ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מעוניין לקנות ג'אקו ואשמח לעזרה בנושא

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

Itaykremer
ביצה
ביצה

מעוניין לקנות ג'אקו ואשמח לעזרה בנושא

שליחה על ידי Itaykremer »

שלום רב!

אני מעוניין מזה כמה שבועות לקנות תוכי ג'אקו ויש לי כמה שאלות:
1. באיזה גיל מומלץ לקנות ג'אקו כדי שיהיה מוחתם אלי וילמד שאני הבעלים שלו? כמובן שארצה תוכי שאוכל להאכיל אותו בהאכלת יד באופן מלא.
2. האם חשוב שיעבור בדיקות קלמידיה וטפילים? שני מגדלים שונים אמרו לי שתי תשובות שונות?
3. כמה עולה פרט בודד? האם אתם מכירים מוכרים אמינים?
4. לגבי בדיקות הבריאות, יש דרך לדעת בוודאות אם התוכי עבר בדיקה? זה לא יקר ולא משתלם להעביר תוכי בדיקה רפואית?
5. ממי מומלץ לקנות? מבית עסק, ממגדל פרטי ללא בית עסק? איך אני בודק אמינות בתחום הזה?
6. אני ישראלי טוב, וכמו ישראלי טוב אני חשדן מטבעי. איך אוכל לדעת שהתוכי שאני קונה אכן בריא ובגיל האמור?
7. ישנה דרך בדוקה לדעת מה המין של התוכי? המוכר יכול להתחייב על זה ואני יכול לבדוק?

בתודה מראש,
איתי.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: מעוניין לקנות ג'אקו ואשמח לעזרה בנושא

שליחה על ידי eli_lea »

שלום רב וברוך הבא,

הודעתך תועבר בהמשך לפורום המתאים "פורום מגדלים".

1. מומלץ לרכוש את הגוזל כשהוא גמול, כלומר אוכל בכוחות עצמו. לעיתים קרובות על אף שהתוכי אוכל בכוחות עצמון עדיין הוא ירצה
להמשיך ולקבל מזון מהמזרק. בקש מהמגדל שידריך אותך , יספק לך מזרק ודייסה לתקופה של מספר ימים לפחות כדי שתמשיך להאכיל את התוכי. המשך ההאכלה אצלך לאחר המעבר של התוכי לביתך יעזור ליצירת קשר טוב יותר ביניכם.

2.כלמידיה היא אינה המחלה היחידה והעיקרית. כלמידיה למשל ניתנתץ לטיפול ע"י אנטיביוטיקה במידה והתוכי נמצא נשא של המחלה.
לעומת זאת מחלות כגוו פוליומה והמקור והנוצות הינן מחלות סופניות ולרוב התוכי לא מחלים מהן.
לכן, כשהינך רוכש תוכי תוודא שבית הגידול בדוק לכל המחלות. בקש לראות תיעוד חיצוני לבדיקות ממעבדה שנעשות לבית הגידול באופן שוטף. במידה ומדובר במקום שנעשה בו מסחר בתוכים , כלומר נכנסים תוכים ויוצאים תוכים למטרת מסחר יהיה קשה לשמור על בריאות התוכים במקום. במקרה כזה בקש לבצע את הבדיקות שציינתי.

טפילים - מיותר. הסיכוי שתוכי יהיה נשא של טפילים ( גוף או מעיים ) קטן ביותר. יתכן במידה ותנאי הממשק היכן שהתוכים גדלים מאוד מאוד ירודים.
3. מגדלים שונים יבקשו מחירים שונים, לכן מומלץ להתקשר ולבדוק את המחיר. מיותר לציין שמחיר נמוך יכול להעיד על תוכי שלא הושקע בו מספיק אבל לא תמיד מי שדורש מחיר גבוה מוכר תוכי בריא ומוחתם היטב.

*איננו מאשרים המלצות על מגדלים/סוחרים על גבי האתר. הינך מוזמן לפתוח נושא בפורום המתאים "קנייה מכירה" בו תוכל לציין מה אתה מחפש לרכוש.

4. הדרך היחידה שאפשר לוודא שהתוכי עבר בדיקת בריאות הינה ע"י תעודת בריאות של מעבדה חיצונית כגון מעבדת קרניאלי שמספרה מותאם למספר הטבעת שהתוכי נושא.
מיותר לציין שבמידה ומדובר בחווה הסוחרת בתוכים ונעשתה בדיקה יום קודם לרכישה עדיין יתכן שהתוכי נדבק מתוכי חדש שנכנס לחווה או לחנות. לכן כדאי לבדוק היטב מה מצב התוכים במקום והאם יש תנועה של תוכים פנימה והחוצה.

