שלום לחברי הפורום,
לפני כמה ימים קניתי תוכי קוואקר ממישהו שהחזיק אותו קשור ברגל אם חוט והיה על מקל(חשוב לציין שאני חי במקסיקו)הבנאדם מכר את התוכי ברחוב.קניתי לתוכי כלוב שמתאים לגודל שלו צעצועים ואוכל, התוכי מאוד מפוחד כבר כמה ימים וכל פעם שניגשים לכלוב הוא ניצמד לאחת הדפנות משמיע קולות ולא נותן להתקרב לכלוב,מהבנאדם שמכר לי אותו הבנתי שהוא צעיר(הנוצות במצח יותר ירוקות מאפורות,האם זה נכון?)
אשמח לכל עצה,איך לגשת לתוכי ולהרגיע אותו על מנת שלא יפחד ממני
מאוד אהבתי את האתר ואני לומד הרבה ממנו אבל לא מצאתי פה תשובה למקרה הספציפי שלי
תודה מראש,אלכס
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
תוכי קוואקר עצבני ומפוחד מאוד
מנהל: מפקחים
Re: תוכי קוואקר עצבני ומפוחד מאוד
היי אלכס, ברוך הבא.
אצל קוואקרים צעירים המצח אכן ירוק.
נשמע שהתוכי שלך לא חי חיים טובים במיוחד ולכן גם הגישה והטיפול בו שונים ומצריכים יותר סבלנות.
ראשית התוכי חדש אצלך, לכן צריך לתת לו זמן הסתגלות, הסביבה חדשה ולא מוכרת האנשים חדשים, הקולות הריחות הכל חדש.
נכון שמבחינתנו נת לתוכי כלוב מרווח ותנאי המחייה שלו השתפרו אך מבחינת התוכי זה לא בדיוק כך. מבחינת התוכי עדיין הוא עבר למקום חדש לא מוכר ולכן גם לא בטוח.
הקולות שהתוכי משמיע והעובדה שהוא נצמד לדופן הכלוב מראים על פחד וחוסר אמון מצידו של התוכי.
נסה למצוא את הגבולות של התוכי שלך ולא לדחוק אותו לפינה, למשל אם התוכי מאפשר לך לשבת ליד הכלוב והוא עדיין לא מראה סימני פחד כמו השמעת רעש והיצמדות לדופן הכלוב, תסתפק בזה בהתחלה, אל תנסה לחצות את הגבולות ולשלוח אליו ידישירות לכלוב. תמתין בסבלנות, תנסה להשתמש בצ'ופרים שונים. גם כאן, התוכי חדש, נסה מגוון מאכלים שידועים כהאובים על התוכים, למשל, גרעינים, שקדים,אגוזי מלך ובעצם כל דבר אחר שהתוכי שלך מאוד אוהב. כמובן שיש להסיר את המזון הזה מהתפריט היומי על מנת שזה יחשב לצ'ופר.
נסה לתת לו דרך סורגי הכלוב, במידה והוא לוקח תתקדם הלאה, במידה ועדיין נרתע שים לו את הצ'ופר בכלי האוכל או בסורגי הכלוב ותתרחק כדי שיוכל לאכול.
אתה צריך להעביר לתוכי בימים הראשונים שאינך מתכוון לפגוע בו, אינך מתכוון לכפות עליו מגע בכוח וכו'.
בהמשך אתה יכול לפתוח את הכלוב ( בהנחה שנוצותיו גזורות ) ולאפשר לו לצאת מהכלוב או לעמוד על המעמד העליון אם יש כזה.
לרוב התוכי יעדיף לעמוד על המעמד העליון, מהמעמד העליון יהיה לך קל יותר להעלותו ליד.
גם כאן, תהיה סבלני, בהתחלה תתן לו צ'ופר כשהוא על המעמד ותתקדם הלאה.
תוכים צריכים זמן הסתגלות, תוכי צעיר יסתגל מהר יותר אך תוכי צעיר שעבר חויות קשות יהיה חשדן וחסר אמון. את זה אתה תצטרך לבנות עימו מחדש. לאט בהבנת מצבו ועם הרבה סבלנות. ככל שיחלוף הזמן הקירבה תהיה טובה יותר.
מאחל לך הצלחה, נשמח לעידכונים ובמידה וישנם שאלות נוספות נשמח לעזור.
אצל קוואקרים צעירים המצח אכן ירוק.
נשמע שהתוכי שלך לא חי חיים טובים במיוחד ולכן גם הגישה והטיפול בו שונים ומצריכים יותר סבלנות.
ראשית התוכי חדש אצלך, לכן צריך לתת לו זמן הסתגלות, הסביבה חדשה ולא מוכרת האנשים חדשים, הקולות הריחות הכל חדש.
נכון שמבחינתנו נת לתוכי כלוב מרווח ותנאי המחייה שלו השתפרו אך מבחינת התוכי זה לא בדיוק כך. מבחינת התוכי עדיין הוא עבר למקום חדש לא מוכר ולכן גם לא בטוח.
הקולות שהתוכי משמיע והעובדה שהוא נצמד לדופן הכלוב מראים על פחד וחוסר אמון מצידו של התוכי.
נסה למצוא את הגבולות של התוכי שלך ולא לדחוק אותו לפינה, למשל אם התוכי מאפשר לך לשבת ליד הכלוב והוא עדיין לא מראה סימני פחד כמו השמעת רעש והיצמדות לדופן הכלוב, תסתפק בזה בהתחלה, אל תנסה לחצות את הגבולות ולשלוח אליו ידישירות לכלוב. תמתין בסבלנות, תנסה להשתמש בצ'ופרים שונים. גם כאן, התוכי חדש, נסה מגוון מאכלים שידועים כהאובים על התוכים, למשל, גרעינים, שקדים,אגוזי מלך ובעצם כל דבר אחר שהתוכי שלך מאוד אוהב. כמובן שיש להסיר את המזון הזה מהתפריט היומי על מנת שזה יחשב לצ'ופר.
