ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

ג׳וי הסתגלות

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Joyjoy
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: מעיין

ג׳וי הסתגלות

שליחה על ידי Joyjoy »

ובכן, אני מתארת לעצמי שאני סתם בלחץ, אבל אני דואגת שג׳וי לא תתאקלם טוב. היא כרגע לא מוכנה בכלל לעלות אלינו ליד וצועקת כשאנחנו מקרבים אליה יד ללטף. גם כשהיא על גג הכלוב.
בשאר הזמן היא מרוצה, משרקרקת ומשחקת. עולה על הכלוב וכבר יורדת חזרה. אוכלת המוווווון. כשאנחנו מלטפים לה את המקור (את זה היא נותנת לנו לעשות) היא מכניסה אותו בין שתי אצבעות ועושה תנועות מהירות כאילו היא מנסה לינוק או לשתות.
אני בעיקר משתפת כי אני דואגת. היה לנו נסיון רע עם התוכי הקודם (הוא רצה לרצוח אותי מהרגע שהגיע הביתה) ואני לא רוצה שהיא גם תצא תוכי עצבני.
סליחה על החפירה תמונה
ותודה.
גן החיות שלנו
ג׳וי תמונה
צ׳ו תמונה
גיזמו תמונה
והדגים תמונהתמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: ג׳וי הסתגלות

שליחה על ידי eli_lea »

אני אתחיל מהתנועות שאת מתארת כתנועות יניקה. תנועות אלו אופייניות לגוזלים שאוכלים ממזרק או מואכלים ע"י ההורים.
הרצון לקבל מזון נותר עוד זמן מה לאחר הגמילה ולכן המגע בצידי המקור מפעיל את הרצון לקבל מזון מחדש.

לגבי חוסר הרצון לעלות אל היד. יתכן שהתוכי חשה חוסר ביטחון וחוסר יציבות על היד. יש כאן שני אלמנטים שונים
האחד מצבה הפיזי שיתכן ויוצר לה מגבלה של יציבות וגילה הצעיר.
את בטח תגידי שיש לה יציבות והיא מטפסת ועולה ויורדת אבל זה אחרת מאשר לעמוד על היד. אין לה אחיזה במקור והיא נעה על גבי היד ומתנדנדת ולכן חוסר הביטחון.
חשוב מאוד להעלות את התוכי ליד בצורה יציבה ולמעט ככל האפשר בתנודות. לתת לתוכי תחושב ביטחון ולא לבצע עימו תנועות מהירות.

לאור מה שאת מתארת תפסיקו ללטף. אתם שולחים יד אליה ומעליה והיא חשה חוסר נוחות ואפילו פחד. ככל שתנסו יותר תגרמו לה
ליותר חוסר ביטחון ורתיעה מהיד המושטת.

השיטה הטובה ביותר הינה להתחיל תירגול עם התוכי. את יכולה לעשות זאת כבר בשלב זה לאור הערכתי שהתוכי כבר מוכן לזה
לפחות על פי התמונות.
התירגול מצד אחד מאפשר פעילות לתוכי והם נהנים מהתשבוחות ומהצ'ופרים ומצד שני גורם לתוכי להפוך לממושמע יותר
ולמלא פקודות בסיסיות.
בדרך כללל אני ממליץ לקחת את הצתוכי למקום אחר בבית שלא בקרבת הכלוב. הפעם מאחר והכלוב שלך קטן וללא עגלה אני אחרוג
מכך ואציע לך להשתשמש בכלוב עצמו למטרת התירגול.
כדי שהתירגול יהיה אפקטיבי מלכתחילה כדאי להעביר את הכלוב והתוכי לאיזור שונה בבית מהאיזור אליו הוא מורגל. נניח לחדר אחר בבית. חשוב שבעת התירגול תהיי נינוחה, ללא הפרעות או אנשים וקולות שיסבו את תשומת לב התוכי מהתירגול.
את הכלוב תניחי על הריצפה, כך שכשהתוכי יעמוד בחלקו העליון הוא יגיע אלייך לאיזור שבין הטבור לחזה. נראה לי שגובהו של הכלוב מתאים או יותר למשימה.
התירגול פשוט ביותר. העלאת התוכי ליד בפקודה והורדתו בפקודה.
בעת העלייה ליד יש לאמור את הפקודה "עלה" און כל פקודה אחרת שתרצי וכשאת מחזירה אותה למעמד והיא יורדת לומר לה "רדי" או פקודה אחרת שבחרת. מילוי הפקודות מצד התוכי צריך להיות מלווה בתשבוחות וצ'ופרים. יתכן שבהתחלה היא לא תרצה צ'ופרים אבל לפחות תשבחי אותה בשימחה כדי שהיא תבין שהיא עושה משהו טוב.

