ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

דייסת גודלים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
רז פרוזניק
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

דייסת גודלים

שליחה על ידי רז פרוזניק »

שאני מכין את הדייסה לגוזלים
היא יוצאת עם גושים קטנים לא משנה מה אני עושה
אני מערבב הרבה מלאה אבל עדיין יש גושים קטנים
מה לעשות?
אני אצלם סרטון של איך שאני מכין את הדייסה
רציתי לדעת מה ההשלכות של דייסה עם גושים?
את הדייסה המוכר הביא לי בחינם אבל אני לא מאמין שיביא לי דייסה זולה כי הוא גם האכיל בדייסה גם גוזלים אחרים שהיו לו
הוא הראה לי איך להכין ולהאכיל אבל הגוזל כבר אכל לא מזמן ולכן נתן לו רק טיפה כדי להראות לי ואז נתן לכמה גוזלי קוניור שמש שהיו לא לאכול מאותה כוס עם אותה דייסה שהאכיל את הגוזל שלי
וגם אעלה תמונה של הדייסה שהוא הביא לי כדי שתגידו לי אם אתם מכירים את הדייסה הזאת והאם היא טובה או שזריך להחליף אותה
ראיתי שהוא נתן לי משקית גדולה אבל שכחתי את היחס אבל אני מערבב עד שהדייסה נוזלין וסמיכה קצת היא יורדת כל פעם בקצת שאני שופך אותה אבל מהר אז היא סמיכה
אני שם מים חמים ובודק את הטמפרטורה של הדייסה על היד כי אין לי מד חום לנוזלים
בקיצור רציתי לעת מה ההשלכות הכלליות של כל זה
והאם אני דואג לכל הצרכים שלו לגבי האוכל
תודה לקוראים ולעונים מחכה לתשובהתמונהתמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: דייסת גודלים

שליחה על ידי eli_lea »

לא יודע אם הדייסה איכותית או לא. ישנם מגדלים שמשתמשים בדייסות שאינן איכותיות מטעמי חיסכון. לדייסות יש גם תאריך תפוגה, אם הדייסה אינה טרייה או שלא נשמרה בתנאים טובים בקירור היא עלולה להתקלקל ולא להימס כראוי.
מה השם של הדייסה, מה תאריך התפוגה שלה?
בכל מקרה, בוא נצא מתוך נקודת הנחה שהדייסה טובה, לא אמורים להיות גושים. תיקח כוס זכוכית, קח כלי נוח ושטוח שאפשר לערבב איתו
כמו ידית של סכין נירוסטה או ידית של כף (פחות נוח להחזיק) ותבחוש היטב, אם יש גושים תמעך אותם לדפנות הכוס ותערבב שוב עד ליצירת מרקם חלק ללא גושים.

היחס ברוב הדייסות הינו 1:2.5-3 בכל מקרה צריך לבדוק מה כתוב על השקית.
לגבי בדיקה על היד, במשך הזמן הגוף שלנו מתרגל לטמפרטורה ולא חש את החום נכון. כשאר תתן חלילה לגוזל דייסה מעט חמה ( מספיק 2-3 מעלות יותר) הוא עלול לקבל כוויה ולאחר מכן הסיכויים שהגוזל ימות די גבוהים.
האם זה שווה רכישת מד טמפרטורה?
ישנם מדי טמפרטורה שמיועדים לנוזלים ומראים ללא הפסקה את הטמפרטורה של הדייסה. מחירם לא גבוה במיוחד, אתה יכול לראות
מד טמפרטורה לנוזלים בקישור הבא:
http://www.tukishops.com/%D7%9E%D7%93-% ... D7%9D.html
מעבר לזה אתה יכול להשתמש במודד חום דיגיטלי רגיל שמוכרים בסופר פארם ב 15 ש"ח. הוא לא נוח מאחר ובכל פעם שהטמפרטורה עוברת את ה 42 מעלות צריך להפעילו מחדש כדי שימדוד שוב אבל זה עדיף על מדידה על גבי היד.
רז פרוזניק
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי רז פרוזניק »

השתמשתי במד חום רגיל אבל לא יודע הוא לא מראה לי את הטמפרטורה למים לדייסה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אתה לא צריך למדוד את טמפרטורת המים, אתה מודד את טמפרטורת הדייסה לאחר עירבוב האבקה והמים ביחד.
מד חום דיגיטלי רגיל מודד עד 42 מעלות ולאחר מכן "נתקע" ולא מראה יותר את הטמפרטורה, צריך לכבות אותו להדליק מחדש ולמדוד שוב.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”