נסה לתת לו דרך סורגי הכלוב, במידה והוא לוקח תתקדם הלאה, במידה ועדיין נרתע שים לו את הצ'ופר בכלי האוכל או בסורגי הכלוב ותתרחק כדי שיוכל לאכול.
אתה צריך להעביר לתוכי בימים הראשונים שאינך מתכוון לפגוע בו, אינך מתכוון לכפות עליו מגע בכוח וכו'.
בהמשך אתה יכול לפתוח את הכלוב ( בהנחה שנוצותיו גזורות ) ולאפשר לו לצאת מהכלוב או לעמוד על המעמד העליון אם יש כזה.
לרוב התוכי יעדיף לעמוד על המעמד העליון, מהמעמד העליון יהיה לך קל יותר להעלותו ליד.
גם כאן, תהיה סבלני, בהתחלה תתן לו צ'ופר כשהוא על המעמד ותתקדם הלאה.
תוכים צריכים זמן הסתגלות, תוכי צעיר יסתגל מהר יותר אך תוכי צעיר שעבר חויות קשות יהיה חשדן וחסר אמון. את זה אתה תצטרך לבנות עימו מחדש. לאט בהבנת מצבו ועם הרבה סבלנות. ככל שיחלוף הזמן הקירבה תהיה טובה יותר.
מאחל לך הצלחה, נשמח לעידכונים ובמידה וישנם שאלות נוספות נשמח לעזור.
שלום אלי,
תודה רבה על התגובה המהירה והמפורטת. אני בהחלט אתן לו את הזמן שלו,כרגע הוא לו נותן להתקרב אפילו לרדיוס הקרוב של הכלוב,מה שכן תליתי לו מראה בכלוב ונראה שהוא אוהב את זה הוא עומד מול המראה ומשמיע קולות.
האם יכול להיות מצב שהתוכי עבר טראומה קשה מדי שממנה הוא כבר לא ישתקם?או שזה רק עניין של זמן?
איזה מים עדיף לתת לו מינרלים או מהברז(פה לא מומלץ לשתות מהברז בגלל רמת זיהום גבוהה של המים, השאלה אם זה תקף גם לתוכים?)כרגע אני נותן לו מים מינרלים בהתחלה הוא שתה הרבה וכרגע הוא כמעט לא שותה.
בכל מקרה כשאנחנו לא באזור הוא פעיל ומטייל ומטפס בכלוב וגם אוכל כמו שצריך.
אשמח לעדכן ולהתייעץ בהמשך.
תודה,אלכס
תודה רבה על התגובה המהירה והמפורטת. אני בהחלט אתן לו את הזמן שלו,כרגע הוא לו נותן להתקרב אפילו לרדיוס הקרוב של הכלוב,מה שכן תליתי לו מראה בכלוב ונראה שהוא אוהב את זה הוא עומד מול המראה ומשמיע קולות.
האם יכול להיות מצב שהתוכי עבר טראומה קשה מדי שממנה הוא כבר לא ישתקם?או שזה רק עניין של זמן?
איזה מים עדיף לתת לו מינרלים או מהברז(פה לא מומלץ לשתות מהברז בגלל רמת זיהום גבוהה של המים, השאלה אם זה תקף גם לתוכים?)כרגע אני נותן לו מים מינרלים בהתחלה הוא שתה הרבה וכרגע הוא כמעט לא שותה.
בכל מקרה כשאנחנו לא באזור הוא פעיל ומטייל ומטפס בכלוב וגם אוכל כמו שצריך.
אשמח לעדכן ולהתייעץ בהמשך.
תודה,אלכס
גישה נכונה וזמן יכולים לפתור את רוב הבעיות. לפי מה שאתה מתאר התוכי די מתוח כשאתם בסביבתו, לכן חשוב לתת לו את הזמן8519 כתב:האם יכול להיות מצב שהתוכי עבר טראומה קשה מדי שממנה הוא כבר לא ישתקם?או שזה רק עניין של זמן?
להתרגל לסביבה החדשה. ישנם תוכים שיקח להם יום ואפילו פחות להסתגל לסביבה חדשה ואחרים יזדקקו להרבה יותר זמן.
מצד שני יתכן מצב שבו התוכי יסתגל למקומו ולסביבה אבל הוא ירגיש הרבה יותר נוח כאשר לא מנסים להעלות אותו על היד או
ליצור עימו מגע וקשר.
במקרים כאלה ולאחר זמן הסתגלו סביר כדאי להתחיל לפעול כדי ליצור קשר נכון עם התוכי.
כאן הגישה חייבת להיות מחושבת כי מצד אחד אנחנו מפעילים לחץ על התוכי וחשוב שהלחץ יהיה מתון ובמידה הנדרשת.
תוכים וציפורים רגישים כמונו ואף יותר לזיהומים. במידה ונאסר לשתות מי ברז צריך לתת תוכי מים מינרלים או מים שעברו הרתחה.8519 כתב:איזה מים עדיף לתת לו מינרלים או מהברז(פה לא מומלץ לשתות מהברז בגלל רמת זיהום גבוהה של המים, השאלה אם זה תקף גם לתוכים?)כרגע אני נותן לו מים מינרלים בהתחלה הוא שתה הרבה וכרגע הוא כמעט לא שותה.
תוכים לא מרבים לשתות. כך שזה בסדר גמור שהתוכי שלך אינו שותה הרבה.
תודה רבה,אעדכן בהמשך