שאני בא לקחת את התוכי שלי מהכלוב הוא ישר נעזר בכלוב כדי שאני לא יקח אותו והוא לא מוכן לצאת רק אם אני משאיר לו את הכלוב פתוח והוא מחוץ לכלוב אז הוא יבוא אלי שהוא בכלוב הוא לא בא אלי זה מראה על משהו?
[title][/title]
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
ג'אקו שלא מוכן לבוא אלי מתוך הכלוב ולצאת
מנהל: מפקחים
-
Raz Birwadker
- ביצה

Re: ג'אקו שלא מוכן לבוא אלי מתוך הכלוב ולצאת
זה מראה שהתוכי לא ממש מרגיש חופשי לעלות לך על היד. בתוך הכלוב הוא מרגיש יותר "בבית" ולכן לא מציית ועולה ליד, מחוץ לכלוב עדיין הוא מרגיש מעט חוסר ביטחון ועולה ליד.
ייתכן מאוד שבהמשך הוא גם לא ירצה לעלות לך על היד מהכלוב.
מה שצריך לעשות זה מספר דברים.
1. להקפיד שכשהתוכי על היד שירגיש בנוח. לא לטלטל את היד לא לסובב או לעשות תנועות מהירות מידי, לא לאבד לתוכי את שיווי המשקל.
2. להעלות אותו על היד ולאפשר לו לחזור בביטחה למעמד בכלוב. לצ'פר אותו ולשבח אותו כדי שיבין שהוא עושה משהו טוב ומתגמל וירצה לחזור על הפעולה.
3.לתרגל עם התוכי עלייה וירידה ליד. כשהתוכי יתרגל לעלות ולרדת ליד בפקודה הוא יציית גם כשהוא בתוך הכלוב.
ert cehaur vct cxgh; nxpr 4. fhms kcmg zt,:
Re: ג'אקו נהיה תוקפני
ייתכן מאוד שבהמשך הוא גם לא ירצה לעלות לך על היד מהכלוב.
מה שצריך לעשות זה מספר דברים.
1. להקפיד שכשהתוכי על היד שירגיש בנוח. לא לטלטל את היד לא לסובב או לעשות תנועות מהירות מידי, לא לאבד לתוכי את שיווי המשקל.
2. להעלות אותו על היד ולאפשר לו לחזור בביטחה למעמד בכלוב. לצ'פר אותו ולשבח אותו כדי שיבין שהוא עושה משהו טוב ומתגמל וירצה לחזור על הפעולה.
3.לתרגל עם התוכי עלייה וירידה ליד. כשהתוכי יתרגל לעלות ולרדת ליד בפקודה הוא יציית גם כשהוא בתוך הכלוב.
ert cehaur vct cxgh; nxpr 4. fhms kcmg zt,:
Re: ג'אקו נהיה תוקפני
-
Raz Birwadker
- ביצה

אני עושה לו את זה תמיד שהוא יעלה וירד הבעיה שאם הוא בתוך הכלוב הוא לא מוכן לצאת אני צריך לתת לו שקד הוא רואה את זה הוא יוצא
אני מביא לו את השקד ואז הוא בא אלי אם לא יהיה לי את השקד והוא בתוך הכלוב הוא לא יבוא אלי
אני מביא לו את השקד ואז הוא בא אלי אם לא יהיה לי את השקד והוא בתוך הכלוב הוא לא יבוא אלי
אתה מאמן אותו לעלייה וירידה מהכלוב ובחזרה או במקום אחר?
אם הוא עולה ליד ללא בעייה ( לא משנה כרגע שזה עם צ'ופר) פתח את דלת הכלוב אבל תנסה לגרום לו לצאת על היד. תניח את היד באיזור הפתח כך שהוא יצטרך לעלות על היד כדי לצאת.
אם אתה מצליח מספר פעמים תתחיל לנסות ולהכניס מעט את היד. כך בהדרגה תגיע למצב שהתוכי יעלה על היד כשהוא בתוך הכלוב.
אם הוא עולה ליד ללא בעייה ( לא משנה כרגע שזה עם צ'ופר) פתח את דלת הכלוב אבל תנסה לגרום לו לצאת על היד. תניח את היד באיזור הפתח כך שהוא יצטרך לעלות על היד כדי לצאת.
אם אתה מצליח מספר פעמים תתחיל לנסות ולהכניס מעט את היד. כך בהדרגה תגיע למצב שהתוכי יעלה על היד כשהוא בתוך הכלוב.