ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שאלה על גוזלי תוכונים | הטלת ביצים | ניקוי תאי הטלה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

ninka
בקיעה
בקיעה

שאלה על גוזלי תוכונים | הטלת ביצים | ניקוי תאי הטלה

שליחה על ידי ninka »

שמתי לב שלחלק מהגוזלים מסביב לשחור בעיניים יש פס כזה דק לבן..מה זה אומר?
ועוד שאלה :),הנקבה והזכר היזדווגו...ביום שישי שעבר הייתה ביצה ראשונה ואז ביום ראשון..ומאז ראיתי אותם מזדווגים כבר שלושה פעמיים..אז למה יש רק שני ביצים? חשבתי שבהיזדווגות אחת ניהיים ביצים וזהו...אבל בכול היזדווגות נוצרת ביצה? בקיצור אשמח להסבר איך זה הולך..קצת מדאיג אותי שיש רק שנים..רציתי יותר כמו עכשיו ש
יצא לה 6 :)))))
אויש ועוד שאלה...העברתי את המשפוחה לכלוב קצת יותר קטן שהגוזלים לא יצאו מהסורגים אז עכשיו עם אני רוצה להחזיר את ההורים לכלוב הגדול ואני אוריד את הקופסאת קינון ואשים בחדש יכול לקרות משהו לביצים? ובהטלה הקודמת הנקבה ניקתה את התא והורדתי אותו וזרקתי את הליכלוך ואז היא ניקתה עוד הפעם וכבר ניהיו ביצים...האם יכול לקרות משהו שהתא לא נקי? הוא לא ממש מלוכלך אבל נישאר כזה שאריות ש
היא האמתי ניקרה שם..פשוט מפחדת שלא יכאב לגוזלים כשיוולדו...ואת הביצים אפשר להרים בידים או שפשוט להשאיר את המצב בתא כמו שהוא ויהיה בסדר?

סורי כרגיל על כמות השאלות :)

[title][/title]
סמל אישי של משתמש
vnbvk
בקיעה
בקיעה
אזור מכירה: ירושלים
שם פרטי:: אסף
איש קשר:

Re: שאלה על גוזלים

שליחה על ידי vnbvk »

באיזה סוג תוכי מדובר
אתה לא ברור בשאלות תמקד אותן יותר יש גוזלים או ביצים או שאתה מדבר על שני זוגות
תמונה
ninka
בקיעה
בקיעה

Re: שאלה על גוזלים

שליחה על ידי ninka »

אני בת! ובתחילת השאלה שאלתי על הגוזלים ואז שאלתי על זה שהיא שוב בהריון,ומדובר בתוכונים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: שאלה על גוזלי תוכונים | הטלת ביצים | ניקוי תאי הטלה

שליחה על ידי eli_lea »

הפס הבהיר מסביב לעין נוצר כשהתוכונים מתחילים להתבגר. לגוזלים העין כולה שחורה ללא הפס.

הנקבה תמשיך להזדווג עד להטלת כל הביצים שהיא תטיל. לאחר מכן בדרך כלל תפסיק להזדווג.
הנקבה אינה זקוקה לזיווגים בכל פעם שהיא עומת להטיל או מטילה מאחר והזכר מעביר לה את הזרע והזרע נשמר אצלה באיזור
שנקרא שופכה ומיועד אך ורק לכך ולא למן שתן ( שלא כמו אצל בני האדם ). הזרע נשמר בשופכה למשך זמן רב והביצים שמתהווים ונוצרים בשחלות מופרות לאחר מכן ע"י הזרע שהועבר לנקבה.

מערכת הרבייה אצל בעלי כנף מורכבת במיוחד, נקבת תוכי תתחיל את חייה עם שתי שחלות אך הימנית מתנוונת ורק השמאלית נשארת פעילה.
הנקבה מתחילה לייצר ביצים בעונת הריבוי כתוצאה משינויים הורמונלים שמתחוללים בגופה. הביצים מתחילים להתהוות בשחלה.
כדי שיהיה לך קל אני מעלה לך תמונה של שחלה עם ביצים של עוף וזה נראה זהה..
1.jpg
1.jpg (8.07 KiB) נצפה 4824 פעמים
כך מתפתחות הביצים אצל הנקבה. יכולים להתפת 2 או 4 או 7 תלוי בסוג של התוכי, תלוי גם בפוריות של התוכי. היא יכולה להטיל פעם 6 ופעם רק 4.

לאחר שהביצה שבתמונה מתפתחת מספיק היא מתחילה את דרכה לעבר היציאה, בדרך היא עוברת מספר שלבים. בהתחלה נוצר החלמון, לאחר מכן הביצה עברת איזור אחר שנקרא "מגנום" שם מופרשים לביצה חומרים כמו חלבון, מגנזיום, סידן, נתרן. לאחר מכן הביצה עוברת הלאה לאיזור שנקרא STHMUS שם מתחילים להיווצר הקרומים הפנימיים והחיצונים של הביצה ומצתחילה להיווצר הסתיידות והביצה מתקשה. בשלב הסופי הביצה ממשיכה לנרתיק שמחבר בין צינור השחלה לחלק החיצון של היציאה דרך הביב.

