ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גוזלים לא בוקעים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

ninka
בקיעה
בקיעה

גוזלים לא בוקעים

שליחה על ידי ninka »

אני ממש מודאגת..בקעו שני גוזלים.. ויש עוד שני ביצים שהיא הטילה ביום שהגוזלים בקעו..כבר עברו 20 יום והגוזלים לא בקעו :(,היא גם הרבה פעמים בחוץ ולא ממש דוגרת..יש סיבה לחשוש?? וגם בסבב הזה שני הגוזלים שבקעו יצאו אותו צבע..סבב מבאס קצת..אלה אותו דבר האחרים לא בוקעים בכלל.. :((
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: גוזלים לא בוקעים

שליחה על ידי eli_lea »

למה את שוב דואגת ולמה את חוששת, בקעו 2 גוזלים, מה רע? לא יותר טוב מכלום? ואם הסבב הזה לא יבקעו עוד גוזלים גם לא נורא.
קחי את הנושא של גידול תוכים בכייף ובאהבה, אל תקחי קשה כל דבר. בקעו לך שני גוזלים, תגידי תודה ותשמחי.
תנסי להסתכל על חצי הכוס המלאה תמונה
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

מסתכלת...אבל היא הטילה 5 ביצים...ובקעו רק שניים..זה עצוב..וזה באסה..ואני דואגת מזה שיותר לא בוקעים..וגוזל אחד כול פעם שאני פותחת את התא הטלה יש צרחות הוא צורח ממש ממש חזק סתם ככה .. דרך אגב זה סבב שני שלה ברצף..כמה מותר לאפשר לה? וכמה זמן הפסקה?

הינה תמונה של הצרחן הקטן ... חמוד חמוד..אבל כשהוא פותח תפה....

http://xn--gebzbbce.co.il/43y

http://xn--gebzbbce.co.il/44q
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הגוזל צורח כי הוא מפחד. בתוך התא הוא מרגיש בטוח וכשמוציאים אותו הוא מפוחד. זה טבעי.
מהביצים לא נראה שיבקעו כבר גוזלים.
תוכונים יכולים לעשות 3-4 סבבים ללא בעייה. התנאי הוא שהם יקבלו תזונה הולמת.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

3-4 סבבים ברצף? ואז מתי הפסקה? הם מקבלים מזון רגיל חוץ ממזון ביצים הפעם.. האם להמשיך ללטף את הגוזל או לעזוב אותו לנפשו? כי השני מגיב יופי לליטופים ולזה שאני מוציאה אותו..פעם ראשונה שאני ניתקלת בגוזל כזה...נראה לי שהוא לא אוהב מגע..ואני לא רוצה להכריח אותו. ועוד שאלה שאני לא יודעת עם תידע לענות..אבל איך יכול להיות ששלוש ביצים ללא גוזלים? :(
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם לאחר מספר פעמים שאת מוציאה אותו עדיין הוא מפוחד אז לדעתי חבל להלחיץ אותו.
בסך הכל אם בכל זאת תתידי ותגעי בו יום יום הוא בסוף יתרגל ויעבור את השלב של הפחד. זה תלוי בך
כמה את רוצמה להשקיע בו ולהרגיל אותו למגע.

תוספת של מזון ביצים יכולה להועיל מאוד ולהקל על ההורים. בנוסף חשוב מאוד להוסיף סידן.

ביצים "ללא גוזלים" הם ביצים שאינן מופרות, במקרה שלך יתכן שהביצים לא מופרות מהסיבות שאפרט מטה אך יתכן שהביצים מופרות והגוזלים פשוט מתו בתוכן ולא הגיעו לשלב הבקיעה.

ביצים לא פוריות יכולות להיווצר ממגוון סיבות, כמו למשל זיווגים לא מוצלחים או מה שאני קורה לו "חוסר תיאום".
"חוסר תיאום" יכול להיווצר כתוצאה מכך שהנקבה כבר התחילה בייצור הביצים ואף הטילה אותם עד אשר התחילו ההזדוגויות.
נקבת התוכי אינה זקוקה לזרע כדי להטיל ביצה. כשהזרע מועבר הביצה מופרית, אך אם הזרע לא מועבר לנקבה עדיים תהיה
תטולה של ביצים אך לא מופרות.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

יש סבידה ואבן גיר...הם אוכלים משנהם לפי איך שבא להם :)
מזון ביצים עדיין אין במלאי,הוצאתי היום את השני טיל על הספה.. פשוט אוהבת אותם ברמות.
מקווה שהראשון יתרגל למרות שאת הגוזל השני היום הוצאתי פעם ראשונה לזמן ממושך והוא כלכך רגוע :)

והשאלה הכי חשובה אחרי שהם יעשו 3-4 סבבים כמה זמן להביא להם הפסקה? אני שמה לב שעיניין הגוזלים ממכר.. הציפיה..ואז הציפיה לניצוי..ואז הציפיה שיגדלו.. מתה על התינוקות האלה כ״כ מתוקים :)

