ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גודל כלוב לקווקאר

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
רז פרוזניק
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

גודל כלוב לקווקאר

שליחה על ידי רז פרוזניק »

שלום יש לי קווקאר והייתי מעוניין לקנות לא כלוב
הקווקאר שלי עוד גוזל ועוד מעט יצטרך כלוב
בכלוב ארצה שיהיה לו מקום לעוף ולרוץ ושיהיה חופשי ושיהיה לו מרווח
ארצה שתהיה לא אפשרות לעוף כיוון שאני לא אגזור לו את נוצות התעופה
אז בקיצור הייתי מעוניין לדעת את גודל הכלוב המומלץ
חשוב לי להגיד שישאר די הרבה בכלוב כיוון שאני הולך לבית ספר וגם אחותי ואחי בצבא ואבא שלי עובד משמרות ואמא שלי גננת אז זה אומר שהוא ישאר איזה 8 שעות לבד מהבוקר וכמובן גם עוד כמה שעות בין לבין שאהיה בבית
קראתי על הקווקאר שהוא פעיל מאוד ולכן חשוב כלוב מתאים אליו
הייתי מעוניין גם שתגידו לי איזה כלוב עדיף לי
ראיתי שתי כלובים
כלוב אחד גדול ומרווח רוחב 57 עומק 37 גובה 55 ס"מ
אבל עם דלת קטנה יחסית אך עדיין אפשר לצאת ממנו
וגם הוא טיפה כבד (אפשר להרים אותו זה לא קשה בכלל ואבל מבחינת כוב עדיין כבד) גם אין לא עגלה
אפשר לשים בו הרבה משחקים התוכי יכול לעוף בו יפה ואני מאמין שבכלל לא ישתעמם בו
אין לא עלית גג אבל אני מתכנן לשים לו למעלה מגרש משחקים קטן או להכין סטנד ולשים לא למעלה שיתחבר לגג ואשים לו משחקים (לא כזה בעיה)
עולה 315ש"ח

או כלוב יחסית קטן רוחב 48 עומק 30 וגובה 55 ס"מ
יש לו ענפי עמידה מפלסטיק יפים שבאים איתו
יש לו דלת יחסית קטנה שמתאימה ליציאה טובה לקווקאר ועם הדלת נשלף גם אחד מענפי העמידה ומשמש כמו לעלית גג בעצם
הכלוב עצמו יחסית קטן (לפי מה שאני חושב(הלכתי עם אבא שלי לראות את הכלובים והוא חושב שהכלוב הזה מספיק))
עם אשים משחקים ישאר לו מקום אך אני לא חושב שישאר לא מקום לתעופה
אפשר לשים איזה שתיים שלושה משחקים קטנים ומראה נגיד וזהו (למרות שזה אפילו מספיק אבל לא כל כך)
חשוב לי להגיד שהכלוב יותר יקר מהשני שהוא יותר גדול אפילו
הכלוב הזה עולה 385 ש"ח

לשניהם אין רשת הפרדה למטה שיפריד בין כל הלכלוך לתוכי עצמו אבל אם אקנה אחד מהכלובים האלה אולי אעשה משהו מפלטת רשת ואולי גם אצבע אותה באותו צבע הכלוב
כנראה שאסע מחר לכפר הס לחוות התוכים ואולי לא אקנה את אחד מהכלובים האלה אך הדעה שלכם הפורום חשובה לי להחלטות
במיוחד שלך אלי המומחה תמונהתמונה
סליחה על כל הפירוט והחפירה אבל זה חשוב לי מאוד לתת לתוכי שלי את ההכי טובתמונה
קבצים מצורפים
הכלוב הראשון<br />(זה לא אותו כלוב שסיפרתי עליו)
הכלוב הראשון
(זה לא אותו כלוב שסיפרתי עליו)
1522.jpg (22.67 KiB) נצפה 2284 פעמים
הכלוב השני (הקטן יותר)<br />(זה לא אותו כלוב שסיפרתי עליו)
הכלוב השני (הקטן יותר)
(זה לא אותו כלוב שסיפרתי עליו)
1508.jpg (16.55 KiB) נצפה 2284 פעמים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: גודל כלוב לקווקאר

שליחה על ידי eli_lea »

שני הכלובים שהבאת כדוגמה אינם מתאימים לקוואקר האכלת יד. אלו כלובי תוכונים לזוגות.כאשר הכלוב הראשון
מיועד לריבוי תוכונים כלוב האכלת יד צריך דלת רחבה בחזית הכלוב, צריך פתיחה מהחלק העליון של הכלוב ואם יש אפשרות למקל עמידה מה טוב. מדהים שעדיין מייצרים כלובים ללא רשת תחתונה שמפרידה בין המגש הליכלוך והלשלשת לבין התוכי. מבחינתי כלוב כזה הינו כלוב גרוע מאוד ולא הייתי קונה אותו. הרשת צריכה להיות חלק מובנה בכלוב טניתנת לפירוק לניקוי.
אתה מדבר על מרווח ותעופה ושני הכלובים לא מאפשרים זאת לקוואקר.
כלוב לקוואקר יכול להיות כלוב כמו בדגם TI1901 מידותיו 40*40*60 גובה (כלוב נטו ללא העגלה ) נפתח מלמעלה, כמובן כולל רשת הפרדה תחתונה ומחירו כולל העגלה בתוכישופס לחברי האתר 215 ש"ח:
http://www.tukishops.com/TI-1901.html
IMG_5108.jpg
;

או לחילופין את הכלוב TS701 , כלוב באמת מרווח במידות :

כלוב במידות 1.70*51*51 כולל עגלה.
מידות כלוב נטו סגור למעלה 51*51*93
מידות כלוב נטו פתוח למעלה 51*51*1.05
http://www.tukishops.com/%D7%9E%D7%91%D ... ducts.html
01.jpg
יכול לשמש אותך בעתיד גם לתוכים גדולים. מחירו בתוכישופס במבצע 490 ש"ח + מתנה קילו כופתיות פריטיבירד.
[RIGHT]לסיכום, הכלובים שהצגת לא מתאימים מהסיבות הבאות:[/RIGHT][RIGHT]הראשון כלוב שמיועד לריבוי ובנוי בצורה כזאת[/RIGHT][RIGHT]השני אינו מאפשר פתיחה מלמעלה[/RIGHT][RIGHT]לשני הכלובים דלת גישה מאוד קטנה שמיועדת להכנסת היד בלבד כדי שהציפורים לא יברחו ממנה כאשר רוצים לתפוס אותם.[/RIGHT][RIGHT]לשני הכלובים אין רשת תחתונה - מינוס גדול. אמרת שתכין רשת אך בכלובים שלא בנויים לזה אין מדרגה להניח עליה את הרשת ואז קושרים עם חוטי ברזל או חבקים והכלוב נראה גרוע ביותר. מה גם שהרשת עלולה להשתחרר והתוכי יכול להיתפס במרווחים שנוצרים.[/RIGHT][RIGHT]לשני הכלובים אין אפשרות לתוכי לעלות ולעמוד למעלה על מקל עמידה ותוכים אוהבים זאת מאוד.[/RIGHT]
[RIGHT]כשקונים כלוב צריך לקחת בחשבון את כל המכלול. לעיתים בתוספת של סכום פעוט אפשר לרכוש כלוב בהרבה יותר טוב שיכול לשמש גם בעתיד לסוגי תוכים שונים. לדוגמא הכלוב TS701 יכול לשמש גם לג'אקו.[/RIGHT]
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”