע כמה זמן היא אצלכם וכד' אבל אם אין תחשובה של "עומס" או חששות או כל דבר אחר מצד התוכי, אני לא רואה סיבה לחכות ולא לבצע הרגלה בהקדם. רווח של כולם.

שיהיה בהצלחה
+++
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
Joyjoy
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי Joyjoy »

היא עדיין קצת בהלם, היום, למשל, היא היתה מצוברחת לגמרי ובכלל לא רצתה לצאת מהכלוב ולעלות עלינו. אני חושבת שאולי כדאי לחכות שהיא תהיה יותר יציבה כדי להכניס שינוי באוכל. סה״כ היא אוכלת (המון).
צדעתי היא גם גמולה ממש טריה. היא אוהבת שאנחנו משקים אותה במים עם פיפטה (שטוצ שהחלטתי לנסות כשחשבתי שהיא לא שותה והיא נדלקה על זה רצח. אני יודעת שאולי זה לא טוב אבל זה משחק חביב...) ולפעמים תופסת את האצבע ועושה תנועות בליעה כאילו היא מנסה לשתות.
אולי אני עושה מלא טעויות אבל אני בעיקר רוצה שהיא תהיה מרוצה ומבסוטית ושהיא תאהב אותנו.
גן החיות שלנו
ג׳וי תמונה
צ׳ו תמונה
גיזמו תמונה
והדגים תמונהתמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”