5. מומלץ לרכוש ממקום שבו נעשות בדיקות תקופתיות ובדיקות מדגמיות. בתנאי שאין תחלופה של תוכים מבחוץ.
חשוב לרכוש ממקום שאין בו כמויות של תוכים. לא מעט רוכשים מתלהבים וחושבים שבמקום שבו מגדלים ביחד 20-30 גוזלים אז מדובר במקצוענים והגוזלים איכותיים. נהפוך הוא , ככל שמספר הגוזלים שמגדל המגדל קטן יותר כך הוא יתפנה ויתן יחס ותזונה הולמת לכל גוזלץ

6. ראשית עליך לבדוק שבית הגידול נקי ומסודר. שהסטריליות נשמרת וההורים נמצאים במקום ( לא בסיפורים של ההורים אצל הסבתא שלי) מאחר ולא מעט לוקחים גוזלים ממקורות שונים מאכילים מטבעים אותם על שמם ומוכרים אותם כמתוך בית הגידול שלם.
לבדוק המלצות, לוודא שהממליצים באמת אנשים פעילים בקהילה. לעיתים המלצות ניתנות ע"ג הרשת מתוך אינטרס, לעיתים ע"י כאלה שלא רכשו מעולם תוכי ולכן איננו מאשרים המלצות / הכפשות אלא אם הנושא נבדק לעומק ואושר ע"י הנהלת האתר.
כמובן, ניצוי מלא. לגוזלים יתכנו מקומות בהם תראה פלומה פה ושם, כשאני אומר ניצוי הכוונה שאין לתוכי קרחות נקודתיות.
אף ועיניים יבשים ולא רטובים, התוכי עירני לסביבה. תוכי "עייף" ואפטי יכול להעיד על בעייה בריאותית.
התוכי עולה לידו של המגדל ( המידה והוא בגיל המתאים) ואף עומד על ידך.
המגדל מלטף את התוכי בכל חלקי גופו כמעט ללא התנגדות נראית לעין מהתוכי.
עיניו של גוזל כהות. ככל שהוא מתבגר עיניו הולכות ומצהיבות. לגוזל בגיל שלושה ארבעה חודשים העיניים עדיין כהות.
אם יש לך חשש, אם בית הגידול אינו מראה לך בדיקות ומעקב שוטפים אחר המחלות של מעבדה חיצונית (
Itaykremer
ביצה
ביצה

ראשית, תודה רבה על תגובתך! היא מקיפה מאוד ועניינית.
דיברתי היום עם מגדל שאמר שהוא מגדל כרגע 40 גוזלים. שאלתי אם הוא עשה בדיקות והוא אמר שלא. רק להורים עשו והם בסדר. הוא גם הוסיף שאין מה לדאוג כי הוא לא יכול להרשות לעצמו מחלות עם 40 גוזלים. הוא טוען שמי שאמר שעשה בדיקה לכל תוכי פשוט משקר כי הבדיקות עולות פשוט הון כסף וזה לא משתלם. גם אמר שאפשר בקלות לזייף ולתת תעודת בריאות של תוכי אחר...
איך אוכל לדעת שהתוכי אכן מוחתם כראוי? איך אדע שנתנו לו יחס הוגן? 4 חודשים נניח, זה לא מאוחר להתחיל איתו תהליך?

שוב תודה.
תוכים בע״מ
ביצה
ביצה

שליחה על ידי תוכים בע״מ »

1. הגיל המומלץ הוא 3 חודשים כאשר הגוזל גמול

2. תמיד עדיף שיהיה לא משנה כמה הבית גידול נקי אבל זה לא אומר שלכל מי שלא נבדק יש מחלות

3.מתחיל בערך 2400-2700 אבל שוב כמו שאלי אמר המחיר לא אומר על התוכי כלום ויש כאלה שגם לא בטווח המחירים האלו

4.תוכי אשר עובד בדיקה מקבל טופס שבו כתוב האם יש מחלות או לא (שלילי או חיובי)

5.תמיד עדיף לקנות מבית גידול קטן ופרטי אבל שוב לא אומר שיש בתי עסק לא טובים להפך יש כאלו אפילו יותר טובים מפרטיים
שתגיע לקנות את התוכי תיסתכל האם הוא מטובע האם הוא ערני לסביבה איזה מזון הוא מקבל, ניקיון וכו...