שני הביצים שהיא הטילה אחרי שהגוזלים האלה בקעו הם מופרות כי ראיתי אותם מזדווגים וזה מתאים לזמן ההטלה..אם כך אז איזה עוד סיבה יש לזה שהגוזלים מתו ולא הגיעו לבקיעה? זה מעציב אותי
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הסיבות לאי בקיעה יכולות להיות עקב דגירה לא רצופה כתוצאה מטילול בגוזלים הבוגרים יותר. בשלב מסויים חימום הביצים הינו קריטי ואם הוא לא נעשה לאורך זמן הגוזלים בביצה לא ישרדו.
יתכן גם שחדרו חיידקים דרך מעטפת הביצה ולכן הגוזלים לא התפתחו.
יתכן שלא היה מספיק לחות והגוזלים התייבשו ולא בקעו.
יתכנו עוד הרבה מאוד סיבות שקשה יהיה לדעת בוודאות האם אלו הם הגורמים לחוסר בקיעה.
את יכולה בשלב כלשהו לפתוח את הביצים ולגלות את התכולה. אם לא יהיה בהן עובר או סימים להתפחות עובר הן פשוט לא פוריות.

בדרך כלל לאחר 4 סבבים הנקבה תעשה הפסקה בעצמה. לעיתים קשה מאוד לעצור את הסבבים ואת הרצון של הנקבה להמשיך ולהתרבות וליצור דורות חדשים. במקרים כאלה מנסים להסיר את תא ההטלה כדי להפסיק את התטולה.
לא תמיד זה עוזר אבל יש סיכוי לכך.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

הנקבה דוגרת אבל במהלך היום היא יוצאת כמה פעמיים לאכול פרי או ירק...וחוזרת..לפעמיים היא סתם עם הזכר בחוץ ליחסית זמן..ואז חוזרת לשגור..היא גם תמיד אוספת את הביצים אליה ודוגרת..מפחדת שעם אפתח את הביצה ויהיה משהו אז אני ארגיש שהרגתי אותו..אז אחכה בסבלנות..אולי בכל זאת יבקעו..בשלב מסויים עם לא אז אני מניחה שהיא גם תפסיק לדגור עליהם.. בפורום אחד אמרו לי שמותר לאפשר עד 3 סבבים בשנה..שהנקבה לא תמות מתשישות ושחייב אז לעשות גם הפסקה של שנה..האם זה אכן כך?הרי הם מתרבים כשבא להם ולא בכוח..
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני לא יודע ולא אחראי למה שנאמר בפורום אחר. בכל מקום ברשת נאמרים דברים שונים לגבי אותה שאלה.
מאיפה הם קיבלו את המידע הזה? מניסיונם? לרוב כל מי שיכתוב דברים כאלה אינו יודע בעצמו והוא קרא זאת במקום אחר וכך הלאה.
כמעט בכל מקום שתבדקי תראי שרשום שמומלץ לא לעבור 3 סבבים. נו אז? מה זה אומר? האם זה אומר שאם הנקבה תעשה ארבעה סבבים היא תמות? היא תהיה חולה? למי זה קרה? שטויות.
התוןכים בנויים לריבוי ואם גופם לא היה מאפשר זאת היינו רואים את התוכים תשושים ולא מתפקדים. לא רק זה, ניסיון לעצור את התוכים עלול דווקא לגרום להם לבעיות בריאות.
הנקבה לא תטיל יותר ממה שמתאפשר לה. במידה והתזונה של הנקבה טובה ומלאה אין סיבה שהיא לא תעמוד במספר סבבים.

אגב, סבב אומר - הטלה, דגירה וגידול הגוזלים. אצל תוכים קטנים סבב אורך כמעט חודשיים. גם אם הנקבה תעשה 4 סבבים עדיין יש לה מספר חודשי מנוחה. בכל מקרה מניסיוני למדתי שאנחנו כמעט ולא קובעים כלום. לא קובעים מתי יטילו ולא קובעים מתי יפסיקו. אפשר לנסות ולשנות את התנאים על מנת לגרום לתוכים לשנות את מהלך חייהם אבל לא תמיד זה מצליח.
לדוגמא, הנקבה שלך הטילה תוך כדי שהגוזלים בתא..איך מי שאמר לך להגביל לשלושה סבבים מפסיק את הסבב?זורק את הביצים?היא הרי תטיל שוב. בקיצור שטויות.
את מבחינתך תדאגי לכך שהנקבה תקבל מזון מעולה, תערובת טובה ועשירה, ירקות ופירות עם דגש על ירקות טריים ועם עלים ירוקים, השרייה/הנבטה, מזון ביצים ותוספת סידן ואפילו אם אפשר לנסות ולערבב במזון כופתיות.

לא פותחים ביצים אלא אם עברו ימי הדגירה + מספר ימים נוספים לביטחון.
במידה וכבר אין סיכוי בוודאות אפשר לפתוח את הביצים. פתיחת הביצים לא תמיד נעימה אך היא יכולה ללמד אותנו לגבי המצב. אנו יכולים ללמוד מכך האם הביצים היו פוריות. במידה והיו פוריות להתחיל ולנסות ולהבין מדוע הגוזלים לא התפתחו. האם בגלל שהיו עוד גוזלים בתא שהאם הייתה צריכה לטפל בהם והפריעו לדגירה, האם בגלל חוסר לחות וכו'.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”