ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קוואקר בן שלושה חודשים סימני מחלה אילוף תזונה וגמילה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
הילה הרשמן
ביצה
ביצה

קוואקר בן שלושה חודשים סימני מחלה אילוף תזונה וגמילה

שליחה על ידי הילה הרשמן »

היי אלי מה שלומך זאת שוב אני :) האבה זמן לא עדכנתי....אילוצים לצערי הרב.
אז ככה קוואק כבר נגמל מהדיסה הוא פעלתן ורעשני :)
לצערי עזבנו אותו לתקופה של חודש והשארנו אותו להאכלה וניקוי אצל אבי שהסכים לטפל בו בזמן שאנחנו לא נמצאים....מה שקרה זה שהוא לא יצא מהכלוב בזמן הזה ולא הייתה לו תקשורת יותר מידי ישירה..מה שיצר מצב שהוא מפחד מאיתנו ולא מוכן לעלות לי על היד כבהתחלה ונושך את כולנו דבר שמעציב אותי נורא וברור לי מאוד גם למה הוא קורה... איך אוכל לתקן את המצב??
דבר שני שמתי לב היום בלילה שקוואק מזיל ריר מהפה כמו רוק כזה עם בועות.מתוך שינה..כשהתקרבתי אליו לבחון הדבר ראיתי שהנחיריים שלו יבשים אין לו סימנים לנזלת חלילה אלא רק לרוק הזה שמיד הוא "בלע" אותו כשהתקרבתי....חייבת לציין שפעם ראשונה שאני רואה דבר כזה אצל קוואק ואצל ציפורים בכלל...מה הדבר?
ושאלה אחרונה מתי לשים לו את האבן הלבנה הזאת שעשויה מדיונון?

אודה לתשובה המקצועית שלך מראש
שבוע טוב ומבורך :)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: קוואקר בן שלושה חודשים סימני מחלה אילוף תזונה וגמילה

שליחה על ידי eli_lea »

כדי שהתוכי שוב יהיה חברותי אליכם תצטרכו לרכוש את אמונו מחדש.
תתחילו בכך שלא תנסו להוציאו ותאפשרו לו מספר ימי הסתגלות. בימים אלה לתת לו צ'ופרים לדבר אליו ולהניח לו לאחר מכן.
מכאן להתחיל להתקדם על פי הקצב של התוכי, אם הוא עושה סימנים שהוא מעוניין לבוא אליכם תמשיכו, אם הוא מתחרט ונסוג
אל תכפו עליו מגע. זה לוקח זמן ומצריך סבלנות.

לגבי הרוק, לעקוב ולראות האם זה דבר שחוזר על עצמו. במידה וכן יתכן ומדובר בדלקת של דרכי הנשימה העליונות או
דלקת באיזור הלוע שיוצרת ריור מוגבר. במידה וזה נמשך זה מצריך בדיקה וטיפול במקרה הצורך.
לרוב ילקח מהתוכי משטח בקטריולוגי מהרוק כדי לאבחן את הבעייה.

את הסבידה את יכולה כבר לשים.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”