6. תסתכל על השנה על הטבעת זה יכול לתת לך כיוון
חוץ מזה שדרקונים צעירים לא מקבלים צבע בעניים עד גיל שנה ושוב תסתכל על המאפיינים שכתבתי לך במספר 5

7.כמו שאלי כתב ניתן לדעת מין אך ורק ע״י בדיקת מין שנבדקת ע״י הוצאת דם
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הערה מקדימה לבאות,
אני מבקש שלא תיכנס לשמות של בתי גידול וחוות מאחר וזה לא מעניין.
לא יודע מדוע הטון שהמגדל מסביר לך את הדברים נשמע לי תוקפני.

"הוא גם הוסיף שאין מה לדאוג כי הוא לא יכול להרשות לעצמו מחלות עם 40 גוזלים"
תאמין לי שזה לא בשליטתו.

"גם אמר שאפשר בקלות לזייף ולתת תעודת בריאות של תוכי אחר"
כן, נו...אפשר גם לגנוב וגם לשדוד זקנות וגם לרצוח.

"הוא טוען שמי שאמר שעשה בדיקה לכל תוכי פשוט משקר כי הבדיקות עולות פשוט הון כסף וזה לא משתלם"
מזמין אותו אלי לבדוק תוצאות בדיקות של קרניאלי ל 50% מהגוזלים שיש לי. אני בודק גוזל ועל גוזל מדלג וכן הלאה.
אגב, בסבב האחרון מי שבחר גוזלים עם טופס בדיקה לא שילם על הבדיקות. הבדיקות נעשו מתוך רצון שלי לתעד את איכותו ובריאות התוכים בבית הגידול שלי ולהיות בטוח בכך שהתוכים יוצאים בריאים.

אם אני אקצר מאוד - מבחינתך השורה התחתונה היא שאין לבית הגידול בדיקות. ההורים נבדקו? מתי ולאילו מחלות. לא פירטת.
האם הוא בטוח בבריאות התוכים שלו שהוא מתחייב למחלות? אז אין בעייה, מלא איתו זכרון דברים שאומר שהנ"ל מכר לך תוכי
שאותו תיקח לבדיקות על חשבונך. במידה ויתברר שהתוכי חולה הוא יחזיר לך את עלות התוכי.
אני לא שולל את בית הגידול, יתכן שהתוכים בריאים, יתכן מאוד שהתוכים מעולים,פשוט יהיה עליך לבצע בדיקות.
הבדיקה פשוטה. האפשרות שלך כך:
1. שהמגדל ידממם את התוכי ויתן לך את הקיט הסטרילי למשלוח לקרניאלי, אם הוא כבר הזכיר שאפשר לשקר ולשלוח דגימות אחרות הייתי עומד לידו כשהוא מדמם ולוקח את הקיט לשליחה. על גבי הקיט לרשום את מספר הטבעת והזיהוי של התוכי. הטבעת צריכה להיות טבעת סגורה ולא כזאת שניתנת לפתיחה והחלפה.
זאת לאחר הסכם שבמידה שהתוכי נושא את אחת משלושת המחלות - פוליומה-המקור והנוצות - פצ'קו כספך יוחזר.

2. לשלם למוכר לאחר הסכם שבמידה שהתוכי נושא את אחת משלושת המחלות - פוליומה-המקור והנוצות - פצ'קו כספך יוחזר.
אני לא נכנס כרגע לעניין הכלמידיה מאחר והמחלה בעיני הכי פחות חשובה וחמורה אם כי לתוכי נשא כדאי לתת טיפול.

במידה וסוכם שאתה לוקח את התוכי לבדיקה,מן ההגינות לקבוע טווח זמן שבו תתחייב לקחת את התוכי לבדיקה. למשל בתוך יומיים עד שלושה ימים תתחייב לקחת את התוכי לוטרינר שיוציא לו דם וישלח למעבדה.

8378 כתב:2. תמיד עדיף שיהיה לא משנה כמה הבית גידול נקי אבל זה לא אומר שלכל מי שלא נבדק יש מחלות
לא לכל מי שלא נבדק יש מחלות אבל כדאי מאוד שבית הגידול יהיה מסודר ובדוק למחלות.
8378 כתב:6. תסתכל על השנה על הטבעת זה יכול לתת לך כיוון
חוץ מזה שדרקונים צעירים לא מקבלים צבע בעניים עד גיל שנה ושוב תסתכל על המאפיינים שכתבתי לך במספר 5
השנה של הטבעת יכולה להעיד שהוא בקע באותה שנה, אם כתוב "13" יהיה קשה לדעת אם הוא בקע בתאריך 01.01.13 או לאחר מכן.
בגיל שמונה חודשים +- העיניים מתחילות להצהיב.

