ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

איזה דייסה הכי טובה לגוזלים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
רז פרוזניק
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

איזה דייסה הכי טובה לגוזלים

שליחה על ידי רז פרוזניק »

יש לי גוזל קווקאר איזה דייסה הכי טובה לו?
של איזה חברה?
יש דייסות בכמות של 250 גרם?
אני רק צריך דייסה להאכלה של חודש-חודש ושבוע
סמל אישי של משתמש
אלמוגי
פוקח עיניים
פוקח עיניים

Re: איזה דייסה הכי טובה לגוזלים

שליחה על ידי אלמוגי »

תציין מאיפה אתה בארץ כדי שמגדל שאולי יש לו יוכל לעזור לך.
יש לא מעט דייסות טובות. בחנויות תוכל להשיג בעיקר דייסות של פריטי בירד, נוטרי בירד (ורסה לגה) כמות קטנה במחיר יקר.
אצל מגדלים אני סבורה כי תוכל למצוא את הדייסות של פסיטקוס וזופרים כמות גדולה במחיר נורמלי והוגן.

אני מאכילה גוזלים כבר 5 שנים בערך ויצא לי להאכיל בכל הדייסות שצינתי למעלה. כולן מצויינות וכל פעם קניתי לפי מה שהיה זמין אצל מגדלים שקרובים אליי.

אם אתה מהצפון מוזמן ליצור איתי קשר ואשמח למסור לך דייסת זופרים, נשאר לי עוד קילו בערך.
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יש דייסות שונות ומגוונות וכדאי להתאים את הדייסה לסוג התוכי. הכוונה מבחינת ערכים תזונתיים. למשל מזון להאכלת יד ללורי אינו המזון להאכלת יד שנותנים ללג'אקו, הערכים שונים ויש להתאים, כנ"ל לגבי סוגים שונים של תוכים שערכי החלבון והשומנים משתנים על פי הסוגים.
אני אישית משתמש בסוג דייסה של פריטיבירד ולא משנה את הדייסה. אצלי הדייסה הוכיחה את עצמה לאורך שנים
כך שאין לי סיבה להחליפה בדייסות אחרות. יש דייסות טובות בשוק ובינהן דייסות שהוזכרו, כל מגדל בוחר את הדייסה אליה הוא מתחבר.
הפרשי המחירים בין החנויות למגדלים תמיד יהיו משמעותיים יותר (תחזוקה, מס הכנסה , מע"מ וכו'). מצד שני כבר נתקלתי במי שחשדו בכך שמגדלים מכרו להם דייסה פגת תוקף במחיר "הוגן".
לכן חשוב שכשרוכשים בכמויות קטנות להקפיד על כך שרוכשים במקור אמין. שהאריזה תהיה סגורה, שהמוצר ישמר בקירור ועל גבי האריזה
יצויין התוקף. אם יש מגדל שיתן לך מתוך השקית אבקה שהוא משתמש בה זה מצויין.
אגב המחירים של מזון להאכלת יד מסוג פריטי בירד משתווים כמעט למחירים של חברות שאינן מוכרות דיין בשוק. אם יש הפרשים
הם מאוד לא משמעותיים. מעבר לזה כשמאכילים גוזל לא צריך לחפש את הזול ביותר , צריך קודם כל לחפש דייסה שמותאמת לסוג הגוזל ולאחר מכן לבצע השוואת מחירים.
רז פרוזניק
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי רז פרוזניק »

דיברתי אם אבא שלי הוא אמר שיקנה מחבר שלו דייסה הוא מומחה יחסית לתוכים
אמרתי לו איזה סוג הגוזל והוא אמר שיביא לי את הדייסה
אעלה תמונה שהדייסה תגיע אליי
תודה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”