איך מבצעים את התרגיל:
יש לעמוד אל מול התוכי, לשלוח יד לאיזור של החיבור שבים הרגליים לבטן ובמקרה הצורך לדחוף מעט לאחור. ברגע שהתוכי מעלה רגל יש להרים את היד בזהירות על מנת שירים את הרגל השנייה.
תוך כדי העלייה יש לומר את הפקודה "עלה".
כשהתוכי עלה יש לשבח "כל הכבוד" בהתלהבות.
לאחר מכן להחזיר למעמד ולומר "רד". מחזירים את התוכי מאחורי המעמד כך שהוא יכול לאחוז במקורו את המקל ולעלות קדימה.

למה בחדר אחר ונמוך?
התוכי חש חסר ביטחון ולכן ירצה באופן אוטומטי למלא את התפודות ולעלות אלינו.

לאחר העלייה ליד אל תרימי את היד גבוה, השאירי את התוכי על היד כשהיד שלך נמוכה, בערך באיזור הטבור, כאשר היד השניה מקומרת
כמו כיפה כסי את הראש והעיניים בליטוף שיארך שתי שניות. החזירי את התוכי למעמד תוך אמירת הפקודה "רד".
בתחילת התירגול לא צריך להשאיר את התוכי יותר מידי זמן על היד. לאט לאט אפשר להשאירו קצת יותר.
חשוב להשאיר את התוכי נמוך. חשוב שבכל פעם יתרגלו עימו בני הבית השונים.

התירגול תריך להימשך כחמש דקות ביום, אפשר פעמיים ביום לכל היותר.
מטרת התירגול - העלאת התוכי ליד מכל איזור תוך כדי אמירת הפקודה.

אם לא הבנת משהו שקשור לאופן התירגול תשאלי מאחר וחשוב לעשות זאת נכון.
אם החלטת לנסות תשתפי אותנו האם התירגול נעשה בהצלחה.
סמל אישי של משתמש
Joyjoy
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי Joyjoy »

וואו... איזה תשובה נפלאה! אני מודה לך מקרב לב, ואדווח לך על התוצאות.
גן החיות שלנו
ג׳וי תמונה
צ׳ו תמונה
גיזמו תמונה
והדגים תמונהתמונה
סמל אישי של משתמש
Joyjoy
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי Joyjoy »

אגב, מה המידות המומלצות לכלוב של ג׳אקו? אנחנו בטח נרצה לקנות לה כלוב בגודל נכון בקרוב מאוד.
גן החיות שלנו
ג׳וי תמונה
צ׳ו תמונה
גיזמו תמונה
והדגים תמונהתמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כלוב לג'אקו צריך להתחיל מדגם A11 ועד דגם A19-2. לעיתים ישנם מיגבלות של מקום ותקציב ולכן יש לנסות
ולאפשר לתוכי את המקסימום שניתן. איבזור הכלוב בצעצועים שונים למשל יכול לספק לתוכי תעסוקה ומצד שני כשהכלוב
מרווח עדיין יתאפשר לו לטפס ולהתנוענע בחופשיות בכלוב. לכלוב A11 ישנם בסך הכל שלושה דגמים:
A11
TS11-1
TS11-2
שלושתם באותו גודל פיזי עם שינויים בחלקו העליון של הכלוב.