כך אמור להיראות טופס בדיקה:
Re: קלימדיה
תוכים בע״מ
ביצה
ביצה

הנני מכיר את אותו מגדל
בחור נחמד ונקי ממחלות אך בכל זאת הוא טועה ותמיד יש סיכוי שיש מחלות במיוחד במקום כזה
Itaykremer
ביצה
ביצה

אם כך שניכם מסכימים שאין בעיה לקנות תוכי ג'אקו בן 3-4 חודשים וגם להחתים אותו עלי? (אני מרגיש שאני משתמש במילים "מקצועיות" מבלי לדעת באמת).
אני לא נמצא הרבה בבית בגלל עבודה. האם כדאי לשים אותו במרכז הבית שיהיה עם חברה רוב היום או אצלי בחדר בשלושה שבועות הראשונים שאני אהיה האדם היחיד שהוא רואה כדי שיתרגל אלי קודם? איך צריך להתייחס אליו כך שיקיר בי כבעליו הרשמי ולא בשאר דיירי הבית?
תוכים בע״מ
ביצה
ביצה

אין כזה דבר להחתים אותו עליי
תוכי מוחתם כראוי צריך לעלות על כל יד
לדעתי לא הייתי קונה מחווה וכמובן לא מאחד שמאכיל 40 מכיוון שכאשר הוא מחתים 40 אין הרבה יחס (כמובן יש גם עוד תוכים שהוא מאכיל שהמספר עולה ועולה) לך על מגדל פרטי ומסודר שמוכר בדוקי מחלות ומין
בהצלחה
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

8446 כתב:אם כך שניכם מסכימים שאין בעיה לקנות תוכי ג'אקו בן 3-4 חודשים וגם להחתים אותו עלי? (אני מרגיש שאני משתמש במילים "מקצועיות" מבלי לדעת באמת).
אני לא נמצא הרבה בבית בגלל עבודה. האם כדאי לשים אותו במרכז הבית שיהיה עם חברה רוב היום או אצלי בחדר בשלושה שבועות הראשונים שאני אהיה האדם היחיד שהוא רואה כדי שיתרגל אלי קודם? איך צריך להתייחס אליו כך שיקיר בי כבעליו הרשמי ולא בשאר דיירי הבית?

אנסה לעשות סדר עבורך ולהיות לעזר:

1) החתמה הינה האכלה של התוכי (העדפה מבקיעה) והרגלתו לבני אדם כחלק מהלהקה שלו. דהיינו, תהליך החתמה.
2) כשאתה רוכש תוכי האכלת יד, הוא צריך להיות אחרי תהליך ההחתמה. לך אין מה להחתים אותו, אלא ליצור תהליך
הרגלת התוכי אלייך ואל סביבתו החדשה - תהליך קל ומהיר במידה והתוכי אכן עבר החתמה כראוי. יחד עם זאת, חשוב
שיסבירו לך ויתנו לך תמיכה וליווי בתהליך וגם לאחר מכן.
3) גיל התוכי שרוכשים צריך להיות בסוף ההחתמה, דהיינו כאשר התוכי אוכל לבד. הגיל משתנה מתוכי לתוכי ואצל
הג'אקו זה באזור החודשיים וחצי - שלוש.
4) הג'אקו לא צריך להכי בך כבעליו הראשי ואין בעיה עם העבודה. רוב מוחלט עובדים ומגדלים יחד. העדיפות היא לשים
את הג'אקו במרכז הבית היכן שרוב הפעילות וניתנת לו האפשרות לראות יותר אנשים ויותר פעילות\תקשורת. יחד עם
זאת צריך לתת את הזמן לתוכי להתרגל לכל אחד ואחד והסביר לסביבה לא להתנפל עליו כולם יחד. לתת לו את הזמן
להכי את כולם, לקבל בטחון, לזכות באמון, בדרך ובזמן שלו.

מאמרים בנושא "למגדל המתחיל"

אל תמהר לרכוש, תעשה שיעורי בית ותבדוק טוב טוב. תוכי, ובמיוחד ג'אקו זו חברות לשנים רבות. תהיה בטוח שביצעת
רכישה חכמה ואתה יודע כיצד להתנהל מל התוכי ולגדלו כראוי.

בהצלחה!

8378 כתב: לדעתי לא הייתי קונה מחווה וכמובן לא מאחד שמאכיל 40 מכיוון שכאשר הוא מחתים 40 אין הרבה יחס (כמובן יש גם עוד תוכים שהוא מאכיל שהמספר עולה ועולה) לך על מגדל פרטי ומסודר שמוכר בדוקי מחלות ומין
בהצלחה

אני מסכים איתך בנושא הזה.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
Itaykremer
ביצה
ביצה

עזרתם לי מאוד. אני מקווה אכן למצוא מגדל ראוי שיידע להכווין אותי. הבעיה היחידה היא העלות.....
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”