כמו שציינתי, הזכר מעביר את הזרע והזרע נשמר בשופכה וכך הביצה מופרית ע"י הזרע בתהליך היווצרותה.
כאשר אין העברת זרע כתוצאה מכך שאין זכר בסביבה או כתוצאה מזיווג לא מוצלח הביצה ממשיכה בדרכה ללא הזרע והיא אינה מופרית.
בכל מקרה שלא כמו אצלנו הנקקבה אינה זקוקה לזכר על מנת להטיל את הביצים ואינה תלויה בזיווגים או בהעברת זרע.

עוד דבר שכדאי לציין, כשמתחיל התהליך הנקבה מייצרת ומפרישה את כל החומרים שיוצרים את הביצה. ככל שנדאג להזין את הנקבה במזון איכותי ובתזונה מאוזנת וטובה כך לנקבה תהיה אפשרות גדולה וטובה יותר להשלים את החוסרים שנוצרים כתוצאה מההטלות.

לא הבנתי האם העברת את ההורים והגוזלים תוך כדי ההטלות. אם כן זהו דבר שאסור לעשות ויכול לפגוע בהטלה ובגירה. לא משנים מיקום לתוכים שמתחילים להטיל ביצים. אם הגוזלים אפשר להעביר בנפרד וזאת בידה והם עצמאיים ואוכלים לבד.
כרגע כשהנקבה התחילה להטיל אל תפריעי לה יותר.

בעיקרון אפשר לגעת בביצים בידיים נקיות היטב משומנים וליכלוך, אני לא רואה צורך לנקות את תא ההטלה מעבר למה שתיארת. אם התא אינו רטוב או בוצי אין צורל לגעת והגוזלים יסתדרו בו.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

תודה על ההסבר! עכשיו ראיתי שיש כבר 3 ביצים :), לקחתי מהשכן שלי כלוב שהסורגים בו יותר צרים שהגוזלים יפסיקו לצאת מהכלוב...ובזמן הזה היא הטילה,..האמת שהייתי כלכך עסוקה בגוזלים שלא עקבתי אחריה וזה בא לי בהפתעה...ועכשיו אני רוצה להחזיר אותם לכלוב הגדול והמקורי שלהם..השאלה עם אפשר להעביר את התא פשוט לכלוב אחר? או להשאיר ככה בנתיים? והגוזלים מהסבב הראשון כבר בני חודשיים...איך ניהיה להם כבר פס בעינים? האם הם כבר לא גוזלים?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

to t, ngubhhb,
6212 כתב:תודה על ההסבר! עכשיו ראיתי שיש כבר 3 ביצים :), לקחתי מהשכן שלי כלוב שהסורגים בו יותר צרים שהגוזלים יפסיקו לצאת מהכלוב...ובזמן הזה היא הטילה,..האמת שהייתי כלכך עסוקה בגוזלים שלא עקבתי אחריה וזה בא לי בהפתעה...ועכשיו אני רוצה להחזיר אותם לכלוב הגדול והמקורי שלהם..השאלה עם אפשר להעביר את התא פשוט לכלוב אחר? או להשאיר ככה בנתיים?
55 כתב: לא הבנתי האם העברת את ההורים והגוזלים תוך כדי ההטלות. אם כן זהו דבר שאסור לעשות ויכול לפגוע בהטלה ובגירה. לא משנים מיקום לתוכים שמתחילים להטיל ביצים. אם הגוזלים אפשר להעביר בנפרד וזאת בידה והם עצמאיים ואוכלים לבד.
כרגע כשהנקבה התחילה להטיל אל תפריעי לה יותר.

תוכונים מתבגרים מהר מאוד, לכן הפס מסביב לעין מופיע די מוקדם.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

וואי איזה באסה שהם תקועים בכלוב הזה..למרות שהוא סבבה גם אבל אני אוהבת את הכלוב הגדול שלי.. והם גדלים ממש ממש מהר.יש בזה משהו מבאס...טוב שיש עוד גוזלים בדרך,עוד סיבוב של אושר מתחיל :)

תודה על העזרה והתשובות תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם הגוזלים לא יוצאים מסורגי הכלוב שאת רוצה להעביר אליו את כל המשפחה את יכולה להעבירם ולהשאיר את ההורים. אין צורך שכולם יהיו ביחד באותו כלוב. כך יהיה יותר מקום להורים והגוזלים יועברו לכלוב מרווח יותר.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

אז זהו...שמהכלוב הגדול שלי הם כן יכולים לצאת...בגלל זה רציתי להעביר רק את ההורים..אבל בכל מקרה יום שני אלך להיפרד מהם...מקווה שלהורים לא יהיה עצוב כמו שלי...
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני מתאר לעצמי שאם הקטנים יכולים לצאת גם ההורים יכולים לצאת. בסך הכל הם כבר באותו גודל.
לכן אל תסמכי על הכלוב מאחר והוא כנראה אינו מתאים לתוכונים.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”