ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

האם ג׳וי רזה מדי?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Joyjoy
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: מעיין

האם ג׳וי רזה מדי?

שליחה על ידי Joyjoy »

רזה... חחחח.... זה מוזר להגיד על תוכי רזה.
כשהיינו אצל הוטרינר שקלו אותה והמשקל הוא 320 גרם. היא אמורה להיות בערך בת 4 חודשים (בתעודה מהחווה כתוב שהיא בקעה במרץ, בלי תאריך מדוייק). נראה לי שהיא קצת רזה מדי, האם אני צודקת? גם עצם החזה שלה טיפה בולטת והוט׳ אמרה שהיא באמת צריכה קצת יותר ״בשר״ בחזה (ממממ... שניצל תוכי תמונה).
בינתיים אנחנו לא מעבירים אותה לכופתיות כדי שהיא תשמין קצת, אבל מפוררים לה לתוך התערובת שהיא תתרגל לריח ולטעם.
עצתכם?
גן החיות שלנו
ג׳וי תמונה
צ׳ו תמונה
גיזמו תמונה
והדגים תמונהתמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: האם ג׳וי רזה מדי?

שליחה על ידי eli_lea »

ההעברה לכופתיות אינה קשורה להשמנה. כופתיות מכילים את אבות המזון הנדרשים לתוכי והרבה רכיבים תזונתיים שהוא לא יקבל או מקבל ביום יום. במקביל אפשר לתת תוספות שונות כדי להשלים את התזונה ולגוון לתוכי את המזון.
לעיתים קרובות נטפלים למשקל ולעצם החזה כאשר אין בכך צורך.
לא בודקים את עצם החזה אלא את הצדדים שעוטפים אותה. ללחוץ או לגעת בעצם החזה זה כמו לגעת אצלנו במפתח הלב ולהגיד יש שם עצם.
לגבי המשקל, הוטרינר שבדק אותה היה יכול להיות צודק במידה והיה מדובר בתוכי בוגר.
במקרה של גווי הוטרינר היה צריך לדעת שהירידה במשקל ואיבוד שומנים מיותרים נובעים מהסיבה היחידה שגוזלים בשלבי גמילה ובתקופה לאחר מכן מאבדים שומנים כדי להכין את גופם לתעופה. לאחר מכן הם חוזרים ועולים במשקל.
אני לא הייתי מייחס חשיבות למשקל באם התוכי מתפקד כרגיל. במיוחד כאשר המשקל הינו 320 גרם.
משקל תוכי ג'אקו בוגר נע בין 400-520 גרם ולתוכי שלך יש עוד זמן להתפתח ולהגיע למשקל הרצוי. אין צורך לפטמו.
סמל אישי של משתמש
Joyjoy
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: מעיין

Re: האם ג׳וי רזה מדי?

שליחה על ידי Joyjoy »

תמונהתמונהתמונה
הידע והמקצועיות שלך (אפילו כמגדל, כי ראיתי מגדלים שלא יודעים כלום מהחיים שלהם) מדהימים.
אני אתחיל להעביר לכופתיות ביום ראשון.
שבת שלום!!!!! וכמובן, תודה (:
גן החיות שלנו
ג׳וי תמונה
צ׳ו תמונה
גיזמו תמונה
והדגים תמונהתמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”