A19-2
כלוב מאוד מרווח.

שימי לב, בדגמים אלו ישנם חיקויים זולים. לכן, כדאי לרכוש ממקור אמין ומוכר. דיון לדוגמא בנושא:
Re: איך אני מזהה אם הכלוב שקניתי הוא מקורי?
ישנם עוד כמה דיונים כאלה, למי שיש סבלנות לקרוא את הכל הוא מוזמן.
ההבדל במחירים מסתכם בדרך כלל בעשרות שקלים בודדים לטובת החיקויים אם כי לא תמיד זה כך.
סמל אישי של משתמש
Joyjoy
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי Joyjoy »

מדדתי עכשיו את הכלוב שיש לנו והמידות שלו הן 65*50*75.
אני מקווה שיתאפשר לנו לקנות אחד מסדרת ה-A בהקדם.
גן החיות שלנו
ג׳וי תמונה
צ׳ו תמונה
גיזמו תמונה
והדגים תמונהתמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם כך הוא לא קטן בהרבה ממידות הנטו של הכלוב A11 שהן 61*56.רוחב ועומק . כנראה שהוא רק נראה קטן בהרבה.
בכל מקרה סידרת ה A הינה מאובזרת יותר נוחה יותר וכונסי הליכלוך עושים את העבודה ומרבית הליכלוך נאסף למגש.
מה שכן הכלוב שלך לא כל כך קטן כמו שנראה לי כך שאין לך סיבה למהר במיוחד.
בהצלחה.
סמל אישי של משתמש
Joyjoy
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי Joyjoy »

אחרי יומיים של אימונים ואהבה, ג׳וי כבר הרבה יותר משתפת פעולה. היא עולה אלינו בלי בעיה אפילו מהכלוב (למרות שהיא פחות אוהבת ומקטרת קצת, אז אנחנו לא עושים בכוח) ושמחה כל פעם שהיא רואה אותנו. היא תוכי כל כך מתוקי ומושלם. אני רוצה לקנות/לבנות סטנד לאימונים, ואשמח להמלצה.
תודה רבה אלי על התשובה המפורטת והתמיכה המוראלית.
גן החיות שלנו
ג׳וי תמונה
צ׳ו תמונה
גיזמו תמונה
והדגים תמונהתמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

על לא דבר,
צריך לדעת שהתירגולים יוצרים אצל התוכי תחושה של קשר למגדל והם נהנים לבצע פקודות ולשמח אותנו לא פחות משאנו שמחים כשהם מבצעים את הפקודות. לכן, חשוב מאוד להראות התלהבות אהבה וחיבה לתוכי כאשר הוא עושה את המבוקש ממנו או אפילו מנסה.
השימוש בצ'ופרים גם הוא מאוד מחזק אם כי אני מכיר תוכים (שלי למשל) שמוותרים על צ'ופר ומעדיפים במקומו גירוד בראש ומילה טובה.
כדאי להמשיך עם התירגול ולאפשר לבני הבית לתרגל עימו. כך הקשר בין בני הבית כולו ישמר.
אם זכור לי נכון אתם מתכוונים להגיע עימו לבדיקות היום, אם כן אשמח לעידכונים. גם מבחינת הבדיקות שהוצעו ונעשו וגם מהתרשמותכם
האישית מהוטרינר.

לגבי בניית סטנד, אפשר להשתמש בחומרים שסביבנו ואפילו גזעי וענפי עצים מותרים ושינם רעילים כגון: אקליפטוס, זית, עצי הדר וכו'.
יש באתר רשימה של צמחים בטוחים ושאינם בטוחים. העיקר שהסטנד יהיה יציב.
אפשר להשתמש בבסיס מפלטה עץ ואליה לחבר גזע ומעמד.
סטנד שאני בניתי למיקה שלי
לפנק את מיקה

סטנדים של חברי האתר:
*תמונות של הסטנד החדש שבניתי*
סטנד חדש לטוקטוק
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”